Μήπως στην προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, τον χάνουμε;

Μήπως στην προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, τον χάνουμε;

Τρέχετε όλη μέρα. Δεν έχετε χρόνο. Ιδανικά, θα θέλατε η μέρα, να έχει 30 ώρες. Ειδικά, αν είστε εργαζόμενη- μητέρα, ή καριερίστα- single. Και οι δυο κατηγορίες, θέλουν πολύ τρέξιμο.

Η πρώτη, γιατί τρέχει να προλάβει το σχολικό με το σακίδιο του παιδιού στο ένα χέρι και την τσάντα με τα Power point στο άλλο. Γιατί όσο σοβαρή δουλειά κι αν έχει στο γραφείο, αν της τηλεφωνήσουν από το σχολείο πως το παιδί της έχει πυρετό, βρε δεν πάει να έχει κατέβει κι ο Θεός ο ίδιος, εκείνη θα τρέξει να πάρει το παιδί της. Κι έπειτα μην αναλύσουμε το καθημερινό πρόγραμμα, με τα εξωσχολικά, το μαγείρεμα, το διάβασμα και τις δουλειές του σπιτιού. Κι ας είναι κουρασμένη, κι ας έχει βγει η ρίζα στα μαλλιά δυο πόντους, κι ας είναι αγχωμένη με τα οικονομικά, κι ας μην έχει καταφέρει να βγει να περπατήσει στο πάρκο, μήπως και πάρει μπρος ο μεταβολισμός της...Κι όταν επιστρέφει ο άντρας της από τη δουλειά, δεν έχει κέφι να κάτσει μαζί του να μιλήσουν, να γελάσουν, ν΄αγκαλιαστούν, γιατί απλώς ξεπέρασε τον εαυτό της! 

Η δεύτερη κατηγορία τρέχει, γιατί θέλει ν΄αποδείξει πως μπορεί. Μπορεί και πιο ψηλά να πάει. Ν΄ανέβει στην ιεραρχία, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ν΄αρπάξει κάθε ευκαιρία. Να δουλέψει μερόνυχτα και Σαββατοκύριακα, γιατί τίποτε δεν χαρίζεται σ΄αυτή τη ζωή  (εκτός από κάποια φαινόμενα που δεν είναι όμως η πλειοψηφία...). Να είναι σε meetings και ταξίδια με το πιο λαμπερό χαμόγελό της, με βλέμμα όμως άκρατης αυτοπεποίθησης. Κι ας φοβάται. Κι ας τρέμει για τη δύσκολη συνάντηση που έχει. Κι όταν επιστρέφει σπίτι, στον υπέροχο μπεζ καναπέ της και βάζει ένα ποτήρι κρασί στο υπέροχο κολωνάτο ποτήρι της, είναι μόνη της. Και θέλει έναν σύντροφο που δεν τον έχει βρει γιατί και σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό της! Και πάει στα γυμναστήρια, και ψωνίζει ρούχα και φροντίζει να είναι όμορφη για να βγαίνει με τις φίλες της μήπως και συναντήσει αυτόν που... περιμένει. 

Όλες προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, σε όποια κατηγορία ή παρακλάδι της κι αν ανήκουμε! Γιατί όλα μα όλα, για εμας τα κάνουμε.

Έχετε σκεφτεί όμως πως κάποια από αυτά, που παλεύουμε και προσπαθούμε, νομίζοντας πως έτσι θα ικανοποιηθούμε, δεν είναι δικές μας επιθυμίες; Έχετε σκεφτεί μήπως κάποια απ΄όλα αυτά, μας τα έχει "φορέσει" η χαμηλή αυτοεκτίμησή μας, οι ενοχές μας κι οι φόβοι μας; 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθίσατε μόνη σας, εντελώς μόνη σας χωρίς τίποτε να σας ενοχλεί να κάνετε όνειρα; Όνειρα απίθανα, όνειρα που φθάνουν μέχρι το φεγγάρι! Πότε ήταν η τελευταία φορά που αναρωτηθήκατε τι θέλετε, ποια είναι η βαθύτερη ή και πιο επιδερμική επιθυμία σας και το κάνατε; Πότε μπορέσατε για μια ολόκληρη μέρα να ζήσετε το "ΤΩΡΑ", αυτή τη μαγική στιγμή που περνάει και χάνεται; (Τα χει καταλάβει αυτά ο Σπανουδάκης αλλά και σ΄αυτόν θα του πήρε χρόνο φαντάζομαι). 

Άγχος για το αύριο, προγράμματα για τον επόμενο μήνα, ύπνος ανήσυχος και ζωή γεμάτη θόρυβο. Μήπως στην προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας, τελικά τον χάνουμε; Γιατί στην πραγματικότητα, όλοι μας παίρνουμε χαρά από μικρά, υπέροχα πράγματα που τις περισσότερες φορές δεν κοστίζουν τίποτα... Αρκεί να τ΄ανακαλύψουμε! 

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...