Βελτιώστε τη ζωή σας με 6 τρόπους!

kitaritidaΗ ζωή που έχουμε και ζούμε είναι η ζωή που έχουμε επιλέξει. Κι αν έρχονται στιγμές που θα θέλαμε κάτι ακόμη, κάτι καλύτερο, κάτι πιο όμορφο να συμβεί είναι στο χέρι μας -πραγματικά- να το ζήσουμε. Γιατί όλα όσα ζούμε παίρνουν το χρώμα των συναισθημάτων που έχουμε. Όσα νιώθουμε αντικατοπτρίζονται σ΄αυτά που ζούμε. Θέλετε να δούμε μαζί πώς θα κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;

1.Ζήστε το παρόν

Ακούγεται τόσο απλό, σχεδόν αυτονόητο. Δεν είναι όμως και για να είμαστε ειλικρινείς σας ξεκινήσαμε από το πιο δύσκολο. Σκεφτείτε πόσες φορές μεταφέρεστε στο μέλλον προγραμματίζοντας δραστηριότητες, γνωριμίες και μεταθέτετε σε άλλο χρόνο τη χαρά. Εκείνη όμως η μικρή στιγμούλα, περνά. Έφυγε. Και το μόνο σίγουρο που έχει κανείς είναι το τώρα, το παρόν. Μάλιστα όσο μπαίνετε σε λεπτομέρειες για να καταστρώσετε ένα σχέδιο (από το να βγείτε με μια παρέα σε δυο εβδομάδες, μέχρι να πάτε ένα ταξίδι) αρχίζετε ν΄αγχώνεστε. Όχι εσείς προσωπικά. Όλοι οι άνθρωποι. Ναι, ακόμη κι ο Δαλάι Λάμα (απλώς αυτός ξέρει και δεν κάνει το λάθος να μεταφερθεί ούτε λεπτό μετά). Είναι αποδεδειγμένο. Αφήστε δε που οι προσδοκίες σας γίνονται υπερβολικές και τελικώς οι πιθανότητες ν΄απογοητευτείτε αυξάνονται επικίνδυνα. Ο,τι μπορείτε να κάνετε τώρα, μην το αφήνετε. Κι ο,τι θέλετε να προγραμματίσετε γι αργότερα κάντε το, χωρίς όμως να ζείτε γι αυτό.

2.Μην τα παίρνετε όλα προσωπικά.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τη ζωή του, τα βιώματά και τα προβλήματά του. Αν κάποιος λοιπόν σας πει κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε δυσάρεστα, μην το πάρετε προσωπικά. Δεν είστε το κέντρο του κόσμου (αυτό το λέμε για να νιώσετε καλύτερα). Μπορεί να έχει δεκάδες άλλα δικά του θέματα και το τελευταίο που τον απασχολεί είναι να σας κάνει να νιώσετε άσχημα. Μη ζείτε μ΄ενοχές ότι κάτι δεν κάνατε καλά, δεν φερθήκατε σωστά, δεν κοιτάξατε όπως έπρεπε. Δεν είναι εύκολο, ειδικά στην ελληνική κοινωνία που έτσι μας έχουν μεγαλώσει. Ξεκινήστε απ΄το απλό. Όποιος έχει πρόβλημα με κάτι που είπατε ή κάνατε είναι ελεύθερος να σας το πει. Αν δεν σας το πει, θεωρήστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Για ενήλικες μιλάμε. Αν υπάρχει πρόβλημα και δεν σας το λέει, μην μπαίνετε στη διαδικασία να μάθετε γιατί και πώς. Δεν σας νοιάζει. Εκτός αν είναι το 6χρονο παιδί σας.

3.Ακούστε τον εαυτό σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κλείσατε τα μάτια, συγκεντρωθήκατε και ρωτήσατε τον εαυτό σας πως νιώθει; Μάλλον πάει πολύς καιρός... Δεν είπαμε να γίνετε τρελές. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Να νιώσετε τις αισθήσεις σας, να καταλάβετε τη μικρή φωνούλα μέσα σας που μπορεί να σας λέει πως θα θελε λίγη ξεκούραση, θα θελε μια αγκαλιά, θα θελε να ξεφύγει, να παίξει, να γελάσει, ακόμη και να κλάψει. Και δώστε του όσα ζητά. Σιγά σιγά, θέλει χρόνο αλλά αξίζει τον κόπο.

vatulelerelaxamaca4.Αναγνωρίστε το δικαίωμά σας στην τεμπελιά

Μην κρίνετε και κατακρίνετε διαρκώς τον εαυτό σας. Μην παίζετε με τα όριά του. Είναι φορές που θέλετε και λίγο ξεκούραση. Ναι εκεί στο γραφείο, να μην κάνετε τίποτε, για 15 λεπτά. Το απόγευμα να πάτε μια βόλτα στις βιτρίνες. Να αλλάξετε παραστάσεις. Να μην βάλετε πλυντήριο, ηλεκτρική και χύτρα στη φωτιά με το που γυρίζετε σπίτι. Ναι, να παραγγείλετε πίτσες και να το διασκεδάσετε με τους δικούς σας. Είναι δικαίωμά σας να περνάτε καλά!

5.Φροντίστε το σώμα σας 

Αθληθείτε, κινηθείτε, περπατήστε, τρέξτε, κάντε γιόγκα. Όχι για να είστε σε φόρμα, αλλά για να νιώσετε καλύτερα. Δώστε στο σώμα σας το δικαίωμα να ξεκλειδωθεί, να τεντωθεί, αναπνεύστε καθαρό αέρα κάνοντας μια βόλτα στο κοντινό σας πάρκο. Είκοσι λεπτά την ημέρα είναι αρκετά, δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές. Αυτό όμως μην το αμελείτε. Και στο τέλος της ημέρας, κάντε ένα χαλαρωτικό ντους, βάλτε κρέμα στο σώμα σας, δείξτε του την αγάπη σας!

6.Κόψτε σιγά σιγά μια κακή σας συνήθεια.

Ξεκινήστε από τα απλά. Αν για παράδειγμα σας αρέσουν τα γλυκά και τα καταναλώνετε μετά...μανίας, αποφασίστε να τα μειώσετε σε μία φορά στις 15 μέρες. Γι άλλους μπορεί το θέμα να είναι τα αναψυκτικά, ακόμη και το κάπνισμα, απλώς το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο. Η αλήθεια βέβαια είναι πως αν τα καταφέρετε και σταματήσετε να καπνίζετε η βελτίωση στη ζωή σας θα είναι πολύ γρήγορα εμφανής!

WOMANNOW.GR LOVES...