Τι γίνεται όταν είμαστε σε άλλη φάση ζωής από τη φίλη μας;

f8fdcc7c1b3dfed7be26e7b471f87e85Εκείνη μόλις έκανε το πρώτο της παιδί. Εσείς, αν και συνομήλικες, παραμένετε single. Ή το αντίστροφο. Εκείνη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μάστιγα της εποχής μας, την ανεργία. Εσείς, δουλεύετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, με αποτέλεσμα να γυρίζετε στο σπίτι σας κατάκοπη. Ή το αντίστροφο.

Έχει άραγε αυτή η φιλία μέλλον; 

Πριν βιαστείτε να τρέξετε στις επαφές του κινητού σας ώστε να εντοπίσετε τη νέα σας κολλητή, αναρωτηθείτε για ποιους λόγους είστε φίλες. Είναι μόνο τα πολλά χρόνια της γνωριμίας σας και η μέχρι τώρα κοινή πορεία σας στη ζωή ή μήπως η κολλητή σας είναι ένας άνθρωπος που αγαπάτε, εκτιμάτε και σέβεστε για την προσωπικότητα, τη δοτικότητα, την τρυφερότητα, την εξυπνάδα, το χιούμορ και την κατανόησή της; Αν η φίλη σας έχει τα περισσότερα από αυτά τα γνωρίσματα, μην αφήσετε τη συγκεκριμένη (διαφορετική) φάση ζωής να σας απομακρύνει για πάντα. Διεκδικήστε τη συνέχεια αυτής της φιλίας με κάθε τρόπο. Όταν μια σημαντική αλλαγή συμβαίνει στη ζωή της μίας εκ των δύο μελών μιας φιλίας, είναι επόμενο η σχέση να χρειαστεί ένα χρόνο προσαρμογής. Είναι λογικό στην αρχή να αισθανόμαστε λίγο αμήχανα αναλογιζόμενοι ότι πλέον θα αλλάξουν πολλά πράγματα και ότι κάποια πράγματα που ζήσαμε στο παρελθόν δεν θα επαναληφθούν. Αν η φίλη σας έχει γίνει μόλις μανούλα, είναι επόμενο να μην μπορεί να σας ακολουθεί στα μπαρ για ένα χρονικό διάστημα. Αν πάλι εσείς έχετε μείνει χωρίς δουλειά, είναι προφανές ότι δεν θα έχετε ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και την οικονομική δυνατότητα για εκδρομές και ανέμελες εξόδους.

Δώστε χρόνο η μία στην άλλη και συζητήστε τις αλλαγές στη ζωή σας. Μην αφήσετε χαραμάδες για παράπονα και πικρία που θα θέσει την σχέση σας σε κίνδυνο. Φανείτε υποστηρικτικές, κατανοητικές και προσπαθήστε να δείτε πώς μπορείτε μέσα από τη νέα κατάσταση να βοηθήσετε η μία την άλλη, ή να βρείτε νέες διεξόδους για να περάσετε καλά: βοηθήστε την φίλη σας αλλάζοντας την πάνα του μωρού της και... γελάστε με το αποτέλεσμα. Αδράξτε την ευκαιρία να μάθετε κι εσείς λίγα πράγματα μέσα από τη νέα πραγματικότητα, μέχρι να... έρθει η σειρά σας. Τέλος, θυμηθείτε ότι μια φάση είναι... θα περάσει.

WOMANNOW.GR LOVES...