Μου αρέσει! Του αρέσω;

Επέστρεψα από την εκδρομή μου κι εκεί που ήμουν έτοιμη να σας γράψω για τις βόλτες μου στο δάσος, μπήκα μέσα στο site και στην ανάλυση των αποτελεσμάτων και είδα, για μία ακόμη φορά, πως αναζητάτε απαντήσεις σε ερωτικά θέματα. "Του αρέσω ή όχι;", "Γιατί δεν μου τηλεφωνεί;", "Να του δείξω πως είμαι ερωτευμένη;" και άλλα τέτοιου τύπου. Μέσα στο womannow.gr, έχουμε γράψει και θα συνεχίσουμε να γράφουμε τέτοια θέματα (αν θέλετε να τα δείτε ή να τα θυμηθείτε ξανά κάντε κλικ εδώ), όμως σκέφτηκα πως ίσως θα θέλατε μια πιο... προσωπική άποψη σε τέτοια ζητήματα. Εξάλλου και οι φίλες μου με συμβουλεύονται όταν έχουν ερωτικά θέματα να επιλύσουν, χρόνια τώρα. Έχω κι αυτή την επαγγελματική εμπειρία στο βιογραφικό μου με το περιοδικό στο οποίο εργαζόμουν, με θέματα ψυχολογίας, οπότε ξεκινώ...

"Μου αρέσει λοιπόν. Του αρέσω;". Αυτό είναι το κύριο- γεμάτο αγωνία- ερώτημα. Κι επειδή κι εγώ δεν γεννήθηκα παντρεμένη με παιδιά, το καταλαβαίνω και συμπάσχω με καθεμιά από εσάς που βιώνει κάτι τέτοιο. Πρέπει βέβαια να σας πω πως πολύ χαίρομαι, μ΄αρέσουν αυτά. Θα πείτε τώρα, εγώ υποφέρω κι αυτή χαίρεται; Ναι, γιατί σημαίνει πως είστε ερωτευμένη, κι εσείς θα έπρεπε να χαίρεστε, ακόμη κι αν αυτός που θέλετε, ακόμη δεν ανταποκρίνεται. Μπορεί να μην ανταποκριθεί και ποτέ, το συναίσθημα όμως του έρωτα είναι δικό σας, το ζείτε και είναι υπέροχο. Nιώθετε ζωντανές, γεμάτες, έστω κι αν τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα! Τώρα έρωτας χωρίς τέτοιες αγωνίες δεν υπάρχει κορίτσια. Γιατί ο έρωτας δεν έχει τίποτε δεδομένο. Αν ήταν όλα σιγουράκια, δεν θα χτύπαγε η καρδιά μας τόσο δυνατά, δεν θα κόβονταν τα πόδια μας όταν τον αντικρίζαμε, δεν θα μιλούσαμε ακατάσχετα και λέγοντας συχνά βλακείες, όταν τον συναντούσαμε. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον όλο αυτό.

Το πρώτο που θέλω να σας ρωτήσω και φυσικά δεν θα πάρω απάντηση, αλλά δώστε την εσείς στον εαυτό σας για να ξετυλίξετε σιγά σιγά το κουβάρι των συναισθημάτων, είναι: "Σας αρέσει αυτό που νιώθετε; Είναι αυτός ο άντρας που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που έχετε αυτή τη στιγμή;". Δε σας λέω αν θα γίνει ιδανικός σύζυγος ή πατέρας των παιδιών σας. Γιατί αυτό, έχει να κάνει με τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε. Αν δηλαδή θέλετε αυτόν τον τύπο επειδή γελάτε, περνάτε ωραία μαζί του, έχετε κοινά ενδιαφέροντα και τίποτε άλλο, είναι αρκετό. Γιατί αυτή τη στιγμή, μπορεί αυτό να έχετε ανάγκη. Ποιος είπε ότι το παν είναι ο γάμος; Αν όμως θέλετε να παντρευτείτε, γιατί έτσι νιώθετε, γιατί είστε σε ανάλογη ηλικία, γιατί βλέπετε τις φίλες σας ήδη με παιδιά, και είστε ερωτευμένη μ΄έναν άντρα που τίποτε δεν δείχνει πως θέλει να ντυθεί γαμπρός, ε απλώς χάνετε χρόνο (ίσως κι άλλο χρόνο).

