Μήπως η φίλη σας, σας χρησιμοποιεί;

friendshipΈχουμε φίλες αδελφικές, από το σχολείο, φίλες με τις οποίες  αγαπηθήκαμε κι εμπιστεύτηκε η μία την άλλη από την πρώτη στιγμή. Έχουμε όμως και φίλες που μπορεί η παρέα μαζί τους να μας γεμίζει χαρά και να περνάει ευχάριστα δεν συμβαίνει όμως μόνο αυτό… Είναι στιγμές που νιώθουμε πως "απειλεί", τον προσωπικό μας χώρο, χρόνο, δεν μας σέβεται όσο εμείς, ξεπερνάει τα όρια. Για να δούμε τα σημάδια… των ανθρώπων που μπορεί να είναι κοντά μας αλλά δεν τους λες και φίλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: KEΡΔΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ

  1. Η φίλη σας δεν είναι έμπιστη. Η εμπιστοσύνη και η φιλία είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια όταν λέμε κάτι, ότι αυτό θα μείνει μεταξύ μας. Αν νιώσετε ότι προδίδει την εμπιστοσύνη σας με τις πράξεις και τα λόγια της, ειδικά αν της έχετε εξηγήσει οτι αυτό σας ενοχλεί ή θέλετε να μην το χρησιμοποιήσει, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε…
  2. Η φίλη μας όταν είναι ερωτευμένη εξαφανίζεται. Το δέχεστε, το κατανοείτε, αλλά για πόσο; Δυο μήνες, τρεις, τέσσερις, να περάσει αυτός ο πρώτος καιρός του τρελού έρωτα. Μετά όμως; Δεν μπορεί να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται μόνο όταν θα χρειάζεται εκείνη κάτι. Αν η φίλη σας δεν είναι διαθέσιμη όταν κι εσείς θα θέλατε τη βοήθεια ή την υποστήριξή της, μάλλον δεν είναι η φίλη που ελπίζατε πως θα έχετε.
  3. Η φίλη σας κανονίζει με τους φίλους σας χωρίς εσάς. Της γνωρίσατε φίλους και γνωστούς σας κι εκείνη ενθουσιάστηκε. Κινείται στις παρέες σας σα να είναι δικές της και μάλιστα όταν κανονίζει να βγει μαζί τους είτε απλώς σας το ανακοινώνει, είτε- ακόμη χειρότερα- δεν σας το λέει καν. Καταλαβαίνετε πως ο άνθρωπος αυτός δεν σας σέβεται και μόνο σας χρησιμοποιεί. Φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα συναισθήματά σας.
  4. Η στάση της απέναντι σας απλώς σας ενοχλεί.  Πολλές φορές το νιώθουμε. Η φίλη μας κάνει πράγματα που μας ενοχλούν και είτε δεν το λέμε, είτε κάνουμε υπομονή κλπ. Από τον τρόπο που σας μιλάει στο τηλέφωνο, μέχρι το γεγονός ότι δανείζεται την τσάντα σας αλλά τελικά ξεχνά να σας την επιστρέψει και πρέπει εσείς να της τη ζητήσετε. Μην αφήνετε τους άλλους να σας πληγώνουν με τη συμπεριφορά τους…

Τι μπορείτε να κάνετε:

  • Να της μιλήσετε για το πώς νιώθετε. Τι σας ενοχλεί. Και από τις απαντήσεις της θα κρίνετε αν θα δώσετε ευκαιρία σ΄αυτή τη φιλία, ή όχι.
  • Δείτε τι σημαίνει για εσάς αυτή η φιλία. Τι περιμένετε από αυτή, τι προσδοκίες έχετε. Μπορεί να καταλάβετε τελικά πως ούτε για εσάς ήταν σημαντική.
  • Δείτε αν κι εκείνη έχει παράπονα από εσάς, ίσως να την ενοχλούν κάποιες δικές σας συμπεριφορές αντίστοιχα. Έτσι καθίστε μαζί και αφού πείτε τι ενοχλεί τη μία και τι την άλλη αποφασίστε να συνεχίσετε προσπαθώντας να αποφεύγετε και οι δύο συμπεριφορές που πληγώνουν.

Και πάντα να θυμάστε πως οι καλοί φίλοι μας βγάζουν στην επιφάνεια το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας κι όχι το χειρότερο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ;

WOMANNOW.GR LOVES...