Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

Η κουζίνα μας είναι ο χώρος, που πρέπει να τον έχουμε όχι μόνο καθαρό, αλλά τακτοποιημένο και οργανωμένο για να είναι λειτουργικός. Θέλουμε εύκολα και γρήγορα να βρούμε το κάθετί και με αυτές τις ιδέες για την οργάνωσης των ντουλαπιών μας πραγματικά θα αποζημιωθούμε για όσο κόπο κι αν κάνουμε! Συγκεκριμένα να δούμε πώς μπορούμε να οργανώσουμε το πιο μεγάλο ντουλάπι ή ντουλάπα τροφίμων. Κι αν δεν έχουμε μόνο ένα μεγάλο ντουλάπι, μπορούμε αυτές τις λύσεις οργάνωσης να τις μεταφέρουμε σε πολλά μικρότερα ντουλάπια. Για να δούμε πώς θα οργανώσουμε τέλεια την κουζίνα μας!

1. Αν έχετε μια μικρή αποθηκούλα μέσα στην κουζίνα: Κρεμάστε ή φτιάξτε ράφια για να κερδίσετε χώρο. Μπορείτε μάλιστα να ομορφύνετε τον χώρο, βάζοντας μια ταπετσαρία (όχι ακριβή) στους τοίχους της αποθήκης.

2. Αν έχετε ένα μεγάλο ντουλάπι: Βάλτε ράφια έτοιμα και τοποθετήστε όχι μόνο τρόφιμα και υλικά μαγειρικής αλλά και βιβλία μαγειρικής.

Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

3. Διαχωρίστε τα τρόφιμα: Βάλτε σε ένα ράφι τα σνακς, τους καφέδες ή τις καραμέλες. Βάλτε σε άλλο ράφι τα ζυμαρικά, τα ρύζια, τα αλεύρια και συνεχίστε με βάση τις δικές σας ανάγκες.

4. Αγοράστε μεγάλα καλάθια ή κουτιά: Γράψτε απ΄έξω τι περιέχει το καθένα, ώστε να τα βρίσκετε εύκολα και τοποθετήστε εκεί τα τρόφιμά σας.

Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

5. Μην αφήνετε να πάει χαμένη η πόρτα της ντουλάπας: Κρεμάστε μια θήκη παπουτσιών και βάλτε εκεί τρόφιμα, μπαχαρικά, ελαφριά είδη (όπως καλαμάκια, σόδα κλπ) 

6. Πάρτε ειδικά δοχεία από γυαλί ή πλαστικό: Τοποθετήστε στα δοχεία το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ζύρι, τα δημητριακά, ώστε να μην έχετε ανοιγμένες συσκευασίες μέσα στα ντουλάπια σας, που τελικά μπορεί να χαλάσουν και να είναι όλα σωστά οργανωμένα.

Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

7. Βάλτε γάντζους για πετσέτες μέσα στο ντουλάπι: Εκεί κρεμάστε σκεύη, κουτάλες και άλλα εργαλεία μαγειρικής για να μην πιάνουν χώρο σε ένα ολόκληρο συρτάρι

Πώς θα οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: KAΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΠΙΤΙΟΥ- ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την οργάνωση του σπιτιού, την καθαριότητα, τη διακόσμηση; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα,κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...