Λοιπόν, έχω περάσει βράδια ατέλειωτα με τις φίλες μου να συζητάμε "γιατί δεν μου τηλεφωνεί;", "πότε θα κάνει καμιά κίνηση;" κλπ. Η απάντηση δεν είναι μία... Είναι πολλές, όσοι και οι άντρες. Άντε λιγότερες, γιατί δεν είναι οι γλυκούληδες τόσο πολύπλοκοι όσο εμείς οι γυναίκες. Σας είπε οτι θα σας τηλεφωνήσει χθες και μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει; Κάνετε λίγο υπομονή. Μπορεί να ήταν με φίλους, να έβλεπε ποδόσφαιρο πίνοντας μπύρες κι όλο αυτό για έναν άντρα είναι ιερό! Σας είπε ότι θα σας τηλεφωνήσει χθες κι έχει περάσει ένας μήνας; Δεν κάνετε άλλη υπομονή, απλώς δεν περιμένετε άλλο. Αν ήθελε θα τηλεφωνούσε. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας φέρεται έτσι, είστε μοναδική, είστε υπέροχη, πιστέψτε το! Η περίπτωση πως κάτι φοβερό του συνέβη παίζει, όμως με λίγες πιθανότητες. Αν είστε τόσο άτυχη και πέσατε σ΄αυτή την περίπτωση, μη στεναχωριέστε, γιατί μόλις ξεπεράσει αυτό το φοβερό που του συνέβη, θα εμφανιστεί.

Του αρέσετε; Τι πιστεύετε; Γιατί το πιστεύετε; Ήταν ομιλητικός, σας  έδειχνε ενδιαφέρον, σας κοιτούσε μέσα στα μάτια και προσπαθούσε να σας αγγίξει κιόλας πάνω στην κουβέντα; Του αρέσετε! Κοιτούσε αλλού, σκεφτόταν τα δικά του, σας μιλούσε επειδή εσείς του πιάνατε την κουβέντα και σας έβαλε κι ένα ποτό επειδή ήταν gentleman; Μπορεί και να του αρέσετε, αλλά μπορεί και όχι.

Για δείτε, πότε χώρισε από την προηγούμενη σχέση του; Την έχει ξεπεράσει; Ξέρετε, οι άντρες κολλάνε πολύ στο παρελθόν. Γιατί βασικά τους κολλάει το sex. Aν μ΄εσάς δεν έχει κάνει, δεν τον έχουν δέσει μαζί σας στιγμές, η πρώην παίρνει πόντους. Όχι προς Θεού, μην κάνετε sex θεωρώντας πως έτσι θα τον κερδίσετε, γιατί μπορεί να είναι για μια βραδιά και μετά να έχουμε άλλα χειρότερα και να σας μαζεύουμε...

Βγαίνετε καιρό αλλά σαν φίλοι και δεν κάνει την πρώτη κίνηση; Ξέρω, δεν αντέχετε, αλλά πρέπει. Τους έχουμε τρελάνει κι εμείς τους άντρες που τους πήραμε το ρόλο του κυνηγού, μήπως να μην το συνεχίσουμε άλλο; Εξάλλου δεν έχει την ίδια γλύκα και για εμάς, το να κάνουμε την πρώτη κίνηση. Λέω εγώ τώρα, αλλά ίσως είναι προσωπική άποψη. Γενικά καλό είναι να το παίξετε και λίγο αδιάφορη κι όχι διαρκώς διαθέσιμη. Να νιώσει ο άντρας ότι προσπαθεί. Όχι να φθάσουμε στο άλλο άκρο και στο τέλος να θεωρήσει ότι δεν μας αρέσει. Αλλά να γίνει λίγο παιχνίδι, είναι η ωραιότερη φάση της σχέσης.

Τι άλλο να σας πω... Δείτε πώς συμπεριφέρεται όταν είναι και με άλλες γυναίκες. Είναι με όλες το ίδιο διαχυτικός; Είναι μ΄εσάς περισσότερο; Μη μου πείτε ότι δεν καταλαβαίνετε... Σίγουρα μέσα σας ξέρετε αν του αρέσετε, απλώς είναι στιγμές που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, βάζουμε στοίχημα με τον εαυτό μας πως θα τον κερδίσουμε κι ίσως τελικά δεν είναι αυτός που αναζητούμε, αλλά ένας άνδρας που έχουμε πλάσει στο μυαλό μας, με χαρακτηριστικά που δεν έχει, απλώς εμείς έχουμε ανάγκη να μας τα προσφέρει κάποιος και του τα έχουμε "φορέσει".

Το θέμα δεν τελειώνει, εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε αυτά, όμως να είστε σίγουρη (βάζω υπογραφή και σφραγίδα) πως υπάρχει ένας άντρας εκεί έξω που είναι ιδανικός για εσάς και μπορεί τώρα να μην είναι κοντά σας, γιατί κι εσείς ίσως δεν είστε έτοιμη να τον αγκαλιάσετε, όμως θα έρθει στη ζωή σας και τότε δεν θα έχετε καμία αγωνία "γιατί δεν κάνει κίνηση, ή γιατί δεν τηλεφωνεί". Γιατί θα τα κάνει όλα, όπως τα θέλετε. Γιατί θα είναι αυτός, ο ιδανικός άντρας ΜΟΝΟ για εσάς!Και τότε δεν θα χρειάζεστε καμία συμβουλή!

Φιλιά πολλά και στείλτε μου θέματα που σας απασχολούν, να τα μοιραζόμαστε!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...