Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Ταρτάκια με σπανάκι και φέτα

Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Ταρτάκια με σπανάκι και φέτα

Μια πολύ νόστιμη, υγιεινή κι εύκολη συνταγή για ταρτάκια, που έχει στοιχεία από την κλασική μας σπανακόπιτα (αλλά όχι, δεν είναι σπανακόπιτα και θα δείτε γιατί) θα φτιάξουμε σήμερα. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να τα ετοιμάσετε κι άλλη μισή ώρα για να τα ψήσετε. Τέλειο ορεκτικό για τραπέζι με φίλους, για να προσφερθεί ως finger food σε μια βραδιά με κρασί και μεζεδάκια αλλά εξίσου ιδανικό για το τραπέζι της οικογένειας.

Τι θα χρειαστούμε για τα ταρτάκια με σπανάκι και φέτα  

  • 400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα σφολιάτας (κουρού ακόμη καλύτερα)
  • 60 γρ. φέτα θρυμματισμένη 
  • ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο μαζί με γάλα για να απλώστε στο φύλλο της τάρτας

Πώς θα ετοιμάσουμε τα ταρτάκια με φέτα και σπανάκι

Βράζουμε νερό και βουτάμε για 2 λεπτά το σπανάκι.

Το βάζουμε κάτω από κρύο νερό κι έπειτα στραγγίζουμε καλά τα νερά

Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε με το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και κόβουμε με κουπ πατ στο μέγεθος που θέλουμε να είναι τα ταρτάκια μας

Τώρα τα γεμίζουμε βάζοντας στη μέση, μια κουταλιά από το μείγμα με το σπανάκι και τα τυριά.

Με τα δάχτυλά μας γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τις αλείφουμε με πινέλο που έχουμε βουτήξει σε μείγμα με αυγό και γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (μη σας φανεί λίγο, θα τα ξαναψήσουμε σε λίγο).

Μόλις ετοιμαστούν τα βγάζουμε από το φούρνο, και ρίχνουμε στη μέση λίγη θρυμματισμένη φέτα.

Τα ξαναψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, για να ενημερώνεστε κάθε μέρα για ο,τι νέο ανεβαίνει στο womannow.gr και μπορεί να σας δώσει έμπνευση!

WOMANNOW.GR LOVES...