5 λόγοι που δεν παίρνεις αυτά που θέλεις στη ζωή

Σίγουρα θέλεις πολλά πράγματα στη ζωή σου! Στις ερωτικές σου σχέσεις, στις φιλικές, στη δουλειά...  Ίσως να ήθελες ο σύντροφός σου να είναι πιο τρυφερός, ν΄ακούει τις ανάγκες σου, να σου κάνει εκπλήξεις, θα ήθελες να παίρνεις περισσότερα χρήματα στη δουλειά ή να πας ένα μακρινό ταξίδι. Ονειρεύεσαι τόσα κι όμως δεν τα παίρνεις. Ξέρεις γιατί; Διότι υπάρχουν 5 βασικοί λόγοι που μας εμποδίζουν να διεκδικήσουμε και να πάρουμε αυτά που θέλουμε στη ζωή, σύμφωνα με το βιβλίο "Μάθετε να διεκδικείτε και να παίρνετε αυτά που θέλετε" των Jack Canfield και Mark V. Hansen που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

5 λόγοι που δεν παίρνεις αυτά που θέλεις στη ζωή

5 λόγοι που δεν παίρνεις αυτά που θέλεις στη ζωή

1. Η άγνοια

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι να διεκδικήσουν. Δεν ξέρουν τι τους αναλογεί, ή δεν είναι σε θέση ν΄αξιολογήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες και επιθυμίες. Δεν ξέρουν τι θέλουν και τι χρειάζονται. Επίσης δεν ξέρουν πώς να ζητήσουν κάτι.

2. Περιοριστικές και ανακριβείς πεποιθήσεις

Ο δεύτερος φραγμός είναι οι πεποιθήσεις που έχουν εγχαραχθεί στο υποσυνείδητό μας και ελέγχουν αθόρυβα όλες τις ενέργειές μας. Μας διδάσκουν τόσα λάθος πράγματα, όπως ότι "είναι προτιμότερο να δίνουμε παρά να παίρνουμε", ότι "αυτοί που μας αγαπούν καταλαβαίνουν αυτομάτως τις ανάγκες μας οπότε δεν χρειάζεται να τις εκδηλώνουμε" κλπ. Μας προγραμματίζουν λοιπόν οι γονείς μας, που συχνά αγνοούσαν τις ανάγκες μας, υποβάθμιζαν τη σημασία των επιθυμιών μας ή μας περιγελούσαν.

Γι αυτό και όλοι έχουμε ακούσει εκφράσεις όπως: "Δε μ΄ενδιαφέρει τι θες εσύ", "σταμάτα να ενοχλείς τον πατέρα σου", "ποτέ δεν σκέφτεσαι τους άλλους", "δε μπορώ ν΄ασχολούμαι τώρα και μ΄εσένα". Επίσης μας προγραμματίζουν στο σχολείο, στα ΜΜΕ. Έτσι γεννιούνται περιοριστικές, λανθασμένες πεποιθήσεις όπως "Αν μ΄αγαπούσες πραγματικά δεν θα χρειαζόταν να σου το ζητήσω" ή "Αν αποκτήσω αυτό που θέλω θα δυστυχήσω" και τόσα άλλα.

Γυναίκες που ο πατέρας τους έλειπε από κοντά τους, ή δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του καταλήγουν να μην ζητούν ποτέ τίποτε φοβούμενες ότι θ΄απογοητευθούν. Βασικά η αναξιοσύνη, συνιστά το ύψιστο εμπόδιο που κάνει τους ανθρώπους να μην εκφράζουν τις επιθυμίες τους. Γιατί όταν ξέρω ότι αξίζω, είναι εύκολο να διεκδικήσω κι αυτό που θέλω.

