Πρωτότυπο σορμπέ με campari και γκρέιπφρουτ

Πρωτότυπο σορμπέ με campari και γκρέιπφρουτ

Ένα σορμπέ, παγωμένο, δροσιστικό, ελαφρύ είναι αυτό που θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Δεν έχει πολλές θερμίδες, έχει φίνα γεύση και είναι ό,τι πρέπει, μετά από ένα γεύμα με ψάρι. Ξεφύγετε από τις απλές γεύσεις του σορμπέ, γιατί έχουμε να σας προτείνουμε μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή που θα ξαφνιάσει ευχάριστα και τον πιο δύσκολο καλεσμένο σας. Σορμπέ όχι με τα γνωστά φρούτα, αλλά με γκρέιπφρουτ και ποτό καμπάρι. Φυλάξτε αυτή τη συνταγή και για τον χειμώνα ώστε να προσφέρετε μια μπάλα σορμπέ ανάμεσα σε ένα επίσημο δείπνο, για ν΄αλλάξετε τις γεύσεις!

Τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το σορμπέ με καμπάρι και γκρέιπφρουτ  

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό, μόνο το ασπράδι χτυπημένο
  • 2 ½ κ.σ ποτό
  • 1 ½ κούπα χυμό γκρέιπφρουτ
  • Μισή κούπα νερό
  • Λίγο ξύσμα από το γκρέιπφρουτ (που ήδη στύψαμε)

Πώς θα ετοιμάσουμε το σορμπέ

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό και τις φλούδες του γκρέιπφρουτ μέχρι να δούμε πως αρχίζει να βράζει. Ανακατεύουμε για να είμαστε σίγουρες πως η ζάχαρη έχει διαλυθεί τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά και τ΄αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Όταν πια έχει κρυώσει, το  σουρώνουμε και το βάζουμε σε σκεύος που μπορεί να μπει στην κατάψυξη γιατί το θέλουμε να μείνει εκεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
  3. Αφού περάσει το επιθυμητό διάστημα, ρίχνουμε το μείγμα σε μια μηχανή παγωτού ή με το μίξερ, το ανακατεύουμε καλά μαζί με το ασπράδι και το καμπάρι για τουλάχιστον 8 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος που ήδη το έχουμε καταψύξει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη.

Το σορμπέ μας είναι έτοιμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ... ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας!
 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