Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!

Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!

Το κύμα σκάει στα πόδια μου. Η αλμύρα, τεντώνει γλυκά  το δέρμα. Το  γαλάζιο της θάλασσας και τ΄ουρανού  απλώνονται μπροστά μου, με μικρές ή μεγαλύτερες κουκίδες από σκάφη που σκίζουν το νερό και δένουν στη μικρή μαρίνα. Μουσική καλοκαιρινή, καφές παγωμένος και ποτά πολύχρωμα στην ξαπλώστρα. Ταξίδι με το βλέμμα, το νου, τις σελίδες του βιβλίου που κρατώ, εικόνες που θα γίνουν οι καλοκαιρινές αναμνήσεις. Ο ήχος από τα βήματα των παιδιών, στα βότσαλα. Ανεβαίνουν και κατεβαίνουν από την πισίνα, στην ταβέρνα, στον παιδότοπο και εγώ νιώθω ήρεμη. Τόσο γαλήνιο, οικείο κι ασφαλές περιβάλλον, για μια (κατά κοινή ομολογία αγχωμένη μαμά). Γέλια, παιχνίδι, χαρούμενες φωνές, γλάροι που πετούν τόσο χαμηλά, ίσα ίσα για να εξερευνήσουν τα όριά τους. Βρίσκομαι στον Πόρο, τόσο κοντά στην Αθήνα κι είμαι σ΄ένα νησί... Λίγο παρεξηγημένο, όμορφο όμως, απλό, με ωραία αρχοντικά, μικρά καφέ και με τη φήμη πως δεν δίνει και δεκάδες επιλογές στους επισκέπτες του, εκτός... αν στον Πόρο έχεις πάει γιατί έχεις ανακαλύψει έναν μικρό παράδεισο πάνω στη θάλασσα, το Sirene Blue Resort!

Πέντε λεπτά από το λιμάνι, στο Μοναστήρι, "κρέμεται" πάνω στην πλαγιά το Sirene Blue Resort, σε 7 επίπεδα ώστε από παντού να απολαμβάνει κανείς τη θέα.

Προσωπικό αυθόρμητα ευγενικό, όχι τυπικά. Άνθρωποι χαμογελαστοί που σου φτιάχνουν τη διάθεση, προσφέροντάς σου πετσέτες και σνακς στο deck με τις  ξαπλώστρες. Δωμάτια, minimal σε γήινα χρώματα, καινούργια και μοσχομυρωδάτα σεντόνια, στρώματα που σε κάνουν να "χορταίνεις" ύπνο και πολλές επιλογές στην κουζίνα. Ελληνικά φαγητά, δημιουργική κουζίνα, ακόμη και sushi για ιδιαίτερες βραδιές κάτω από τ΄αστέρια στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Ένα spa που δεν μοιάζει σε τίποτε με τα spa ή χώρους χαλάρωσης και μασάζ (για να είμαστε πιο ακριβείς) άλλων ξενοδοχείων.

To spa είναι φτιαγμένο από ανθρώπους που ασχολούνται με τη γιόγκα, πιστεύουν στην ενέργεια και όχι απλώς παίρνουν από πάνω σου την ένταση της πόλης που κουβαλάς στην πλάτη σου, αλλά πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις άλλος άνθρωπος, μετά από λίγη ώρα. 

Σας είχα γράψει πως σκεφτόμουν να επισκεφθώ το Sirene Blue Resort, ένα ξενοδοχείο που είχα περάσει λίγες καλοκαιρινές μέρες πριν από δυο χρόνια. Φέτος, είναι καλύτερο από ποτέ. Στο προσωπικό μου blog "Σκέψεις Ελευθερίας" θα σας γράψω αναλυτικά όλο το weekend μου στον Πόρο, τώρα όμως ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές λεπτομέρειες που κάνουν το Sirene Blue Resort, τόσο υπέροχα διαφορετικό και γι αυτό γίνεται ο λόγος για να επισκεφθεί κανείς τον Πόρο! 

Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!

1. Room service: Μπαίνεις στο δωμάτιό σου γύρω στις 2 το μεσημέρι (εμείς τουλάχιστον, εκείνη την ώρα φθάσαμε). Τακτοποιείσαι, πηγαίνεις για μπάνιο, επιστρέφεις, ντύνεσαι να πας για φαγητό κι όταν γυρίσεις για να ξεκουραστείς, ανακαλύπτεις πως για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα, έχουν τακτοποιήσει το δωμάτιο κι έχουν αλλάξει ξανά πετσέτες! 

2. Late breakfast: Έχεις βγει το βράδυ για να χαρείς τις καλοκαιρινές νύχτες. Σκέφτεσαι πως πρέπει να βάλεις ξυπνητήρι, για να πας για πρωινό (είναι το ωραιότερο κομμάτι της διαμονής στις διακοπές). Ε λοιπόν, στο Sirene Blue Resort, δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις νωρίς, γιατί ο μπουφές του πρωινού δεν κλείνει ποτέ, πριν από τις 11.30 με 11.45! 

