Πως είναι η ζωή χωρίς internet;

Πως είναι η ζωή χωρίς internet;

Δεν είμαι ο άνθρωπος της τεχνολογίας, γιατί δεν μεγάλωσα σε μια τέτοια εποχή.Τελειώνοντας το λύκειο, ανακαλύφθηκαν τα κινητά (εκείνα τα τούβλα, τι να λέμε). Οπότε και η επικοινωνία μου δεν εκφράζεται μέσω like και σχολίων. Ηλεκτρονικά παιχνίδια έπαιξα στην εφηβεία μου, κι αυτά επειδή πήγαινα σε κάτι μαγαζιά που είχαν pac man. Παρ΄όλ΄ αυτά, τα χρόνια πέρασαν και η τεχνολογία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, (όπως και όλων) τόσο που δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα δυσκολευόμουν στην καθημερινότητά μου, αν έμενα χωρίς internet! Τα έφερε όμως έτσι η ζωή και για περίπου ένα μήνα δεν είχα wifi, τηλέφωνο και στον υπολογιστή μου μπορούσα μόνο να γράψω κείμενα σε word. Ακόμη κι αυτά όμως θα είχαν ελλείψεις, αφού δεν είχα την πρόσβαση στην πληροφορία που κάθε φορά χρειαζόμουν...

Στην αρχή θεώρησα ότι δεν θα γινόταν και τίποτε, εκτός του ότι δεν θα μπορούσα να δουλέψω για το site. Εντάξει είπα, θα πηγαίνω στο σπίτι καμιάς φίλης και θα γίνεται η δουλειά. (Οκ, αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί χρειάζεσαι χώρο, χρόνο κι έμπνευση για να γράψεις). Έπειτα, δεν έχω και καμιά εξάρτηση από το internet. Οι φίλοι μου με βρίσκουν στο τηλέφωνο, έχω τις μουσικές μου, τα βιβλία μου, τι θα γίνει, τίποτε...σκεφτόμουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι σωστό, αν και οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, οι συνεργάτες μου ΔΕΝ είχαν κι αυτοί internet (πράγμα που προφανώς δεν συνέβαινε). Όταν όμως ο άλλος έχει και σου στέλνει μήνυμα στο facebook και δεν απαντάς και σου στέλνει κι άλλο, κι άλλο επί 20 μέρες κι εσύ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ανησυχεί. Ναι, δεν σκέφτεται να σε πάρει τηλέφωνο. Θεωρεί ότι πέθανες! Γιατί μόνο νεκρός δεν μπαίνει στον λογαριασμό του για περισσότερες από...δυο τρεις μέρες! 

Έπειτα είναι και τα mail για δουλειά. Πόσοι άνθρωποι μου έστειλαν mail για να δούμε πράγματα, να κάνουμε ραντεβού και δεν σκέφτηκαν να μου τηλεφωνήσουν, να μου στείλουν ένα γραπτό μήνυμα... Θεώρησαν ότι είτε δεν ενδιαφέρομαι, είτε πως έχω μεταναστεύσει (είτε πως πέθανα!!!). Και εξάλλου, πώς θα ετοίμαζα το επόμενο project όταν δεν είχα καμία πρόσβαση πουθενά;  

Μια μέρα ήρθαν τα παιδιά από το σχολείο και μου ανακοινώνουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι εργασίες. Πώς θα ψάξουν πληροφορίες χωρίς internet; Τους δείχνω τις εγκυκλοπαίδειες, τους μαθαίνω ν΄αναζητούν αυτό που τους ενδιαφέρει. Στραβομουτσουνιάζουν που πρέπει να  τα αντιγράψουν και όχι να τα... τυπώσουν. Δεν πειράζει, σκέφτηκα, ας μάθουν να είναι ευέλικτα, να αναζητούν με κάθε τρόπο πληροφορίες και να έρθουν και σε επαφή με το χαρτί. Μια χαρά. Έρχεται την άλλη μέρα ο γιος μου. "Η δασκάλα με ρώτησε γιατί δεν έψαξα και κάτι πρόσθετες πληροφορίες" μου λέει. "Δεν της είπες οτι δεν έχουμε wifi;" Ρωτώ. Της το είπα και μου είπε "Δεν έχει η μαμά σου 3g;". Δεν έχει κυρία μου η μαμά του 3g, γιατί δεν πιάνει και το κινητό, εκτός αν η μαμά βγει στη βεράντα και το κρατάει ψηλά στο ένα μέτρο...  

Ήρθαν μέρες που θέλαμε να παραγγείλουμε πίτσα, να φωνάξουμε ταξί, να δούμε τι ώρες παίζεται ένα θεατρικό έργο και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. 

Όσο για το τι γινόταν στον κόσμο; Με φοβερή καθυστέρηση τα μάθαινα κι αυτό, αν μου τα έλεγε ο άντρας μου η καμιά φίλη! 

Και σκεφτείτε πως αυτά τα προβλήματα τα αντιμετώπισα εγώ, που δεν συνεννοούμαι, επικοινωνώ, μέσω social media! Εγώ, που έκανα χρόνια να μπω στο facebook, ή στο instagram, που θεωρούσα πως δεν είναι και τόσο αναγκαίο πια αυτό το Internet! Κι όμως ζούσα σε ένα παράλληλο κόσμο. Με λιγότερες όμως άσχημες ειδήσεις, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να διαβάσω ή να γράψω, με μηδενική ενημέρωση για το τι απασχολεί τον κόσμο και τους φίλους μου. Δεν θα σας πω πως είχα χρόνο να συναντήσω τους φίλους μου και να τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί αυτό το κάνω ούτως ή άλλως δεν με εμποδίζει το internet, θα σας πω όμως πως για ένα μήνα ένιωθα σα να μου είχαν δέσει τα δικά μου μάτια!      

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...