Γιατί θέλεις να με αλλάξεις;

Γιατί θέλεις να με αλλάξεις;

Σε γνώρισα σε ένα μπαρ. Χόρευες και γελούσες με τις φίλες σου. Έπινες σφηνάκια κι έτσι βρήκα κι εγώ την ευκαιρία να σε πλησιάσω κρατώντας μερικά, για να προσφέρω στην παρέα σου. Οι δίσκοι έρχονταν κι έφευγαν, την επομένη σίγουρα θα έμενα χωρίς λεφτά, αλλά δε μ΄ένοιαζε. Μου άρεσες! Μιλούσαμε όλο το βράδυ. Έκανες πλάκα όταν "έπιανες" την μελαχροινή κοπέλα στο μπαρ να με κοιτάει... Είχες αυτοπεποίθηση, κέφι, ήσουν αυθόρμητη, μιλούσες μ΄ενθουσιασμό, οι φίλοι μου σε λάτρεψαν, αλλά όπως μου είπες αργότερα και οι δικές σου φίλες με έβαλαν μέσα στην καρδιά τους. 

Σου πρότεινα να πάμε σε μια συναυλία κι ενθουσιάστηκες. Συζητούσαμε για ταξίδια, για μουσικές, δεν σε πολυενδιέφερε η δουλειά μου (που εντάξει δεν ήταν και κάτι σπουδαίο), αρχίσαμε να βγαίνουμε, με περίμενες στο σπίτι σου με κεριά και περίεργα φαγητά κι είχαμε μεταξύ μας αυτή τη μαγική χημεία.

Κι ο καιρός περνούσε. Κι έβλεπα πως άρχισες ν΄αλλάζεις. Έβρισκες ταλαιπωρία τις συναυλίες, ήθελες να πηγαίνουμε στο Ηρώδειο (υπέροχο κι αυτό αλλά όχι μόνο αυτό), μου την "έλεγες" που ήμουν σπάταλος, έχανες το χαμόγελό σου όταν μιλούσα σε άλλα κορίτσια, φίλες μου (που πραγματικά δεν σήμαιναν τίποτε για μένα, γιατί εγώ εσένα ήθελα πολύ), ένιωθα πως δεν ενέκρινες πια τη δουλειά μου, οι φίλες σου σου είπαν πως δίνω... δικαιώματα, έπαψες να με περιμένεις με τον παλιό ενθουσιασμό στο σπίτι σου, προτιμούσες να παραγγέλνουμε κι εγώ μόνο ένα πράγμα σκεφτόμουν. 

"Γιατί θέλεις να με αλλάξεις;" Γιατί, όλ΄αυτά που σ΄έφεραν κοντά μου, τώρα ήθελες να γίνουν αλλιώς; Γιατί όλ΄αυτά για τα οποία μ΄ερωτεύτηκες, τώρα ήθελες να τ΄αλλάξεις; Σου έδειξα τον αληθινό μου χαρακτήρα. Σ΄έβαλα στη ζωή μου γιατί ένιωσα πως ταιριάζουμε πολύ. Τι άλλαξε; Εγώ πάντως όχι! Ποτέ δεν έμεινα κολλημένος σε γούστα και συμπεριφορές, μ΄άρεσε να εξερευνώ και να περπατώ και στον δικό σου κόσμο. Εσύ όμως; 

"Γιατί θέλεις να με αλλάξεις;" Έχεις σκεφτεί πως έτσι μπορεί να γίνω ένας άλλος; Που μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι, αλλά σίγουρα εμένα δεν θα μου αρέσει. Γιατί πολύ απλά δεν θα είμαι εγώ!

Με τον καιρό, όλοι αλλάζουμε, αναθεωρούμε πολλά πράγματα και πτυχές της ζωής. Με δική μας όμως πρωτοβουλία, γιατί είναι δική μας ανάγκη κι απόφαση κι όχι με τον φόβο να χάσουμε τον άλλο.

Οι σχέσεις θέλουν ειλικρίνεια. Από την αρχή. Από το πρώτο λεπτό. Από τη στιγμή που ο καθένας ξεδιπλώνει τα γούστα και τις επιθυμίες του και στέκεται απέναντι στον άλλο. Από τα πιο απλά και μικρά πράγματα, μέχρι τα πιο μεγάλα τα ουσιώδη. Μόνο έτσι οι άνθρωποι ζουν και νιώθουν πραγματικά ελεύθεροι κι όχι "φορώντας" τα γούστα και τις επιθυμίες του άλλου. Οι σχέσεις θέλουν τόλμη. Να μπορεί ο καθένας να επικοινωνεί και να ζει όσα ονειρεύεται κι επιθυμεί και κάπου στη διαδρομή, οι δυο άνθρωποι αυτοί να συναντιούνται και να είναι αληθινά ευτυχισμένοι. Να μοιράζονται, να μαθαίνουν κάθε στιγμή από τον άλλο, να ζουν συντροφικά. Η μόνη παγίδα στις σχέσεις είναι να θέλεις ν΄αλλάξεις τον άλλο. Να τον κάνεις αυτό, που εσύ έχεις στο μυαλό σου. Ακόμη όμως κι αν αυτό συμβεί, είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα δεν θα σου αρέσει! Γιατί λοιπόν θέλεις να με αλλάξεις; 

*Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο με το βλέμμα ενός άντρα, για ν΄αποφύγουμε εμείς οι γυναίκες να πέφτουμε στην πιο μεγάλη και δηλητηριώδη παγίδα μιας σχέσης! 

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...