Βρείτε ισορροπία στη ζωή σας με τον κανόνα των 12 ωρών

Βρείτε ισορροπία στη ζωή σας με τον κανόνα των 12 ωρών

"Τώρα, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: πώς φέρνετε τη ζωή σας υπό έλεγχο, ώστε κάθε μέρα να σας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά, αντί για ένα βήμα πίσω; Μία λέξη: ισορροπία. Αλλά το περιμένατε αυτό, σωστά;

Να μαντέψω: Δεν έχετε χρόνο να φροντίζετε τον εαυτό σας; Δεν έχετε χρόνο για γυμναστήριο; Δεν έχετε χρόνο για να μυρίζετε τα τριαντάφυλλα; Δεν έχετε χρόνο για να βγείτε ραντεβού; Δεν έχετε χρόνο για φίλους; Τα έχω ακούσει όλα. Νιώθετε ότι σας τραβούν από κάθε πλευρά, νιώθετε τσακισμένοι, εξαντλημένοι. Ξέρω ότι κοπιάζετε. Όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Εγώ πρέπει να βρίσκω χρόνο για τα παιδιά μου, για τη δουλειά μου, για τους φίλους μου, για την υγεία μου, για την ψυχαγωγία μου κ.λπ… και δεν υπάρχει κάτι στη ζωή μου που να είναι τέλειο – αλλά η ζωή μου είναι αρκετά καλή. Το ίδιο καλή μπορεί να είναι και η δική σας. Άρα θα πρέπει να την αναδομήσετε για να βρίσκετε χώρο για όλα όσα πρέπει να κάνετε προκειμένου να διαχειρίζεστε το στρες. Θα αφιερώσετε δώδεκα ώρες την εβδομάδα στην ευεξία και στη σωματική σας υγεία. Αυτός είναι ο κανόνας των δώδεκα ωρών. Εγώ ζω σύμφωνα με αυτόν και μου άλλαξε θεαματικά τη ζωή.

Χρειάζεστε αυτό τον χρόνο. Δίχως αυτόν, δεν μπορείτε να βρείτε την ισορροπία. Τελεία και παύλα. Μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε, γιατί τα μαθηματικά μιλούν από μόνα τους: ας τα δούμε."

Η Jillian Michaels, συγγραφέας οκτώ best sellers των New York Times, στο βιβλίο της "Τα 6 κλειδιά" από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, παρουσιάζει ένα επαναστατικό πρόγραμμα που αντιστρέφει τις συνέπειες της γήρανσης και βοηθά στη διατήρηση της μακρο­χρόνιας υγείας. Μεταξύ άλλων παρουσιάζει και τον κανόνα των 12 ωρών για ισορροπία στη ζωή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 5 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

Βρείτε ισορροπία στη ζωή σας με τον κανόνα των 12 ωρών

Αν η εβδομάδα έχει 168 ώρες και ο ύπνος είναι 56 ώρες (8 ώρες κάθε βράδυ), αυτό σας αφήνει 112 ώρες στις επτά μέρες. Αν περνάτε 50 ώρες στη δουλειά και 50 ώρες ασχολούμενοι με την οικογένεια και το σπίτι (πλυντήρια, κτηνίατρος, διαβάσματα των παιδιών, αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο κ.λπ.), αυτό και πάλι σας αφήνει δώδεκα ώρες. Δώδεκα καθαρές ώρες την εβδομάδα «για τον εαυτό σας». Σαράντα οκτώ ώρες τον μήνα.

Ιδανικά, θα μπορούσατε να βρείτε περισσότερες ώρες για τον εαυτό σας, αλλά αυτές είναι αρκετές και κάνουν όλη τη διαφορά του κόσμου.

Κάθε εβδομάδα μπορείτε να αφιερώνετε:

2-3 ώρες σε άσκηση (4-6 εντατικές 30άλεπτες συνεδρίες)

2-3 ώρες για βραδινή έξοδο

2-3 ώρες σε κάποιο χόμπι ή σε κάτι με φίλους

2 ώρες σε άλλα πράγματα (όπως κομμωτήριο ή οδο­ντίατρο)

60-90 λεπτά σε διαλογισμό ή άλλη τεχνική χαλάρωσης (μοιρασμένα σε 15 λεπτά την ημέρα).

