5 συν 1 tips για να έχετε πλούσια και υγιή μαλλιά

hairΌλες αγαπάμε τα μαλλιά μας και δεν θέλουμε να χάνουμε ούτε... τρίχα στη βούρτσα μας. Αν μάλιστα η απώλεια μαλλιών είναι οικογενειακό... μυστικό, έχουμε έναν παραπάνω λόγο για να είμαστε προσεκτικές. Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε την ενοχλητική τριχόπτωση και να έχουμε για πάντα πλούσια και λαμπερά μαλλιά!

1. Μην το παρακάνετε με τις βαφές
Ποτέ μην βάφετε τα μαλλιά σας συχνότερα από 6 με 8 εβδομάδες και προτιμήστε την βαφή στη ρίζα από το να βάφετε κάθε φορά όλα τα μαλλιά. Σε κάποιες από εσάς, οι λευκές τρίχες προσθέτουν γοητεία, ενώ σε κάποιες άλλες εμφανίζονται πολύ αργά, επιλέξτε λοιπόν σωστά τις βαφές σας, δοκιμάστε διάφορες, για να καταλήξετε σε αυτή που σας ταιριάζει και θα καλύπτει τα λευκά, με σεβασμό όμως και στα... υπόλοιπα μαλλιά!

2.Φερθείτε τους... ευγενικά
Αποφύγετε να βουρτσίζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας ή να τα χτενίζετε υπερβολικά συχνά καθώς η συχνή χρήση της βούρτσας τραυματίζει την τρίχα και αυξάνει την απώλεια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ξεμπλέξετε έναν κόμπο και αποφεύγετε να τρίβετε με δύναμη την πετσέτα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αντί γι' αυτό, ταμπονάρετε ευγενικά.

3. Μην αγχώνεστε
Τα αυξημένα επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση απώλειας των μαλλιών. Γι' αυτό όταν νιώθετε ότι το άγχος σας καταβάλει, κάντε ένα διάλειμμα και χαραλώστε. Σ' αυτό θα σας βοηθήσει και η άσκηση, προσοχή όμως μην το παρακάνετε καθώς η υπερβολική άσκηση μπορεί επίσης να συντελέσει στην απώλεια των μαλλιών. Τέλος, θυμηθείτε και αυτό: ο ύπνος κάνει πολύ καλό στα μαλλιά.

4. Προσοχή στο... χτένισμά σας
Αν είστε επιρρεπής στην απώλεια μαλλιών, καλό θα ήταν να μην τα επιβαρύνετε με χτενίσματα που συντελούν στο να χάνετε ακόμη περισσότερες τρίχες. Οι σφιχτές αλογοουρές, οι πλεξίδες και τα υπερβολικά τραβηγμένα μαλλιά καταπονούν τα μαλλιά μας, όπως άλλωστε και η χρήση  τζελ, λακ, αφροί κλπ. Αποφύγετε να στιλιζάρετε καθημερινά τα μαλλιά σας για να αντέχουν περισσότερο.

5. Προσοχή στην πιτυρίδα
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την απώλεια των μαλλιών. Αν έχετε ήδη πιτυρίδα ή γενικότερη φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιήστε κάποιο ειδικό σαμπουάν για την περίπτωση αυτή και αποφεύγετε να λούζετε τα μαλλιά σας υπερβολικά συχνά, καθώς το καθημερινό λούσιμο την ενισχύει.

+ Πάρτε συμπλήρωμα
Αν η απώλεια μαλλιών είναι... οικογενειακό κειμήλιο, τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες ειδικές για το τριχωτό της κεφαλής θα σας βοηθήσουν ώστε αρκετά να προλάβετε την τριχόπτωση. Το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η πρωτεΐνη σόγιας και οι βιταμίνες Α, Β12, Β6 στην καθημερινή διατροφή σας προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα.

WOMANNOW.GR LOVES...