Άντρες: Έχει ο αγαπημένος σου το σύνδρομο "Πήτερ Παν";

Μήπως ο αγαπημένος σου έχει το σύνδρομο "Πήτερ Παν";

Ο άντρας με το σύνδρομο "Π'ητερ Παν" είναι αυτός που φλερτάρεις και ερωτεύεσαι επιτόπου. Έχει υψηλή ενέργεια. Σου μιλάει για ταξίδια, για φίλους και περιπέτειες. Είναι η "ψυχή" της παρέας. Τελικά μήπως έχει ο αγαπημένος το σύνδρομο "Πήτερ Παν" και πώς θα το αναγνωρίσεις;

Αυτός ο άντρας που έχει το σύνδρομο "Πήτερ Παν":

  • Από τη πρώτη συνάντηση σας, σου συστήνει φίλους και φίλες του και περνάτε πολύ ευχάριστα.
  • Γνωρίζει όλα τα κοσμικά σημεία της πόλης σας και σε πηγαίνει εκεί.
  • Είναι αρκετά συχνά ‘large’ στα κεράσματα.
  • Του αρέσει η έντονη διασκέδαση.
  • Διαχειρίζεται με άνεση τον λόγο και κερδίζει τις εντυπώσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό σου περιβάλλον.
  • Τον συμπαθούν οι φίλες σου και σε ζηλεύουν που τον έχεις δίπλα σου.
  • Επικοινωνεί και παίζει με τα παιδιά – τα βαφτιστήρια, τα αδέλφια σου κλπ.
  • Δεν βαριέσαι ποτέ μαζί του.

Ο ίδιος όμως άντρας με το σύνδρομο "Πήτερ Παν":

  • Βαριέται εύκολα και αποζητάει εναλλακτικές λύσεις.
  • Όπως είναι ευχάριστος μαζί σου, είναι και με άλλους και άλλες.
  • Συχνά, στα social media κάνει chat και αστεία με άλλες γυναίκες.
  • Του αρέσει το φλερτ, γιατί το βλέπει σαν πρόκληση, σαν παιχνίδι.
  • Βλέπει γενικά τη ζωή σαν ‘πλάκα’ και ενώ είναι αυθόρμητος, αλλάζει γνώμη και σχέδια εύκολα.
  • Δεν σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια αφού είναι άπιαστος σαν ‘αέρας’.
  • Τον ΄πνίγει΄ η ιδέα της μονιμότητας σ’ έναν γάμο.
  • Έχει ευκολία να προσαρμόζεται σε περιβάλλοντα, οπότε έχει ροπή στις αλλαγές (δουλειάς- χώρας- κοπέλας- φίλων κτλ).
  • Ενώ έχει πολλές φιλικές συναναστροφές, δεν χτίζει βαθιές φιλικές σχέσεις.

Συχνά, το υπερκοινωνικό αυτό αγόρι ή ο υπερκοινωνικός άντρας πάσχει από "το σύνδρομο του πήτερ – παν", του αγοριού που δεν μεγαλώνει ποτέ. Κρύβει πίσω από τα αστεία και τον προσιτό του χαρακτήρα, ανασφάλειες και τραύματα, που δεν του επιτρέπουν να σχετισθεί βαθιά με κάποιον άλλο. Πίσω από τη μάσκα της υπερκοινωνικότητας, συχνά κρύβεται μια ανικανοποίητη ανάγκη για συνεχή αγάπη και αποδοχή, με οποιοδήποτε κόστος.

Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει απόρριψη από κανέναν, αυτό το αγόρι, κρύβει τα πραγματικά του "θέλω" και τις επιθυμίες και λειτουργεί ως χαμαιλέοντας, σε κάθε περιβάλλον. Αυτό τον κάνει, ιδιαίτερα αγαπητό και επιθυμητό, αλλά επειδή εκείνος δεν είναι ο πραγματικός του εαυτός, μετά από λίγο καιρό κουράζεται και φεύγει. Αυτός ο χαρακτήρας είναι συχνά, ένας ηθοποιός σε διάφορους ρόλους,

Προκειμένου να μην αντιμετωπίσει απόρριψη από κανέναν, αυτός ο άντρας, κρύβει τα πραγματικά του "θέλω" και τις επιθυμίες και λειτουργεί ως χαμαιλέοντας, σε κάθε περιβάλλον.

Αυτό το κοινωνικό αγόρι, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και ερωτεύσιμο. Η ζωή μαζί του είναι συναρπαστική. Αν έχεις και εσύ αντίστοιχα χαρακτηριστικά, είναι αυξημένες οι πιθανότητες να σ’ερωτευτεί και να ζήσετε μια θυελλώδη σχέση.

Αν εσύ είσαι πιο ήρεμη, πιο γήινη και πιο σταθερή, ενδέχεται να σε θαυμάζει και να τον ηρεμείς. Σ ‘αυτή την περίπτωση, θα είσαι το ‘λιμανάκι του’ για να μπορεί να βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό μέσα στις εντάσεις που βιώνει. Παρόλα αυτά, ενδέχεται να κουραστείς να τον ηρεμείς και μπορεί να αισθάνεσαι ανασφάλεια με τη συνεχή  τάση του για αλλαγές και την υψηλή του ενέργεια. Επίσης, εκείνος μπορεί να βαρεθεί την ηρεμία σου και σίγουρα ενδέχεται να αντιδράσει, εάν προτείνεις συμβατικά σχήματα για τη σχέση σας.

Αυτό το αγόρι, αντιπαθεί τα "κουτάκια" και τα "κλισέ" και αναζητάει διαρκώς, περιπέτειες …

Είναι συναρπαστική μια σχέση με τον άντρα "Πήτερ Παν" και σίγουρα δεν είναι βαρετή αλλά … θα πρέπει να τον δεχτείς όπως είναι και να μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις, μια και η αλλαγή θα είναι εφήμερη και θα σημάνει και το τέλος της σχέσης σας.

Ζήσε με τον αγαπημένο σου περιπέτειες και αλλαγές και απόλαυσε το "σήμερα", χωρίς να προγραμματίζεις και  να επενδύεις σ ‘ένα κοινό αύριο.

Μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να μοιραζόμαστε ιδέες κι έμπνευση για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή με τα θέματα που μας ενδιαφέρουν! Aκολουθήστε μας στο instagram κάνοντας κλικ εδώ και στο facebook, πατώντας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 7 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΧΕΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ- ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΤΕ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΑΣ

Γκρέις Χατζίκου

Η Γκρέις Χατζίκου είναι Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σχέσεων & Ψυχικής Υγείας με MA CITY University London και πιστοποιημένη Coach από τον EMCC. Τα τελευταία χρόνια, ιδιωτεύει στον τομέα του life, relationship και business coaching στον τομέα του HR και της εκπαίδευσης εργαζομένων. Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Φιλοθέη και τη Βουλιαγμένη . Τελείωσε το Pierce College,  το Deree College και το City University στο Λονδίνο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει ένα σκυλάκι και αγαπάει ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια, το διάβασμα και τους ανθρώπους. Μπορείτε να τη γνωρίσετε καλύτερα, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook  Grace Chatzikou ή και της επαγγελματικής της Success Coaching .

WOMANNOW.GR LOVES...