Λαχταριστά cupcakes σοκολάτας

0f35d1f33b68eaddb9adde2e0503b7c2

Στη σκέψη τους και μόνο, γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Γι' αυτό δεν είναι να απορεί κανείς που έγιναν μόδα. Αγαπημένα μικρών και μεγάλων, τα cupcakes είναι εύκολα στη δημιουργία τους, ακόμη κι αν είμαστε αρχάριες στη ζαχαροπλαστική. Να μια πανεύκολη συνταγή.

Θέλετε κι άλλες σοκολατένιες συνταγές; Κάντε κλικ εδώ κι εμπνευστείτε για τις πιο λαχταριστές σοκολατολιχουδιές! 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1/3 της κούπας κακάο
  • 3/4 κουταλιά του γλυκού καφέ εσπρέσο
  • 3/4 της κούπας βραστό νερό
  • 3/4 της κούπας αλεύρι
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 5 κουταλιές του γλυκού λάδι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο

  • 3 ½ κούπες ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 7 κουταλιές της σούπας γάλα 1%
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια

Πώς θα το κάνετε:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς τοποθετώντας μέσα και το σκεύος για τα μάφινς μαζί με τα κυπελλάκια τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τη σοκολάτα, το κακάο και τον καφέ. Ρίξτε επάνω το βραστό νερό και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για λίγα λεπτά ώστε να δώσει στη σοκολάτα χρόνο για να λιώσει. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει, για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μόλις κρυώσει το μείγμα της σοκολάτας προσθέστε στο μπολ τα αυγά, το ξύδι και το λάδι και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το δεύτερο μπολ (με το αλεύρι) στο πρώτο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι αυτά να μαλακώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Για κάθε κύπελλο μάφιν υπολογίστε 1/4 της κούπας γέμιση. Ψήστε τα cupcakes για 17-19 λεπτά. Για να καταλάβετε αν τα cupcakes σας έχουν ψηθεί, τρυπήστε τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν μόλις τη βγάλετε η οδοντογλυφίδα έχει επάνω της ελάχιστα ψίχουλα, είναι έτοιμα. Βγάλτε τα έτοιμα cupcakes από το φούρνο και βάλτε τα σε ένα σκεύος στη σχάρα της κουζίνας. Αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν για 10 λεπτά εκεί. Μετά το πέρας των 10 λεπτών βγάλτε τα cupcakes από το σκεύος και αφήστε τα μόνα τους στη σχάρα για μια ώρα περίπου μέχρι να κρυώσουν.
Για το γλάσο, βάλτε την ζάχαρη άχνη και το κακάο στο μούλτι και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για συνταγές; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να τα μαθαίνετε όλα, αμέσως! 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