Πώς μπήκε το womannow στη ζωή μου

Από μικρή λάτρευα τα περιοδικά, τα μάζευα σ΄ένα ντουλάπι, τα τοποθετούσα το ένα πλάι στο άλλο με χρονολογική σειρά. Πήγαινα στο περίπτερο δυο τρεις φορές την εβδομάδα, έπαιρνα ό,τι καινούργιο κυκλοφορούσε. Χανόμουν μέσα στις εικόνες τους, στα κείμενα, ταξίδευα, μύριζα το χαρτί καθώς τα ξεφύλλιζα, περιπλανιόμουν. Μ΄ένα περιοδικό περνούσα τις πιο προσωπικές μου στιγμές.

Όταν ήμουν στο δημοτικό και θύμωνα με τους γονείς μου, έκλεινα την πόρτα του δωματίου και καθόμουν στο γραφείο μου. Άνοιγα ένα μικρό κίτρινο μπλοκάκι κι εκεί έγραφα ο,τι ένιωθα. Ό,τι με φόβιζε, με θύμωνε, με ευχαριστούσε. Εκφραζόμουν, μέσα από τις λέξεις, εκτονωνόμουν κι ένιωθα καλύτερα.
Έτσι έγινα δημοσιογράφος, από την ανάγκη μου να εκφράζομαι γράφοντας (εντάξει κι επειδή είμαι νυχτερινός τύπος και μου είχαν πει ότι οι δημοσιογράφοι πάνε αργά στη δουλειά!). Τα τρία πρώτα μου κομμάτια τα έγραψα στο περιοδικό ΕΝΑ, μικρό κοριτσάκι  ήμουν, σπούδαζα ταυτόχρονα, αλλά δεν πρόλαβα να ξεκινήσω και το περιοδικό έκλεισε. Ήταν η χρυσή εποχή του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης και χωρίς να το καταλάβω βρέθηκα να λέω δελτία στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ, να κάνω εκπομπές, ρεπορτάζ στην τηλεόραση κι έπειτα ήρθε ο ΑΘΗΝΑ 984, το Κανάλι 5, το LOVE RADIO , η ΕΡΤ, το ΤΕΜPΟ, ο Αlpa για να καταλήξω εκεί απ΄ όπου ξεκίνησα, στα περιοδικά. Πήγασος λοιπόν με ΜΑΧ, Voyager κι αγαπημένο Psychologies. Στέκομαι λίγο σ΄αυτό γιατί ήταν ο,τι καλύτερο μου συνέβη, το δούλεψα με πολύ κόπο αλλά και τεράστια χαρά. Με υπέροχους συνεργάτες, μια ομάδα σαν οικογένεια (με τις όμορφες και δύσκολες στιγμές αλλά έτσι συμβαίνει στις οικογένειες) όπου έμαθα χιλιάδες νέα πράγματα, ταξίδεψα, άλλαξε η ματιά μου, η αισθητική μου, ήρθα σ΄επαφή με ανθρώπους που δουλεύουν στο εξωτερικό αλλιώς, απόκτησα ανεκτίμητη εμπειρία.
Έψαχνα εικόνες για τα περιοδικά όπου εργαζόμουν με τις ώρες, κι όχι γιατί αυτή ήταν η δουλειά μου, υπήρχαν άξιοι άνθρωποι γι αυτό, αλλά γιατί με εκτόνωνε, με χαλάρωνε. Κι όταν το παράκανα, γρήγορα σταματούσα, γιατί ο χρόνος με πίεζε, οι υποχρεώσεις ήταν άλλες και οι ευθύνες πολλές οπότε, έπρεπε να στρέψω το βλέμμα μου αλλού.

Κάποια στιγμή κατάλαβα πως η εποχή των περιοδικών και του αγαπημένου μου γυαλιστερού χαρτιού τέλειωνε, δεν ήμουν όμως έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα που θα ήταν αλλού, σε τόπους ξένους, προς εμένα. Πέρασε καιρός, άρχισα να νιώθω όλο και πιο δυνατή κι όταν έπαψα να φοβάμαι για το τι θα συμβεί κι έβαλα σε προτεραιότητα μόνο εμένα, τις επιθυμίες και τα όνειρά μου, κάθισα μπροστά στον υπολογιστή κι αποτύπωσα όλα όσα ενδιαφέρουν εμένα, τις φίλες μου, τις γνωστές μου, εσάς και τελικά όσα νομίζω πως θα ήθελαν να διαβάσουν οι γυναίκες σήμερα. Το πώς θα τα έγραφα, αυτό το ήξερα πια...

Έτσι γεννήθηκε το woman now. Από την ανάγκη μου να δημιουργώ, να χάνομαι σε εικόνες, λέξεις και συναισθήματα. Τώρα σταματώ να κάνω πράγματα που δεν θέλω. Κάνω αυτά που αγαπώ, γιατί θέλω να με αγαπώ. Αυτό που είμαι. Μια (γυναίκα, μητέρα, φίλη, τρελή;) που θέλει να γράφει, να εκφράζεται μέσα από λέξεις, γραμματοσειρές, φωτογραφίες και αχνά ή πολύχρωμα φόντα, να επικοινωνεί με ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα. Με ανθρώπους που χαίρονται ή θέλουν να χαρούν τη ζωή, τις στιγμές, χωρίς κλισέ και συμπεριφορές της περασμένης δεκαετίας. Έτοιμοι να δουν τον κόσμο από την αρχή. Όπως είναι εξάλλου κάθε πρωί, που ξημερώνει μια καινούργια μέρα! Σκέφτομαι που που και που πως άργησα, γιατί έχασα χρόνο. Και μια μικρή φωνούλα μέσα μου, απαντά πως τώρα ήταν ο σωστός χρόνος. Τώρα! Δεν υπάρχει πια το πριν και δεν ξέρεις με βεβαιότητα το μετά. Τώρα! NOW! Μαζί με όλους εσάς που η καρδιά σας λαχταράει τα περιπετειώδη ταξίδια. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που είστε εδώ! Και σας υπόσχομαι πως θα κάνω ο,τι μπορώ για να νιώθετε πως εδώ είναι το δωμάτιο της χαλάρωσής σας... Το μυστικό μας δωμάτιο όπου θα μοιραστούμε όλα όσα επιθυμούμε, όλα όσα θέλουμε να κάνουμε, όλα όσα μας αρέσουν, όλα όσα κάνουν την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...