3. Ο φόβος

Φοβόμαστε την απόρριψη, τη γελοιοποίηση, την έκθεση, φοβόμαστε μη μας θεωρήσουν ευάλωτους, μη μας πληγώσουν και το αποτέλεσμα; Γινόμαστε παθητικοί δέκτες και συμβιβαζόμαστε με λιγότερα απ΄όσα αξίζουμε. Ο δε φόβος της εγκατάλειψης; Απο μικρή ηλικία οι γυναίκες μαθαίνουν ότι η εκδήλωση επιθυμιών, αναγκών και πόθων είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο. Άρα όσο δυναμική και δυνατή γυναίκα κι αν είσαι, όταν σε πιάνει κόμπος στο λαιμό λέγοντας στον άντρα σου "θέλω να μου δίνεις περισσότερη σημασία", έχουν προηγηθεί χρόνια προγραμματισμού και εσωτερικών φωνών που κραυγάζουν "Όχι, μην το πεις αυτό, θα σε πετάξει έξω απο τη σπηλιά και θα σε φάνε οι λύκοι. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν αναρίθμητες γυναίκες ικανές να σε αντικαταστήσουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 10 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

4. Χαμηλός αυτοσεβασμός

Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ανάξιοι αγάπης, ευτυχίας και ανίκανοι να δημιουργήσουν το είδος της ζωής που λαχταρούν. Πάσχουμε από σύνδρομα κατωτερότητας, νευρωτικές ενοχές και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πλέκουμε μόνοι μας το υφάδι της πλάνης ότι οι ανάγκες των άλλων έχουν προτεραιότητα έναντι των δικών μας (ειδικά των ανδρών μας, των παιδιών μας, των εργοδοτών μας) και θυσιάζουμε τη δική μας ευτυχία στο βωμό της φροντίδας των άλλων. Έχετε ακούσει (αν δεν το έχετε νιώσει...) την εξής φράση; "Ήμουν ευτυχισμένη όταν με ήθελε έστω κι ένας άνθρωπος. Οποιοδήποτε", ειδικά όταν στη λέξη "άνθρωπος" βάζεις τη λέξη "άντρας". Γυναίκες που ο πατέρας τους έλειπε από κοντά τους, ή δεν τηρούσε τις υποσχέσεις του καταλήγουν να μην ζητούν ποτέ τίποτε φοβούμενες ότι θ΄απογοητευθούν. Βασικά η αναξιοσύνη, συνιστά το ύψιστο εμπόδιο που κάνει τους ανθρώπους να μην εκφράζουν τις επιθυμίες τους. Γιατί όταν ξέρω ότι αξίζω, είναι εύκολο να διεκδικήσω κι αυτό που θέλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: TI ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙΣ

5. Εγωισμός

Πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα οι άντρες, εγκλωβίζονται από τον εγωισμό  τους. Γίνονται υπερόπτες, αλαζονικοί ώστε τους είναι αδύνατον να παραδεχθούν ότι χρειάζονται κάποιον ή κάτι. Αποφεύγουν να ζητούν οδηγίες, καθοδήγηση, συμβουλές ή βοήθεια. Είναι πεπεισμένοι πως πρέπει να τα κάνουν όλα μόνοι τους, αλλιώς κινδυνεύουν να χάσουν το σεβασμό, τη φιλία των άλλων, θα φανούν αδύναμοι και θα τους κατακρίνουν γι αυτό που δεν έχουν.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο "Μάθετε να διεκδικείτε και να παίρνετε αυτά που θέλετε" των Jack Canfield και Mark V. Hansen που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Θα συνειδητοποιήσετε τους παράγοντες που μας εμποδίζουν να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε και πώς θ΄αλλάξετε τη ζωή σας πετυχαίνοντας σε κάθε τομέα της ζωής σας που σας ενδιαφέρει: στις σχέσεις, στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στο σύμπαν, κι όλ΄αυτά απελευθερωμένοι από τον φόβο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΗΠΩΣ ΈΧΕΙΣ ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ; ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή. Τι λες θα μας ακολουθήσεις στο facebook και στο instagram;

WOMANNOW.GR LOVES...