Βρεθήκαμε στο "Μέλλον" του Χρ. Κεχαγιόγλου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Βρεθήκαμε στο "Μέλλον" του Χρ. Κεχαγιόγλου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Την πέμπτη ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσίασε ο γνωστός εικαστικός Χρήστος Κεχαγιόγλου, με τίτλο «Μέλλον» κι αποτελείται από την τελευταία ενότητα ζωγραφικών έργων του. Η νέα ενότητα -πιο αφαιρετική από την προηγούμενη, με το στοιχείο του νερού να κυριαρχεί, ενότητα τοπίων ρευστών, μη ρεαλιστικών, που ‘αχνοφέγγουν’, αλλά που φέρουν κάτι γνώριμο- ενισχύει την ονειρική διάσταση της δουλειάς των τελευταίων χρόνων του Χρήστου Κεχαγιόγλου· διάσταση που εντείνεται και από την ολοένα και λιγότερο αισθητή παρουσία του χρώματος.

Όπως γράφει και ο ίδιος: «Το μέλλον ευτυχώς κανείς από τους κατοίκους αυτού του κόσμου δεν μπορεί να το γνωρίζει. Είναι ελπίδες, όνειρα, ιδέες, πράγματα πνευματικά που μας χαρακτηρίζουν και με τα οποία δίνουμε νόημα στο παρόν μας. Είναι ένα πανταχού παρόν, γύρω μας και μέσα μας, η Άλλη μας Πραγματικότητα, που μας ορίζει σαν ανθρώπους και μας συνέχει.

Βρεθήκαμε στο "Μέλλον" του Χρ. Κεχαγιόγλου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ursula Leguin έλεγε ότι, «το μέλλον είναι ένα ασφαλές, αποστειρωμένο εργαστήριο για να δοκιμάζουμε ιδέες, ένα μέσο σκέψης για την πραγματικότητα, μια μέθοδος».

Ας πειραματιστούμε λοιπόν κι ας το φανταστούμε, αφού έχουμε και την νοημοσύνη και την δυνατότητα της απόφασης, απλό, γεμάτο δροσιά και φαντασία, σαν τη ματιά ενός βράχου, ενός πουλιού, ενός δέντρου. Ώστε να δημιουργήσουμε κάτι φωτεινό που θα μας οδηγεί με τη σειρά του να κάνουμε αυτό που οι άνεμοι κι οι θάλασσες κι οι δυνάμεις των νερών και της γης, το φως και όλα τα πλάσματα κάνουν από τη φύση τους. Να έχουμε συνείδηση ότι είμαστε ένα με τον κόσμο και να διατηρούμε την ισορροπία του».

Βρεθήκαμε στο "Μέλλον" του Χρ. Κεχαγιόγλου, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Διάρκεια  έκθεσης: 26 Οκτωβρίου –  18 Νοεμβρίου 2017 /  Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00,  Τετ. 11.00-15.00 & Σάβ. 11.00 –14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Φωτό 1: Ο εικαστικός Χρήστος Κεχαγιόγλου με τη δημοσιογράφο και διευθύντρια του womannow.gr Ελευθερία Γεωργάκαινα

Φωτό 2: Έργο "Θάλασσα- βυθός 2"

Φωτό 3: Η γκαλερίστα Δάφνη Ζουμπουλάκη με την Ελευθερία Γεωργάκαινα 

Φωτό 4: Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου με τον δικηγόρο και υποψήφιο πρόεδρο του Δ.Σ.Α Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου

Φωτό 5: Έργο "Λευκή πλαγιά"

Φωτό 6: Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου συνομιλεί με τον εικαστικό Γιάννη Αδαμάκη και τον δικηγόρο Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου

Φωτό 7: Η Ελευθερία Γεωργάκαινα μπροστά από έργα του ζωγράφου

Αν θέλετε να μαθαίνετε όλα τα νέα, κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και μπείτε στη μεγάλη παρέα του womannow.gr 

WOMANNOW.GR LOVES...