Λατρεμένη μηλόπιτα

applepie bigΟι πίτες δεν είναι μόνο προσόν της γιαγιάς. Οι σύγχρονες νοικοκυρές βάζουν όλο και συχνότερα όλη την τέχνη και την αγάπη τους για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σε στρογγυλές φόρμες. Ευτυχώς η χώρα μας είναι πλούσια σε μήλα. Γι' αυτό και οι μηλόπιτες είναι η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Έχω μια λιγούρα, τι να φάω τώρα;».

Τι θα χρειαστείτε για τη μηλόπιτα 

  • 600 γρ. ζύμη για γλυκές πίτες
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 2,5 γρ. Αλάτι
  • 3 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 700 γρ. μήλα κόκκινα ή golden, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό, χτυπημένο, για την επάλειψη της ζύμης
  • βούτυρο, για τη φόρμα

Πώς θα φτιάξετε τη μηλόπιτα

  1. Μοιράζετε τη ζύμη στα δύο. Με έναν πλάστη ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 3 χιλ. περίπου.
  2. Βουτυρώνετε ελαφρά το ταψί και απλώνετε το ένα φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του.
  3. Αναμειγνύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την κανέλα, τον χυμό και το λιωμένο βούτυρο και προσθέτετε τα μήλα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και αλείφετε με αυγό το φύλλο που προεξέχει πάνω από τη γέμιση. Τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο φύλλο και το αλείφετε κι αυτό με αυγό.
  5. Τυλίγετε τις άκρες περιμετρικά με φορά προς τα μέσα.
  6. Με ένα μαχαίρι, χαράσσετε την πίτα.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C μέχρι να φαίνονται φουσκάλες στη γέμιση και το φύλλο να γίνει τραγανό και πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.
  8. Σερβίρετε τη μηλόπιτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μην χάνετε κανένα νέο που σας ενδιαφέρει σχετικά με τη μαγειρική, τη μόδα, την ομορφιά, τη δίαιτα, τις σχέσεις! 

WOMANNOW.GR LOVES...