Μπορεί να ξεκλέψετε καμιά ώρα από δω κι από κει, αλλά γενικά, είναι 56 ώρες για ύπνο, 100 για δουλειά και σπίτι και δώδεκα για εσάς.

Για να λειτουργήσει για εσάς ο κανόνας των δώδεκα ωρών, υπάρχει κάτι που πρέπει να καταργήσετε τελείως. Μαντεύετε τι; Την ακραία νοοτροπία σε οτιδήποτε. Πρέπει να εγκαταλείψετε την τελειότητα. Να αποβάλετε τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα». Να αποδεχτείτε ότι χρειάζεστε βοήθεια από άλλους μερικές φορές και να μη νιώθετε μονίμως την ανάγκη να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Για παράδειγμα:

Ναι, μια συνεδρία γιόγκα των ενενήντα λεπτών θα ήταν υπέροχη, αλλά και τα είκοσι λεπτά γυμναστικής στο σαλόνι σας καλά είναι.

Ναι, θα ήταν τέλειο να πάρετε το βραβείο του γονιού της χρονιάς και να πηγαίνετε σε κάθε εκδήλωση του παιδιού σας. Αλλά ειλικρινά, το να τους φτιάχνετε πρωινό, το να τα πηγαίνετε στο σχολείο, το να τα βοηθάτε με τα μαθήματά τους και το να τα βάζετε γλυκά για ύπνο είναι αρκετό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ- ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙΣ

Ναι, θα ήταν τέλειο να τα κάνατε όλα μόνοι σας και να μην εξαρτάστε από κανέναν. Τέλειο θα ήταν και να πετούσατε και να ήσαστε αόρατοι, αλλά δεν γίνεται. Πρέπει να μπορείτε να ζητάτε βοήθεια. Φανταστείτε το σαν να είστε μια ομάδα με την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες σας. Υπάρχει δούναι και λαβείν. Είναι ο μόνος τρόπος. Να θυμάστε, χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να γίνει κάτι.

Ναι, ξέρω ότι τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε οσιομάρτυρας. Δεν πρέπει να είναι όλα ή τίποτα. Δεν τους δίνετε καλό παράδειγμα για το πώς να φροντίζουν τον εαυτό τους στο μέλλον.

Ναι, ξέρω ότι χρειάζεστε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σας και φαγητό στο τραπέζι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαντάτε στα μέιλ σας την Παρασκευή στις εννέα το βράδυ ή την Κυριακή στις τρεις το μεσημέρι.

Είναι δύσκολο στην αρχή να βρείτε ισορροπία. Ένας από τους βασικότερους λόγους που δυσκολευόμαστε είναι ότι απογοητευόμαστε με την αδυναμία να είμαστε τέλειοι. Ή βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν βγει εκτός ελέγχου και δεν μπορούμε να τα φέρουμε σε ισορροπία. Όμως πρέπει να θυμάστε ότι έτσι είναι η ζωή. Ότι οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι. Ότι εσείς δεν είστε τέλειοι. Ότι θα σας απογοητεύσουν – και ότι θα τους απογοητεύσετε. Δεν γίνεται να ελέγχετε τα πάντα. Είναι δύσκολο να αποδεχόμαστε τις αλήθειες της ζωής, αλλά όσο πιο σύντομα το κάνετε, τόσο πιο σύντομα θα συμφιλιωθείτε μαζί τους.

Βρείτε ισορροπία στη ζωή σας με τον κανόνα των 12 ωρών

Μάθετε περισσότερα για τα 6 κλειδιά και όλες τις νέες εκδόσεις της ΔΙΟΠΤΡΑ κάνοντας κλικ εδώ.

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr  ακολουθώντας μας στο facebook και στο instagram

WOMANNOW.GR LOVES...