Μας αρέσει πολύ να προσκαλούμε φίλους στο σπίτι, είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι. Και μπορεί με ένα μπουκάλι κρασί και ένα πλατώ τυριών να περάσουμε ένα υπέροχο βράδυ, υπάρχουν όμως και κάποιες περιστάσεις, όπως γιορτές, γενέθλια ή υποχρεώσεις σε ανθρώπους που μάς έχουν κι εκείνοι κάνει το τραπέζι στις οποίες θέλουμε να ανταποδώσουμε, να μαγειρέψουμε και να κάνουμε ένα ωραίο τραπέζι με ορεκτικό, πρώτο και δεύτερο πιάτο. Και συνήθως αυτό που μας... βασανίζει είναι "τι να μαγειρέψω για τους καλεσμένους μου;" Εμείς λοιπόν, σας δίνουμε μερικές ιδέες για ένα μενού 5 πιάτων, με τις συνταγές τους. (Αρκεί να κάνετε κλικ πάνω στο όνομα του πιάτου.) Κρατήστε αυτό το μενού γιατί σίγουρα θα σας δώσει έμπνευση για όλα τα καλέσματά σας...
Τι να μαγειρέψω για τους καλεσμένους μου; Μενού 5 πιάτων
1. Το καλωσόρισμα στο σπίτι: Coctail και crostini
Υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας μ΄ένα coctail που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και συνοδεύστε το με crostini μέχρι να μαζευτούν όλοι και να περάσετε στο τραπέζι. Για την εποχή, εμείς σας προτείνουμε ένα εύκολο στη γεύση negroni και τοποθετήστε σε μια πιατέλα στο τραπεζάκι του σαλονιού μερικά crostini για να "τσιμπάνε" οι καλεσμένοι με το ποτό τους. Μια παραλλαγή είναι αντί για ροδάκινο που δεν είναι πια της εποχής, να βάλετε αποξηραμένα σύκα ή αποξηραμένους χουρμάδες.
2. Η πρώτη γεύση στο τραπέζι: Σούπα
Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το ορεκτικό, πολλές όμως οικοδέσποινες τους αρέσει να παρουσιάζουν μια σούπα με το που καθίσουν οι καλεσμένοι στο τραπέζι. Μην φτιάξετε όμως σούπα με κρέας ή ψάρι, αφού το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί σε λίγο. Προτιμήστε λαχανικά εποχής κι ετοιμάστε μια πρωτότυπη σούπα μπρόκολου με τυρί ή μια κολοκυθόσουπα. Μην βάλετε παραπάνω από δυο μεγάλες κουταλιές ( με την κουτάλα του σερβιρίσματος της σούπας) σε κάθε πιάτο γιατί θα χορτάσουν, πριν ακόμη ξεκινήσουν να τρώνε.
3. Πρώτο πιάτο: Τάρτα ή σουφλέ
Αντί να ξεκινήσετε λοιπόν το τραπέζι με μια πίτα, που πολύ συνηθίζεται ειδικά εδώ στην Ελλάδα, προτείνουμε μια τάρτα. Ας πούμε μια τάρτα με μανιτάρια που γίνεται εύκολα, μπορείτε μάλιστα να την έχετε ετοιμάσει από το πρωί και να την ψήσετε το βράδυ και είναι ιδανικό πρώτο πιάτο για ένα δείπνο. Μια άλλη ιδέα είναι το σουφλέ ροκφόρ, πρέπει όμως να ξέρετε πως το σερβίρισμά του είναι απαραίτητο να γίνει αμέσως, καθώς λίγα λεπτά μετά θα ... "πέσει". Υπολογίστε λοιπόν σωστά τον χρόνο.
Πάρτε ιδέες κι έμπνευση από το Instagram του womannow.gr κάνοντας κλικ εδώ!
4. Η δροσερή νότα: Σαλάτα
Εδώ η κάθε οικοδέσποινα έχει τη δική της συνταγή για σαλάτα ανάλογα με την εποχή. Σ΄ένα καλό τραπέζι προφανώς δεν θα φτιάξουμε χωριάτικη σαλάτα, μπορούμε όμως να παρουσιάσουμε μια caprese που έχει ως κύριο συστατικό τη ντομάτα απλώς αντί για φέτα βάζουμε μοτσαρέλα.
5.Κυρίως πιάτο: Κρέας ή ψάρι
Τα απλά πράγματα είναι τα πιο ασφαλή για τη νοικοκυρά και σίγουρα αρέσουν σε όλους τους συνδαιτημόνες. Φτιάξτε λοιπόν φιλέτα μοσχαρίσια, προσέχοντας ν΄ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές για το καλά ψημένο φιλέτο, ή χοιρινού κι αν θέλετε ψάρι μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή είναι ο ψητός σολωμός με ξηρούς καρπούς.
6. Το επιδόρπιο: Σοκολατένιο ή λευκό;
Και για ν΄αφήσουμε τις ωραιότερες και γευστικότερες εντυπώσεις ετοιμάζουμε ένα γλυκό με τα χεράκια μας. Το αν θα είναι σοκολάτα ή κρέμα θα εξαρτηθεί από το αν θα έχουμε προσφέρει ως κυρίως κρέας ή ψάρι. Να θυμάστε λοιπόν πως σοκολατένια γλυκά προσφέρουμε όταν έχουμε κρέας, ποτέ ψάρι, ενώ τα λευκά γλυκά πάνε με όλα. Ένα σουφλέ λεμονιού λοιπόν κλείνει τέλεια ένα δείπνο με ψάρι, αλλά και με κρέας και μια σοκολατένια μους γίνεται εύκολα, γρήγορα αρέσει σε όλους και είναι το ιδανικό επιδόρπιο για ένα δείπνο με κύριο συστατικό το κρέας.
Μην ξεχάσετε το ψωμί, καλό θα ήταν να έχετε δύο είδη όπως χωριάτικη μπαγκέτα κι ένα ψωμί με καρύδια ή μαύρο. Επίσης υπολογίστε ένα μπουκάλι κρασί για κάθε δύο άτομα. Καλύτερα να σας μείνει, παρά να σας τελειώσει!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ, ETHNIC MEΝΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΥΚΟΛΟ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΤΡΙΩΝ ΠΙΑΤΩΝ
Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μην χάνετε ό,τι νέο ανεβάζουμε που ίσως σας ενδιαφέρει!




