Ένα παιδί γράφει, γιατί είναι δύσκολο να είσαι παιδί!

Ένα παιδί γράφει, γιατί είναι δύσκολο να είσαι παιδί!

Το να είσαι παιδί είναι χίλιες φορές πιο δύσκολο από το να είσαι... μεγάλος. Σας το λέω εγώ που είμαι παιδί. Έχω τόσες υποχρεώσεις που δεν τις ξέρω κιόλας και κάθε μέρα τις ανακαλύπτω. Όπως ανακαλύπτω τον κόσμο, τις σχέσεις, τους ανθρώπους, αυτά που νιώθω, το σώμα μου, τον εαυτό μου. Και μπορεί να λένε οι μεγάλοι πως τα παιδιά δεν έχουν προβλήματα, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, όπως η μαμά κι ο μπαμπάς, αλλά όταν έχω επαναληπτικό διαγώνισμα ιστορίας για την επόμενη μέρα και είναι δύσκολα μερικά κεφάλαια, εγώ έχω μεγαλύτερο πρόβλημα. Γιατί με πιάνει το στομάχι μου και μέχρι να μας δώσει η κυρία τις ερωτήσεις και να δω πως τα ξέρω, δεν ηρεμώ. 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί ξυπνάω πολύ νωρίς κι όλη μέρα είμαι στο σχολείο και πρέπει και να παρακολουθείς και να μη μιλάω με τη διπλανή μου, ενώ η μαμά όταν πάει δουλειά μιλάει και στο τηλέφωνο με τη νονά, μου το έχει πει. Κι είναι και μερικά πράγματα στα κλάσματα που δεν τα καταλαβαίνω, αλλά δε ρωτάω τη δασκάλα γιατί θα μου πει πως τα έχουμε κάνει αυτά και θα με μαλώσει που δεν παρακολουθώ, οπότε δε μιλάω. 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί το πρόγραμμά μου είναι πολύ φορτωμένο. Όταν επιστρέφω σπίτι, τρώω, ξεκουράζομαι λίγο (αλλά όχι ύπνο κανονικό, δε μ΄αρέσει να κοιμάμαι το μεσημέρι και με το ζόρι με βάζουν το καλοκαίρι αλλά μιλάω ψιθυριστά με την αδελφή μου μέχρι να πάει 5 και να πω ότι ξύπνησα) και πάλι διαβάζω. Κι έπειτα πάω για γαλλικά και κολύμπι. Και αυτό κάθε μέρα είναι πολύ κουραστικό. 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί, γιατί ποιο παιδί αποφασίζει τι θα κάνει; Εγώ, δεν αποφασίζω πάντως για το πότε θα κοιμηθώ, πότε θα πάω να παίξω στη φίλη μου, τι θα φάω... Πρέπει να φάω και φακές και φασολάκια (ενώ η μαμά κι ο μπαμπάς επιτρέπεται να τρώνε ωραία φαγητά κάθε μέρα) γιατί λένε είμαι στην ανάπτυξη και χρειάζεται να θρέφομαι σωστά. Αν βαριέμαι, είμαι κουρασμένη ή απλώς δεν έχω κέφι, είμαι υποχρεωμένη να κάνω τα μαθήματά μου κι όλα μου τα εξωσχολικά.

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί, γιατί εξαρτώμαι από τη μαμά και τον μπαμπά. Στα πάντα. Κι από τις διαθέσεις τους, μερικές φορές. Αν έχει νεύρα ο μπαμπάς όταν έρχεται από τη δουλειά, πρέπει να κάνω ησυχία και να μην χοροπηδάω, εκνευρίζεται. Η μάμα φτιάχνει το φαγητό κι όταν κάτσουμε στο τραπέζι να φάμε, μπορεί να μη μου δίνουν σημασία και να λένε για τον κύριο που είναι στο γραφείο του μπαμπά διευθυντής του. Κι όταν έχω κάτι πολύ πολύ σημαντικό να τους πω, όπως ότι η Μαρία αγόρασε αυτό το καινούργιο πατίνι με τις δυο ρόδες και τα φωτάκια, μου λένε σε αυστηρό τόνο "Μιλάμε τώρα, μην διακόπτεις". Ενώ εγώ το σκέφτομαι ώρα αυτό το πράγμα και θέλω κι εγώ να μου πάρουν, αλλά φοβάμαι μη μου πουν πως έχουμε οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Κι αυτή η οικονομική κρίση πότε θα τελειώσει; Κουράστηκα. Μόνο για μας είναι η οικονομική κρίση; Η Μαρία δεν ζει κι αυτή στην Ελλάδα; 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί είναι στιγμές που νιώθω μόνη μου. Αλλά δεν επιτρέπεται και να δω τηλεόραση ή να παίξω ipad τις καθημερινές, εκτός από λίγο νωρίς το μεσημέρι αν η μαμά κάνει δουλειές.Και τι να κάνω; Η αδελφή μου είναι πολύ μικρή και μ΄εκνευρίζει και μαλώνουμε. Και η μαμά μου λέει πως εγώ που είμαι μεγαλύτερη, πρέπει να την φροντίζω και να την προστατεύω και να παίζω μαζί της. Αυτή όμως ξεκινάει να με δαγκώνει, άρα κι εγώ τι να κάνω; Της τραβάω τα μαλλιά! Δεν τη θέλω καθόλου την αδελφή μου, τι τη γέννησαν; Και μου λένε πως είμαι και τυχερή ενώ άλλα παιδάκια είναι μοναχοπαίδια! Αυτά είναι τυχερά...

