Πώς θα κάνετε οικονομία στα ψώνια του super market

super marketΜπορεί η εποχή που ζούμε να είναι δύσκολη, αλλά και εκείνες οι εποχές του παρελθόντος που γεμίζαμε μέχρι πάνω ένα και δυο καροτσάκια του super market μάλλον υπερβολή ήταν. Πώς μπορούμε τώρα να κάνουμε οικονομία στα ψώνια του super market; Και πραγματικά να πληρώνουμε λιγότερα και να έχουμε περισσότερα;

Γίνεται! Απλώς όταν θα πηγαίνετε στο super market θα λειτουργείτε αλλιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΕΝΟΥ

1. Κάντε λίστα

Ναι, ξέρουμε και παλιά λίστα κάνατε αλλά τώρα θα την κάνετε αφού πρώτα θα έχετε ελέγξει όλα τα ντουλάπια σας και θα σημειώσετε αυτά που σας λείπουν.

2. Προτιμήστε μεγάλες συσκευασίες

Ένα μαλακτικό πλυντηρίου που θα το χρησιμοποιείσετε ούτως ή άλλως δεν πάει χαμένο και μεγάλη συσκευασία να πάρετε. Πόσο μάλλον όταν στην πραγματικότητα συμφέρει περισσότερο από μία μικρή.

3. Αλλάζετε μάρκες

Μπορεί να σας βόλεψε το συγκεκριμένο σαμπουάν που χρησιμοποιείτε ή τα ζυμαρικά για το παστίτσιο, δείτε όμως και πιο πέρα στο ράφι. Μήπως μια άλλη μάρκα, εξίσου καλή είναι πιο οικονομική;

4. Προσοχή στις προσφορές

Προσέχετε τις προσφορές καθώς μπορεί να είναι πολύ πολύ συμφέρουσες, μπορεί όμως και όχι. Αν στην περίπτωση αγοράς δυο συσκευασιών δημητριακών τη δεύτερη την πληρώνετε μισή τιμή, συμφέρει, αν όμως οι δυο συσκευασίες κοστίζουν μόνο 5 λεπτά φθηνότερα, γιατί να το κάνετε; Όμως, πολλά σούπερ μάρκετ κάνουν μερικές μέρες απίθανες προσφορές με πραγματικά μισές τιμές σε προϊόντα. Ενημερωθείτε.

5. Στοπ σε αναψυκτικά και λιχουδιές

Το να μειώσετε την κατανάλωση αναψυκτικών και μικρών γλυκών, τσιπς κλπ. μόνο καλό θα κάνετε και στην υγεία σας και στο πορτοφόλι σας. Εξαιρούνται φυσικά οι μέρες των γιορτών ή υποχρεώσεων που κάτι από αυτά πρέπει να έχετε!

6. Αγοράζετε αλλαντικά και τυριά από τον πάγκο

Αγοράζοντας συσκευασμένα αλλαντικά και τυριά δεν χάνετε χρόνο περιμένοντας στον πάγκο, χάνετε όμως χρήματα γιατί κοστίζουν πολύ περισσότερο απ΄ότι τα τυριά που κόβονται επι τόπου και δεν συσκευάζονται. Αφήστε δε που είναι και πιο φρέσκα!

7. Μην αγοράζετε έτοιμες σάλτσες και κατεψυγμένα φαγητά 

Είναι ευνόητο πως κοστίζουν περισσότερο, ενώ δεν μπορεί να είναι τόσο υγιεινά ή νόστιμα όσο αυτά που θα ετοιμάσετε μόνη σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

WOMANNOW.GR LOVES...