Ζήλια και απιστία στο ζευγάρι

11b99bda6b40533a8a68996c0bf0e507Ζήλια στο ζευγάρι, συναίσθημα βασανιστικό και για πολλούς με την ταμπέλα του "αρνητικού". Οι ψυχολόγοι θεωρούν πως όλα τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα και πρέπει να τ΄αποδεχόμαστε. Μάλιστα τονίζουν πως ακόμη κι αυτοί που λένε πως δεν νιώθουν ζήλια, απλώς έχουν μετονομάσει το συναίσθημα σε κάτι άλλο.

Με αφορμή λοιπόν μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν γίνει για τη ζήλια και την απιστία, από το πανεπιστήμιο του Chapman (στην οποία συμμετείχαν 64.000 άνθρωποι) μαθαίνουμε τις διαφορές της ζήλιας όσον αφορά στην απιστία μεταξύ των δυο φύλων.

  • Πρώτ απ όλα η έρευνα κατέληξε πως οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην σεξουαλική απιστία σε σχέση με τις γυναίκες (53% ) ενώ οι γυναίκες στην συναισθηματική απιστία (με ποσοστό 64 %).
  • Έπειτα οι συμμετέχοντες  κλήθηκαν να επιλέξουν, αφού φανταστούν, τι είναι γι αυτούς λιγότερο επώδυνο ή τι θα... συγχωρούσαν. Οι άντρες ζήλεψαν μια σχέση μόνο με σεξ της συντρόφου τους, ενώ οι γυναίκες μια σχέση έρωτα χωρίς σεξ του συντρόφου τους.

32614696934e3dc1e56f1d50898526dfΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΟ;

Διότι οι άνδρες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα που ποτέ οι γυναίκες δεν θ΄αντιμετωπίσουν. Την πατρική αβεβαιότητα, αφού δεν μπορούν να ξέρουν με βεβαιότητα αν είναι το παιδί που κάνουν με τη σύντροφό τους είναι γενετικά δικό τους.

Επίσης με τον τρόπο που μεγαλώνουν χρόνια τώρα οι άνδρες, σε μια κοινωνία που τους επιβάλλει να είναι αρσενικά, στην περίπτωση που η σύντροφός τους τους απατήσει σεξουαλικά  τότε νιώθουν πως αμφισβητείται ο ανδρισμός τους.

Αντίθετα οι γυναίκες δεν θέλουν να ρισκάρουν την πιθανή απώλεια της συναισθηματικής τους ασφάλειας αλλά και των πόρων.

Επίσης μαθαίνουν να πιστεύουν στις σχέσεις, να είναι δοτικές, οπότε στην περίπτωση της συναισθηματικής απιστίας νιώθουν πως απορρίπτονται ως γυναίκες.

Τώρα όσον αφορά στην ηλικία, οι νεώτεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα ενιωσαν πολύ πιο έντονα το συναίσθημα της ζήλιας απ΄ότι οι μεγαλύτεροι.

ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ

  • Στους άνδρες τα πιο υψηλά ποσοστά απιστίας τα συναντάμε στις ηλικίες 50 με 65 ετών.
  • Στις γυναίκες τα πιο υψηλά ποσοστά τα συναντάμε στις ηλικίες 35 με 50 ετών.

ΠΟΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΡΡΕΠΗ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ

  • Τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν πολύ νωρίς, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, είναι πιο πιθανό να θέλουν να δοκιμάσουν την... απιστία, απ΄ότι άλλα ζευγάρια που έδωσαν όρκους δέσμευσης μετά τα 30.
  • Τα ζευγάρια που ο άνδρας ή η γυναίκα είναι πετυχημένοι και με οικονομική άνεση. Εδώ, ειδικά για τον άντρα η επιτυχία και τα χρήματα λειτουργούν σαν αφροδισιακό για τις υπόλοιπες γυναίκες.
  • Τα ζευγάρια που έχουν παθιασμένη σχέση, χωρίς υπόβαθρο. Σας κάνει εντύπωση έτσι δεν είναι; Κι όμως, αυτά τα ζευγάρια θέλουν να νιώθουν τη φλόγα, να παθιάζονται οπότε εύκολα, αν η σχέση δεν στηρίζεται και σε άλλες βάσεις, μπορούν να θελήσουν να βρουν αυτό το πάθος κι αλλού. Ενώ ένα ζευγάρι με μια μέτριας ή χαμηλής έντασης σχέση συμβιβάζεται και δεν θέλει αλλαγές και ρίσκα που μπορεί να έρθουν από μια απιστία!
  • Τα ζευγάρια που ο ένας τουλάχιστον σύντροφος ταυτίζεται με έναν άπιστο γονέα που είχε.
  • Τα ζευγάρια που ο ένας σύντροφος δεν μπορεί να ανοιχτεί, να δοθεί ολοκληρωτικά, να δεσμευτεί.
  • Τα ζευγάρια που ο ένας σύντροφος χρειάζεται επιβεβαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 3 ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ

 

 

 

 

WOMANNOW.GR LOVES...