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί θέλω να παντρευτώ τον Αλέξανδρο που είναι ο πιο όμορφος συμμαθητής μου, αλλά θέλουν να τον παντρευτούν κι όλες μου οι φίλες. Αλλά εγώ είμαι η πιο κοντή κι αδύνατη απ΄όλες και στεναχωριέμαι, γιατί πώς θα με διαλέξει; Του κάνω αστεία και είμαι και καλή μαθήτρια (η δασκάλα με βάζει να διαβάζω πάντα τις εκθέσεις μου στον πίνακα) και νομίζω πως εκείνη τη στιγμή με κοιτάει. Αλλά είμαι κοντή ( μάλλον ποτέ δεν θα ψηλώσω) και φαίνομαι πιο μικρή απ΄ότι είμαι. Η μαμά με καμάρι λέει πως έχω κερδίσει χρόνο στο σχολείο, αλλά εγώ ειδικά στην αρχή πολύ δυσκολεύτηκα με τα μαθήματα.

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί η καλύτερή μου φίλη μου κρατούσε μούτρα όλη μέρα σήμερα στο σχολείο, επειδή δεν της έδωσα ένα αυτοκόλλητο. Μα ήταν το αγαπημένο μου γιατί να της το δώσω; Αλλά μήπως να της το δώσω αύριο γιατί πιο σημαντικό είναι να μου μιλάει από το να έχω το αυτοκόλλητο; Ποιος θα με βοηθήσει να μου πει τι είναι σωστό;

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί, γιατί ήθελα να φορέσω στη βάφτιση ενός μωρού που πήγαμε την Κυριακή τις καινούργιες μου σαγιονάρες με ένα φανταστικό τζιν σορτσάκι που μου πήρε η γιαγιά και η μαμά δεν με άφησε και μου πε να βάλω φόρεμα. 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί, γιατί οι μεγάλοι όλο κάτι περιμένουν από σένα, να είσαι σε κάτι καλή και προσπαθώ αλλά δεν τρέχω γρήγορα, ούτε κολυμπάω καλά, μόνο το μπαλέτο μου αρέσει.

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί, γιατί δεν καταλαβαίνεις τους μεγάλους. Σου λένε να μη λες ψέματα αλλά εκείνοι λένε πως δεν μπόρεσαν να πάνε επίσκεψη σε ένα σπίτι γιατί ήταν άρρωστοι ενώ εγώ το θυμάμαι πολύ καλά, μια χαρά ήταν! 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί έρχονται κάτι μεγάλοι φίλοι της μαμάς και του μπαμπά και με αγκαλιάζουν και με φιλάνε κι εγώ σκουπίζομαι γιατί σιχαίνομαι κι η μαμά νιώθει άσχημα γι αυτό που κάνω, αλλά κι εγώ νιώθω άσχημα γι αυτό που κάνουν και πάω στο δωμάτιο μου... 

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί γιατί όταν τσακώνεται η μαμά κι ο μπαμπάς και κλείνονται στο δωμάτιό τους για να μην τους ακούσω, (ενώ εγώ όλα τα ακούω) εγώ στεναχωριέμαι και σκέφτομαι τι μπορεί να έκανα που τους έβαλα να τσακωθούν!

Γενικά είναι δύσκολο να είσαι παιδί, μπορεί κι εσείς κάποτε να είσασταν αλλά το θυμάστε άραγε; 

Κάντε Like στη σελίδα του womannow.gr στο facebook, γιατί κάθε μέρα έχουμε κάτι νέο για σας!

Ελευθερία Γεωργάκαινα

Η Ελευθερία Γεωργάκαινα είναι δημοσιογράφος πολλά χρόνια τώρα. Είναι και μητέρα (εργαζόμενη) και σύζυγος και φίλη. Γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, τις σκέψεις και τα όνειρά της. Γι αυτό δημιούργησε το womannow.gr! Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στα περιοδικά.

Της αρέσει να διαβάζει μυθιστορήματα και βιβλία ψυχολογίας, να πηγαίνει σινεμά και θέατρο, ν' ακούει μουσικές ethnic και jazz, να χορεύει, να μαγειρεύει για τους αγαπημένους της, να παίζει με τα παιδιά της, να κοιμάται αργά, να ταξιδεύει, λατρεύει το κόκκινο κραγιόν, το ημίφως, τον Salvador Dali, τις μαρέγκες, τη θάλασσα, την πόλη, τους ανθρώπους από τους οποίους μαθαίνει καινούργια πράγματα. Εδώ, μοιράζεται συναισθήματα, εικόνες κι εμπειρίες από την καθημερινότητά της! 

Aυτός είναι ο λογαρισμός της στο instagram αν θέλετε να την ακολουθήσετε!

WOMANNOW.GR LOVES...