Θέλετε ένα γλυκό λευκό με λιωμένη, ξεροψημένη καραμέλα από πάνω που την ετοιμάζετε το πρωί και την σερβίρετε το βράδυ στο τραπέζι σας; Η γαλλική συνταγή της κρεμ μπριλέ (creme brulee) θα σας ενθουσιάσει!
Τι θα χρειαστούμε για την κρεμ μπριλέ
- 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 8 κρόκοι αυγών
- 1 φλιτζάνι και 1/4 ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κλωναράκι βανίλιας φυσικό
- ζεστό νερό
Πώς θα ετοιμάσουμε την κρεμ μπριλέ
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μαζί με το ξύσμα βανίλιας (ξύνουμε επί τόπου) κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου ένα τέταρτο.
- Τώρα χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τα 3/4 της ζάχαρης και το αλάτι. Μόλις έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το ρίχνουμε στο μείγμα της κρέμας γάλακτος.
- Βάζουμε και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Σε μικρά φορμάκια, ειδικά για creme brulee, πυρίμαχα ρίχνουμε το μείγμα μας.
- Γεμίζουμε ένα ταψί με ζεστό νερό και τοποθετούμε μέσα τα φορμάκια. Προσέξτε μην μπει νερό μέσα στα φορμάκια. Απλώς θέλουμε να φθάσει στο μέσον του κάθε μπολ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πήξει μεν αλλά και να έχει ένα... τρεμουλιαστό αποτέλεσμα.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ω΄ρες.
- Όταν τα βγάλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Και με ειδικό φλόγιστρο κουζίνας, καίμε ομοιόμορφα τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μπεζ σκούρα.
- Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όποτε θέλουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές, τα τραπέζια, το στυλ, τα μαλλιά, το μακιγιάζ; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας!
http://womannow.gr/n/3526