10 +1 μυστικά για την πιο νόστιμη γαλοπούλα

turkey2Τα Χριστούγεννα είναι μιά ανάσα από σήμερα και το έθιμο θέλει να ψήσουμε γαλοπούλα. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να δοκιμάσουν να την ψήσουν γιατί έχει μερικές δυσκολίες. Θα ναι καλά ψημένη, ζουμερή; Τελικά θα είναι νόστιμη ή θα μοιάζει σαν ένα πιάτο διαίτης; Δείτε απίθανα μυστικά για να έχετε εφέτος την πιο νόστιμη και ζουμερή γαλοπούλα που έχετε κάνει ποτέ!

1. Το απαραίτητο μαρινάρισμα της γαλοπούλας γίνεται σε αλατόνερο που θα το κάνετε ως εξής: Βάζετε σε μια λεκανίτσα ή σε μια σακούλα τη γαλοπούλα σας με χοντρό αλάτι, νερό, σκόρδο και θυμάρι και την αφήνετε σε δροσερό μέρος για μία εως 3 μέρες. Υπολογίστε πως χρειάζεστε 50 γρ. χοντρού αλατιού για κάθε λίτρο νερού.

2.Παρακολουθείστε το ψήσιμο βάζοντας ένα θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος της γαλοπούλας, δηλαδή στο στήθος. Ο στόχος είναι να φθάσει τους 170 βαθμούς Κελσίου.

3.Ένας έξυπνος τρόπος για πολύ πιο γρήγορο ψήσιμο και για να μην έχετε και άγχος είναι να ψήσετε δύο μικρές αντί για μια μεγάλη γαλοπούλα.

4. Η γαλοπούλα θέλει λίπος προκειμένου να βοηθηθεί στο ψήσιμο. Τρίψτε λοιπόν με βούτυρο, βάλτε μυρωδικά κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας και δοκιμάστε να βάλετε ακόμη και κομματάκια μπέικον. Μια άλλη πολύ νόστιμη ιδέα είναι να βάλετε κάτω από το δέρμα, φλούδες πορτοκαλιού.

5. Το να δέσετε τα πόδια και τις φτερούγες της βοηθάει μόνο την εμφάνισή της, δυσκολεύει όμως αρκετά το ψήσιμο. Δέστε λοιπόν πολύ χαλαρά ή αν δεν σας ενδιαφέρει και πολύ το αισθητικό κομμάτι αλλά μόνο το γευστικό, μην την δέσετε καθόλου!

turkey16.Ξεκινήστε το ψήσιμο της γαλοπούλας με το στήθος προς τα πάνω κι έπειτα γυρίστε την ανάποδα. Κάθε μία ώρα πρέπει να τη γυρνάτε.

7.Η υψηλή θερμοκρασία κάνει τους χυμούς να συγκεντρώνονται στο κέντρο του κρέατος. Γι αυτό όταν είναι έτοιμη, βγάλτε την από το φούρνο κι αφήστε την για μισή ώρα να ανακατανέμει τους χυμούς της και να έχετε πια ζουμερά κομμάτια. Μην την κόψετε αν δεν την έχετε αφήσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για λίγη ώρα.

8. Αν διαλέξετε μια κατεψυγμένη γαλοπούλα επειδή είναι πολύ μεγάλη θα χρειαστεί δυο και ίσως τρεις μέρες για να ξεπαγώσει και πρέπει να ξεπαγώσει καλά!

9.Η γέμιση πρέπει να έχει κρυώσει τελείως για να γεμίσετε το στήθος της γαλοπούλας.

10.Να περιχύνετε κάθε τόσο με το λίπος της τη γαλοπούλα ενώ ψήνεται.

11. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 50 λεπτά για κάθε κιλό γαλοπούλας.

WOMANNOW.GR LOVES...