Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας;

Υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας;

Το ερώτημα αν υπάρχει φιλία μεταξύ άνδρα και γυναίκας σίγουρα μας έχει απασχολήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όταν μάλιστα εμείς οι γυναίκες αποκτούμε σύντροφο, το ερώτημα γίνεται πιο... βασανιστικό, γιατί ο αγαπημένος μας, επιμένει πως φιλία αληθινή με τον κολλητό μας δεν υπάρχει. Ίσως ζηλεύει, τον κοιτάει... στραβά και γενικά δεν δέχεται τη σχέση μας, με τον αγαπημένο μας φίλο.

Εμείς από την άλλη πλευρά βρισκόμαστε στη μέση. Ο κολλητός μας, είναι ο άντρας που έχουμε περάσει τόσες υπέροχες στιγμές μαζί του, που μας έχει βοηθήσει στις δύσκολες νύχτες μιας ερωτικής απογοήτευσης. Που μας έχει συμβουλεύσει ως άντρας, για το πώς θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον αυτού που μας αρέσει, που μας έχει κάνει παρέα τα βράδια σε μπαρ και σινεμά, που μας έχει συνοδεύσει στον γάμο μιας φίλης. Τελικά που είναι η αλήθεια; Εμείς πραγματικά πιστεύουμε στην αληθινή φιλία ανδρών και γυναικών. Οι άντρες όμως; 

Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί πως οι άντρες ναι, έχουν δει ερωτικά την κολλητή τους (εσάς!) και θεωρούν, ούτως ή άλλως, πως υπάρχει ερωτική έλξη. Μάλιστα, όσο μεγαλώνει ένας άνδρας, τόσο περισσότερο νιώθει έλξη για την φίλη του. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Γνωρίζουμε πως οι άντρες τη θεωρούν πολύ σημαντική, άρα σίγουρα ένας άνδρας δεν μπορεί να έχει ούτε για κολλητή, μια γυναίκα που δεν του αρέσει εξωτερικά. Οι άντρες θεωρούν πως σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ναι θα μπορούσαν να κάνουν σχέση (και σεξ) με την κολλητή τους. 

Αυτό φυσικά δεν ισχύει με τις γυναίκες. Είναι αυτό που λένε, δυο άνθρωποι βιώνουν την ίδια σχέση τελείως διαφορετικά... Οι γυναίκες μπορούν να είναι φίλοι με τον κολλητό τους, χωρίς να σημαίνει τίποτε αυτό, ούτε να έχουν βλέψεις για το μέλλον. Εκτός, αν περάσουν κάποια φάση αληθινής απογοήτευσης. Τότε τι γίνεται; Ο άντρας, ο κολλητός που τόσο εμπιστεύεται κι αγαπάει μια γυναίκα, που νιώθει οικειότητα κι ασφάλεια, μετατρέπεται σ΄έναν υπέροχο σύντροφο (ή εραστή για μια ή περισσότερες βραδιές), χωρίς όμως να νιώσει παράφορο πάθος κι έρωτα, όπως για έναν άντρα που δεν γνωρίζει τόσο καλά. Έτσι βλέπουμε περιπτώσεις γυναικών να κάνουν σχέση με τον κολλητό τους και γιατί όχι να παντρεύονται. Η διαφορά είναι πως ενώ εκείνος... ο κολλητός το είχε σκεφτεί από την πρώτη στιγμή, εμάς μας γεννήθηκε η επιθυμία (ή η ανάγκη για να είμαστε πιο ειλικρινείς) στην πορεία και μετά από μερικές δυσκολίες.  

Ναι, μπορεί για χρόνια να είναι κολλητοί δυο άνθρωποι, χωρίς ποτέ να γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ τους, αλλά πάντα θα υποβόσκει η ερωτική έλξη, σίγουρα από την πλευρά του άντρα. Άρα εσείς μπορεί να μη νιώθετε παρά αγάπη για τον κολλητό σας, αλλά τουλάχιστον καταλάβετε πλέον και τον σύντροφό σας που ίσως... ζηλεύει.

Θέλετε κι άλλα άρθρα για σχέσεις, έρωτα, μόδα, ομορφιά; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας!  

WOMANNOW.GR LOVES...