Υπέροχες ιδέες, για γωνιές παιχνιδιού στο παιδικό δωμάτιο

play5reading goniashow playplay4Είτε έχετε ένα από παιδικό δωμάτιο, είτε έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για παιχνίδι, οι ιδέες που σας προτείνουμε μπορούν να χωρέσουν παντού... Είναι όλα όσα λατρεύουν να κάνουν τα παιδιά κι εμείς εδώ τους δίνουμε τα... μέσα. 

Θυμηθείτε κι από τον εαυτό σας, δεν τρελαινόσασταν να κρύβεστε πίσω από κρεβάτια και κουρτίνες, να βάζετε σεντόνια πάνω σε καρέκλες και να φτιάχνετε σκηνές; Δεν σας άρεσε πολύ να έχετε μια δική σας γωνιά να διαβάσετε ή να σας διαβάσουν το αγαπημένο σας βιβλίο; Ή να παίζετε με κουζινικά, να υποδύεστε τον καταστηματάρχη ή την τραγουδίστρια;

Να λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε:

  • Στολές αποκριάτικες σε πρώτη ζήτηση. Τα παιδιά τρελαίνονται να μεταμφιέζονται, να παίζουν ρόλους και δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε τις απόκριες γι αυτό. Φτιάξτε μια μπάρα και κρεμάστε πάνω σε κρεμάστρες τις στολές τους για να μπορούν μόνα τους να τις παίρνουν, να ντύνονται και να παίζουν.
  • Γωνιά διαβάσματος. Αν κρεμάσετε σε μια γωνιά του δωματίου, ένα ύφασμα, μια κουρτίνα, μόνο και μόνο για ν΄απομονώνεται ο χώρος κι εκεί στον τοίχο να βάλετε ράφια με βιβλία και μαξιλάρες στο πάτωμα, δεν φαντάζεστε πόσο συχνά θα θέλουν τα παιδιά να έρχονται σ΄επαφή με τα βιβλία και να σας ζητάνε ολοένα και πιο συχνά να τους διαβάζετε παραμύθια αν είναι πολύ μικρά. Κι όσο για το πόσο ωφέλιμο είναι αυτό, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε...
  • Σκηνή για τραγούδι και χορό. Πάλι χρειάζεστε μια μικρή κουρτίνα μόνο και μόνο για να παίξει το ρόλο της αυλαίας, όταν τα παιδιά θα δημιουργούν τη δική τους θεατρική ή μουσικοχορευτική παράσταση. Ένα μικρόφωνο, που μάλλον ήδη έχετε γιατί είναι πολύ συνηθισμένο δώρο, χρειάζεται για να ολοκληρώσει το σκηνικό.
  • Μια σκηνή για να κρυφτούν. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια σκηνή που να μεταφέρεται ή να διπλώνει και ν΄αποθηκεύεται αν ο χώρος σας δεν είναι πολύ μεγάλος. Απλώς αυτό που κάνει τη διαφορά είναι να κρεμάσετε και φωτάκια, ναι κι αυτά τα χριστουγεννιάτικα μια χαρά είναι, για να γίνει η ατμόσφαιρα ακόμη πιο...μυστηριώδης!

Τελικά, αν φέρνουμε στο μυαλό μας τι εμείς θέλαμε να κάνουμε όταν είμαστε μικροί, εύκολα μπορούμε να βρούμε με τι θα ευχαριστηθούν τα παιδιά μας...

Αν ο χώρος είναι μικρός, θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσά στις παραπάνω ιδέες, αυτή με την οποία θεωρείτε πως το παιδί σας θα ευχαριστηθεί περισσότερο.

WOMANNOW.GR LOVES...