Πώς να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα σου!

Πώς να ξεκινήσεις υπέροχα τη μέρα σου!

Σκέψου όταν είσαι, ήσουν, ερωτευμένη... Πολύ ερωτευμένη! Πώς ξυπνάς και πώς ξεκινάς τη μέρα σου; Πετιέσαι από το κρεβάτι χωρίς δεύτερη σκέψη, ετοιμάζεσαι, σιγοτραγουδάς, περιποιείσαι τον εαυτό σου και χαμογελάς! Αυτό που σε κάνει να ξεκινάς έτσι τη μέρα σου όταν είσαι ερωτευμένη, είναι γιατί έχεις έναν υπέροχο λόγο για να ξυπνήσεις, να βγεις από το σπίτι, να ζήσεις. Είσαι ευτυχισμένη και κανένα πρόβλημα δεν στέκεται εμπόδιο στην καλή σου διάθεση.

Άρα ο τρόπος για να ξεκινάς κάθε πρωί υπέροχα τη μέρα σου, όταν δεν είσαι ερωτευμένη, είναι να έχεις έναν λόγο να την ξεκινήσεις. Και σίγουρα έχεις παραπάνω από έναν, απλώς δεν τους δίνεις ιδιαίτερη σημασία.

Χρωματίζεις τις μέρες και τις στιγμές σου, με το χρώμα της συνήθειας. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και σκέφτεσαι πως δεν έχεις άλλη επιλογή, πρέπει να σηκωθείς, ακόμη κι αν δεν θες. Κι όλη την ημέρα, ακολουθείς ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες της ζωής σου αλλά ίσως όχι στις εσωτερικές σου ανάγκες. Μήπως ήρθε η ώρα να τ΄αλλάξεις; 

Πότε κάθισες για μια στιγμή να δεις όλα όσα έχεις αποκτήσει, όλα όσα έχεις πετύχει, να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου για όλ΄αυτά και να τον φροντίσεις; Όχι να πας στο κομμωτήριο επειδή είσαι καλεσμένη σ΄ένα γάμο. Να πας στο κομμωτήριο, να νιώσεις όμορφη, γιατί έτσι, θέλεις να σε "κακομάθεις", επειδή το αξίζεις... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; 

Πώς μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου υπέροχα; 

  • Ακούς το ξυπνητήρι, σηκώνεσαι από το κρεβάτι, χωρίς αναβολή, πίνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό (να ξυπνήσει σωστά και ο οργανισμός σου), ανοίγεις τα παράθυρα, να μπει φως κι αέρας και στέκεσαι κάπου εκεί στο πάτωμα του δωματίου σου ή στο κρεβάτι και κλείνεις για λίγο τα μάτια. Σκέψου 3 πράγματα που θέλεις να κάνεις τη σημερινή ημέρα. 3 πράγματα που θα σου δώσουν χαρά, θα σου δώσουν την ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου υπέροχα. Σκέψου τι θέλεις να πετύχεις στη δουλειά σου, στα προσωπικά σου και βάλε από ένα μικρό, τόσο δα στόχο κάθε μέρα. 
  • Αφού σηκώθηκες, βάλε μουσική, ό,τι μουσική σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Άνοιξε το ντους, μπες από κάτω, βάλε μυρωδάτα σαπούνια και σαμπουάν, άπλωσε στο σώμα σου κρέμα ή λάδι, δώσε ένα αληθινό χάδι στον εαυτό σου. Σαν αυτά που σου έδινε παλιά η μαμά σου, σαν αυτά που αποζητάς από τον σύντροφο που μπορεί να μην έχεις.
  • Όσο παίρνεις το πρωινό σου, γράψε σ΄ένα σημειωματάριο τις δουλειές που θέλεις να κάνεις σήμερα. Από την πιο απλή (και βαρετή ακόμη) μέχρι την πιο φιλόδοξη. Άσε κενό πλάι, ώστε μόλις ολοκληρώνεις μια μια δουλειά να κάνεις τσεκ. Ξέρεις πόσο ωραία θα νιώθεις; Ύστερα γράψε σε άλλη σελίδα του σημειωματαρίου σου όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις χαρά και ικανοποίηση και ήδη τα έχεις. Όταν ολοκληρώσεις αυτή την άσκηση, ήδη θα έχεις βρει δεκάδες λόγους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου υπέροχα. 
  • Ντύσου και βάψου σα να πρόκειται να συναντήσεις τον άντρα της ζωής σου.Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ξέρεις πού θα τον φέρει ο δρόμος του. Μπορεί να είναι σήμερα, μπροστά στο ταμείο της τράπεζας. Αλλά κι έτσι να μην είναι, εσύ θα νιώθεις αυτοπεποίθηση που είσαι όμορφη και περιποιημένη. Αν αυτό σε αγχώνει και δεν μπορείς να το κάνεις το πρωί, κάντο από το προηγούμενο βράδυ. Δηλαδή να φτιάξεις τα μαλλιά σου, τα νύχια σου, να επιλέξεις τα ρούχα που θα φορέσεις. 
  • Βάλε την άσκηση και τη σωστή διατροφή στη ζωή σου. Έτσι δεν θα νιώθεις ενοχές όταν το πρωί ξυπνάς και νιώθεις φουσκωμένη ή η ζυγαριά σε δείχνει δυο κιλάκια παραπάνω.
  • Μέσα στη μέρα, κάνε μικρά διαλείμματα για να χαζέψεις στον υπολογιστή σου ταξίδια, όμορφες εικόνες, συνταγές μαγειρικής και ό,τι μπορεί να σε χαλαρώσει. Κάθε δυο με τρεις ώρες, 15 λεπτά θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου. 
  • Κλείσε ραντεβού για να γίνεις όμορφη κι αν τα οικονομικά σου δεν σε... "παίρνουν", κλείσε μια ώρα στο σπίτι σου για να κάνεις μόνη σου ένα μικρό πρόγραμμα ομορφιάς. Ο εαυτός σου θέλει φροντίδα και περιποίηση για να μπορέσει ν΄αντέξει στην πίεση και στους δύσκολους καθημερινούς ρυθμούς.
  • Κανόνισε να βλέπεις μερικές μέρες της εβδομάδας φίλους κι αν η δουλειά σου το επιτρέπει, μήπως να πήγαινες για έναν καφέ το πρωί, πριν πας στη δουλειά...
  • Χαμογέλα, πες "καλημέρα" μέσ΄απ΄την καρδιά σου και θα δεις πώς οι άλλοι θα σε αντιμετωπίζουν. Η μέρα σου θα είναι υπέροχη, αρκεί να το θέλεις και να το αποφασίσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΥΚΟΛΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ) 

Θέλεις κι άλλες ιδέες; Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...