20 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πατέρας με τον γιο του

pateras gios

Ακόμη και ο πατέρας είναι ένα μεγάλο παιδί. Κάποιες φορές, εσείς, η γυναίκα του, πρέπει να τον πιάσετε από το χέρι και να του δώσετε συμβουλές που ίσως αποδειχτούν μαγικές για τη σχέση του με το γιο του. Τα παρακάτω είκοσι πράγματα θα κάνουν τη σχέση του άνδρα σας με τον γιο σας ακόμη πιο ξεχωριστή. Δείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας με τον γιο του! 

1. Δείξτε την αγάπη σας, προς τη μητέρα του
Το παιδί σας θα μάθει να αγαπάει όπως κι εσείς, αλλά και να μισεί όπως εσείς. Γι' αυτό επιλέξτε την αγάπη και για τους δυο σας. Αγαπήστε με όλη σας την καρδιά και εκφράστε την αγάπη σας καθημερινά. Χρόνια μετά, όταν θα αγαπάει τη δική του γυναίκα, εσείς θα έχετε ένα μεγάλο μερίδιο σ' αυτό.

2. Αφήστε τον να «οδηγήσει»
Κάθε παιδί θυμάται εκείνη την πρώτη φορά που έκατσε στα πόδια του πατέρα του και έπιασε το τιμόνι. Και τότε, για ένα λεπτό αισθάνεται ότι είναι σαν κι εσάς.

3. Μάθετέ τον να είναι επιλεκτικός
Ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες και για φίλους. Μάθετέ τον να μην συμβιβάζεται ποτέ.

4. Πηγαίνετε μαζί στο γήπεδο
Τίποτα δεν συγκρίνεται με μια μέρα μαζί δίπλα στην αγαπημένη σας ομάδα, κάτω από τον ήλιο, μαζί με ένα hot dog. Ούτε για εσάς, ούτε για εκείνον.

5. Αγαπάτε τον με γενναιότητα
Με το που γεννιούνται, οι άνδρες αποκτούν την πεποίθηση ότι πρέπει να είναι σκληροί. Όσο είναι παιδί, θα εκφράζει την αγάπη του αθώα και ανεπιτήδευτα. Όσο μεγαλώνει, θα κρύβει τα συναισθήματά του και θα κάνει ότι «σβήνει» τα φιλιά που θα του δίνετε. Διδάξτε τον να τα απολαμβάνει και να τα βάζει στην καρδιά του. Θέλει γενναιότητα για έναν άνδρα να δείξει την αγάπη του: μάθετέ τον να είναι γενναίος.

6. Μιλήστε του για σεξ
Καμιά φορά, τα αγόρια έχουν ανάγκη να μάθουν από τον πατέρα τους. Και να μάθουν την αλήθεια. Στην σωστή ηλικία φυσικά και σιγά σιγά.

7. Μάθετέ τον να είναι άνδρας
Δείξτε το πώς να είναι γενναίος και σκληρός με τα αγόρια. Μετά, κατά την επιστροφή στο σπίτι, υπενθυμίστε του ότι είναι ok να κλαις κάποιες φορές.

8. Μοιραστείτε μυστικά
Επικοινωνήστε. Μιλήστε. Για τα πάντα. Αφήστε τον να σας πει για τα κορίτσια, για τους φίλους του, για το σχολείο. Μοιραστείτε τα όνειρά σας, τις ελπίδες σας, τις έγνοιες σας. Δεν είστε μόνο πατέρας και γιος. Γίνετε και φίλοι.

9. Μάθετέ του τρόπους
Γιατί καμιά φορά πρέπει να είστε ο πατέρας του, όχι ο φίλος του. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος όταν γεμίζει με ευγενικές λέξεις και χαμόγελα.

10. Μάθετέ τον πότε να υπερασπίζεται τον εαυτό του και πότε να αποχωρεί
Ο γιος σας πρέπει να μάθει ότι δεν χρειάζεται να παίξει μπουνιές για να αποδείξει το δίκιο του. Μπορεί να μην έχει πάντα δίκιο. Δείξτε του πώς να απαιτεί τον σεβασμό και μάθετέ τον ότι μερικές φορές μπορείς να πεις πολλά περισσότερα σιωπώντας.

11. Ακούστε μουσική μαζί
Εισάγετέ τον στον μαγικό κόσμο της μουσικής και τραγουδήστε μαζί τους στίχους σε ό,τι τραγούδι κι αν είναι αυτό. Φτιάξτε μια ροκ μπάντα από ξύλινα όργανα, μοιραστείτε τα ακουστικά και κάντε το αυτοκίνητό σας ναό των Pink Floyd. Φτιάξτε μαζί το soundtrack των κοινών σας στιγμών.

12. Ακούστε τον
Αν δεν τον ακούτε τώρα στα μικρά και ασήμαντα, δεν θα μοιραστεί μαζί σας τα μεγάλα και σημαντικά, μεγαλώνοντας.

13. Κάντε τον μπάνιο
Γιατί απλώς η μαμά του δεν μπορεί να τα κάνει όλα!Αφήστε δε που μπορεί να γίνει η δική σας στιγμή! 

14. Μάθετέ τον να κάνει τσίσα, όρθιος
Δείξτε του πώς να κάνει τσίσα, σωστά μέσα στη λεκάνη όρθιος, ή έξω στην εξοχή. Είναι μια από τις απολαύσεις του να είσαι άνδρας. Η μητέρα του δεν μπορεί να του το μάθει.

15. Μάθετε τις απαντήσεις
Ο γιος σας πιστεύει ότι τα ξέρετε όλα. Αν δεν τα ξέρετε, προσποιηθείτε ότι το ξέρετε, δώστε του ένα ραντεβού για αργότερα και μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα ψάξτε το για να του το πείτε.

16. Σηκώστε τον ψηλά
Τα μικρά αγόρια ξετρελαίνονται να βλέπουν τη δύναμη του πατέρα τους. Πετάξτε τον στον αέρα έτσι ώστε να ξέρει ότι πάντα θα είστε εκεί για να τον πιάσετε καθώς θα πέφτει.

17. Ρωτήστε τη μητέρα του
Ο γιος σας θα έρθει συχνά σε εσάς με ερωτήσεις για τα κορίτσια και για την αγάπη. Το πιθανότερο είναι ότι εσείς δεν θα έχετε τις απαντήσεις. Ρωτήστε τη μητέρα του, εκείνη πιθανότατα θα ξέρει.

18. Μην το πείτε, κάντε το
Ο Αμερικανός εφευρέτης, Τσαρλς Κέτερινγκ, είπε κάποτε: «κάθε πατέρας πρέπει να θυμάται ότι μια μέρα ο γιος του θα ακολουθήσει το παράδειγμά του, όχι τη συμβουλή του». Φροντίστε το δικό σας παράδειγμα να είναι καλό.

19. Μάθε τον την αξία της οικογένειας
Εξηγήστε του ότι η οικογένεια είναι σημαντική και κάτι για το οποίο αξίζει να πολεμά κανείς. Ότι είστε ευγνώμονες που, στο τέλος της ημέρας, έχετε εκείνον, την μητέρα του ή και τα αδέλφια του για να παίρνει μακριά κάθε πρόβλημα. Κι ότι αντίστοιχα ευγνώμων πρέπει να αισθάνεται κι εκείνος.

20. Αφήστε τον να κερδίζει
Κάποιες φορές ο γιος σας θέλει να ξέρει ότι ακόμη και τα αδύνατα είναι δυνατά.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για το παιδί; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...