Τι κάνεις χωρίς κινητό;

Είναι απόγευμα. Τρέχω από το ένα δωμάτιο στο άλλο, να δω τα μαθήματα του γιου μου, να δώσω το μήλο στην κόρη μου, να απαντήσω σε επείγοντα mails και πρέπει  να στείλω μήνυμα επιβεβαίωσης σε μια φίλη που κάλεσε τα παιδιά την Παρασκευή στο σπίτι της για να παίξουν με τα δικά της. Μπαίνω στο μπάνιο, παίρνω και το κινητό μαζί ,να κάνουμε κι αυτή τη δουλίτσα, μη χάνουμε χρόνο. Δεν προφταίνω να κλείσω την πόρτα και λες κι είχαν λάδι τα χέρια μου, γλιστράει το κινητό και χώνεται απευθείας στην τουαλέτα . Μέσα στην τουαλέτα έτσι; Γκολ κανονικό!

Έμεινα παγωτό. Δεν λιποθύμησα, δεν έβγαλα κραυγή πένθους, δεν έβγαλα μιλιά, απλώς το άρπαξα και με γρήγορες κινήσεις, άρχισα να το στεγνώνω με το σεσουάρ. Ένιωθα σα να έκανα τεχνητή αναπνοή σε μικρό σκυλάκι. Όσο στέγνωνε τόσο άναβε κάτι φωτάκια. Έβλεπα την οθόνη να φαίνεται πως ξαναλειτουργεί, έλεγα στον εαυτό μου, δεν είναι τίποτα, ένα κακό όνειρο είναι. Δεν μπορεί, όλα θα γίνουν όπως πριν. Όταν στέγνωσε η οθόνη του, ήταν κουκλίτσα. Όμως δεν αντιδρούσε. Δε μπορούσες να πάρεις αριθμό, να πατήσεις κουμπί... τίποτα.

Και δεν ήταν και το πρώτο ατύχημα που του συνέβη. Πριν από λίγο καιρό είχε πέσει από τις σκάλες και η οθόνη είχε ραγίσει. Μάταια μου έλεγαν να αλλάξω κινητό, φίλοι και γνωστοί, αλλά  σκεφτόμουν την ταλαιπωρία να μεταφέρω επαφές, φωτογραφίες και όλο το άφηνα. Από αυτό είναι κατανοητό ότι ουδέποτε μετέφερα τις 1700 φωτογραφίες μου και τις εκατοντάδες (πραγματικά) επαφές μου.Όλος μου ο κόσμος σε μια συσκευή που ήταν πια για πέταμα.

Δεν θα συνεχίσω λέγοντάς σας τον αγώνα δρόμου που ακολούθησε, στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να μου αλλάξουν κάρτα, να εκλιπαρώ να μου περάσουν τις επαφές και ό,τι είχα, σ΄ένα άλλο κινητό, σ΄ένα στικάκι, να τα βγάλουν φωτογραφία έστω... Κι οι υπάλληλοι ψύχραιμοι, έως και ταλαιπωρημένοι (σε μισή ώρα έκλειναν) να μου απαντούν χαλαρά πως δεν γίνεται τίποτα.

Έβαλα την κάρτα σ΄ένα άλλο κινητό, μ΄έπαιρνε η αδελφή μου τηλέφωνο και απαντούσα "Παρακαλώ", αφού δεν ήξερα ποιος είναι. Α, ναι ξέχασα να πω και το σπουδαιότερο. Δεν θυμάμαι τηλέφωνα. Δεν θυμάμαι αριθμούς, γενέθλια, γιορτές(θυμάμαι όμως πρόσωπα και γεγονότα, αλλά αυτό εδώ δεν μας βοηθάει, εδώ ε;). Το βράδυ μου καταστράφηκε. Φίλες είχαν πάει για ποτό κι εγώ μέσα να σκέφτομαι πώς θα βρω τα τηλέφωνα.

Το πρωί το κινητό ήταν καλύτερα... Μπορούσες να πατήσεις ένα κουμπί ώστε να δεις τουλάχιστον τον αριθμό κάποιων τηλεφώνων και να τα αντιγράψεις... σε καρνέ. Άρχισα να το κάνω κι αυτό.

Εντάξει, συμβαίνουν αυτά ε; Και για να παρηγορούμαι για τις φωτογραφίες σκεφτόμουν πόσο ωραία περάσαμε όταν βγάζαμε αυτές τις φωτογραφίες κι αυτό έχει σημασία, η εμπειρία. Γιατί τα χρόνια που δεν υπήρχαν κινητά με τέτοιες φωτογραφικές μηχανές τι γινόταν; Απαθανατίζαμε την κάθε στιγμή; Απλώς τη ζούσαμε. Έτσι συνηθίσαμε στην τεχνολογία που τόσο πολύ μας βοηθάει αλλά μην αφηνόμαστε και τελείως στα χέρια της.

Ας κάνουμε ασκήσεις μνήμης μαθαίνοντας κανέναν αριθμό απέξω. Τέλος πάντων, από εδώ και στο εξής και σας το λέω αν δεν σώζετε και αλλού τα αρχεία σας, πρέπει κι εσείς που και που να το κάνετε. Γιατί μηχανήματα είναι... μπορεί να χαλάσουν ή να πάθουν... "δυστύχημα". Και αν δε βρω και όλες μου τις επαφές, δεν πειράζει, κάπου κάπως θα ξαναβρεθούμε με τους ανθρώπους αυτούς. Ευτυχώς έχω και τη γιορτή μου τον άλλο μήνα. Θα με πάρουν κάποιοι στο τηλέφωνο να τους πω πως δεν τους ξέχασα αλλά τους... έχασα!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...