3. Like home: Το Sirene Blue Resort μπορεί να είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο (αφού έχει περίπου 100 δωμάτια) δε νιώθεις όμως πως βρίσκεσαι σε ένα μαζικό, τεράστιο resort, αλλά σα να είσαι στο...εξοχικό σου! Πρώτον χάρη στην σωστή αρχιτεκτονική του και τους μεγάλους, αλλά όχι χαώδεις χώρους του και δεύτερον χάρη στο προσωπικό του, που δημιουργεί σχεδόν προσωπική σχέση μαζί σου. Σε καλημερίζει κοιτώντας σε στα μάτια, αλλά όχι επειδή έτσι έχει εκπαιδευτεί, αλλά επειδή αγαπάει τη δουλειά, το ξενοδοχείο και θέλει να περάσεις καλά! Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Σπύρος Λάζαρης, έχει παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!

4. Breakfast buffet: Στον πρωινό μπουφέ για το breakfast, θα βρεις ψωμάκια, κρουασάν κι όλα τα καλά που βρίσκεις σ΄ένα μπουφέ ξενοδοχείου, αλλά με μερικές πολύ (πολύ) σημαντικές διαφορές. Η ποιότητα των προϊόντων είναι εξαιρετική και η ποικιλία μεγάλη! Θα μπορούσε να έχει κρουασάν σαν αυτά που συναντάμε τόσες φορές σε ξενοδοχεία και θυμίζουν κρουασάν περιπτέρου. Αυτό, στο Sirene Blue δεν συμβαίνει! Φρέσκα, ξεροψημένα κρουασάν, ψωμάκια, πρέτσελ, μικρά τυροπιτακια, αυγά όλων των ειδών, κέικ, κουλουράκια, δημητριακά, φρεσκοστυμμένοι χυμοί, καφέδες και κρέπες που γίνονται μπροστά σου, με γενναίες δόσεις σοκολάτας και τριμμένου καρυδιού! 

5. Play:¨Το Sirene Blue Resort είναι ο παράδεισος όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών. Και μεταξύ τους συνυπάρχουν τόσο αρμονικά, χάρη στους δύο παιδότοπους και τις πισίνες! Και εξωτερική παιδική χαρά, για τις ώρες που δεν έχει ήλιο και εσωτερικός παιδότοπος ΜΕ παιδαγωγό! Αυτό είναι το σημαντικό, σε σχέση με τόσα άλλα ξενοδοχεία που παρέχουν ένα χώρο για τα παιδιά. Η παιδαγωγός όχι μόνο είναι εκεί για να τα προσέχει, αλλά τα απασχολεί με δημιουργικά παιχνίδια κι εσύ απολαμβάνεις τις διακοπές σου πραγματικά ήσυχη και χαρούμενη που τα παιδιά, περνούν φανταστικά!

6. For kids: Κι επειδή μιλάμε για παιδιά, στα μπαλκόνια των δωματίων με την εκπληκτική θέα, τα κάγκελα είναι καλυμμένα με πλέγμα για να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος ( στην περίπτωση των μικρών παιδιών που λατρεύουν την εξερεύνηση και την...επικίνδυνη αναρρίχηση). 

7. A unique spa: Τα spa έχουν γίνει μόδα κι ανάγκη στα πολυτελή ξενοδοχεία, Πόσα όμως από αυτά δίνουν στον επισκέπτη αληθινά αυτό που έχει ανάγκη; Το Spa του Sirene blue Resort, είναι μοναδικό, γιατί κάθε θεραπεία προσώπου ή σώματος γίνεται διαφορετικά, υπό την καθοδήγηση της Κωνσταντίνας που έχει μυηθεί στην γιόγκα και στην ανατολική φιλοσοφία. Φυσικά θα βρείτε κάθε είδους μασάζ, όμως το ηχομασάζ με θιβετιανά singing bowls, (χαλάρωση με ήχο και δονήσεις), το thai yoga μασαζ, η θαλασσοθεραπεία κι έπειτα ο διαλογισμός στη γωνιά των ευχών, είναι μοναδικές εμπειρίες!  

Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!

8. Τhe sushi roof garden: Φετινή άφιξη στο Sirene Blue Resort, το sushi bar που λειτουργεί στο roof garden του ξενοδοχείου με γεύσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τα πανάκριβα ιαπωνικά εστιατόρια (ξέρετε ποια εννοώ) και τιμές τόσο προσιτές που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν ήρθε ο λογαριασμός!  

9. Sports: Θέλεις να παίξεις τέννις; Μπορείς! Θέλεις να παίξεις μίνι golf; Μπορείς; Θέλεις να κάνεις σκι ή wakeboard; Μπορείς! Όλα τα σπορ που θέλεις να δοκιμάσεις στις διακοπές σου, τα έχεις στο Sirene Blue Resort! 

10. Like a boat: Πίνεις τον πρωινό σου καφέ στην πάνω βεράντα και νομίζεις πως βρίσκεσαι σε κατάστρωμα πλοίου. Απολαμβάνεις το βιβλίο σου στο πιο κάτω επίπεδο και νιώθεις πως είσαι σε κρουαζιέρα! Όλες οι βεράντες σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στα δωμάτια σε κάνουν να νομίζεις πως είσαι σε κρουαζιέρα! Στην πιο όμορφη, χαλαρή και ζεστή κρουαζιέρα του καλοκαιριού! Το δικό σου ταξίδι στο Sirene Blue Resort!  

Το Sirene Blue Resort είναι ο λόγος για να πας στον Πόρο!    

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις αποδράσεις, τις σχέσεις, το στυλ, το σπίτι; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook,γιατί κάθε μέρα έχουμε κάτι νέο για σας!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...