Τι να κάνετε για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Τι να κάνετε για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Νιώθετε πως δεν έχετε αυτοπεποίθηση, δεν μπορείτε να πετύχετε αυτά που θέλετε και είστε μονίμως σε ένα τέλμα; Τι μπορείτε να κάνετε για να τ΄αλλάξετε αυτά και να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας; 

1. Προγραμματίστε τις σκέψεις σας

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να νιώσουμε καλά και να έχουμε αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση είναι οι αρνητικές μας σκέψεις. Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε, αρκεί να το έχουμε στο νου μας. Οδηγείστε τις σκέψεις σας σε όμορφα, χαρούμενα μονοπάτια κάθε φορά που κάνετε μια αρνητική σκέψη, γιατί οι αρνητικές σκέψεις γίνονται πραγματικότητα, όπως ακριβώς και οι θετικές. Προγραμματίστε τις σκέψεις σας, όπως κάνετε με τα... ραντεβού σας. Κάντε κάθε μέρα μια προσπάθεια σ΄αυτή την κατεύθυνση και θα δείτε μεγάλη διαφορά. 

2. Μην το βάζετε κάτω στην πρώτη δυσκολία

Μερικές φορές οι δυσκολίες και τα εμπόδια έρχονται για να μας κάνουν να προετοιμαστούμε καλύτερα γι αυτό που θα έρθει ή γιατί εκείνη τη στιγμή δεν είναι το καλύτερο για εμάς αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Δείτε λοιπόν κάθε εμπόδιο και δυσκολία ως δώρο, για να έρθει κάτι καλύτερο, να προετοιμαστείτε καλύτερα και μην το βάζετε κάτω με την πρώτη δυσκολία. 

3. Απομακρύνετε από τη ζωή σας τους τοξικούς ανθρώπους

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν μια αρνητικότητα, κρίνουν τους πάντες και τα πάντα και μπορούν εύκολα να σας ρίξουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση. Αυτό συμβαίνει γιατί εκείνοι είναι δυστυχείς με τον εαυτό τους, δε νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα τους και παίρνουν χαρά όταν κάνουν τους άλλους να νιώσουν... χάλια. Μπορεί να είναι η φίλη σας, η γνωστή σας, ο συνάδελφός σας. Ακόμη και η ενέργειά τους σας κάνει κακό. Είναι απλό, βρίσκετε δικαιολογίες για να τους αποφύγετε και τελικά τους απομακρύνετε από τη ζωή σας χωρίς πολλές εξηγήσεις. Ούτως ή άλλως κάτι θα έβρισκαν να πουν για εσάς, είτε μείνετε κοντά τους, είτε όχι. Άρα καλύτερα... μακριά. 

Ο δρόμος για την απόκτηση της αυτοπεποίθησης ξεκινάει από εμάς, είναι εσωτερικός. Κανείς δεν μπορεί να μας τη χαρίσει, ούτε να μας την... κλέψει. Εμείς πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη, ν΄αγαπήσουμε τον εαυτό σας και το κυριότερο, να δούμε πόσο μοναδικός και ξεχωριστός είναι! 

4. Μιλήστε στον εαυτό σας θετικά 

Κάθε φορά που λέτε- ακόμη κι από μέσα σας- δεν είμαι αρκετά καλή, είμαι αποτυχημένη, δεν αξίζω, ο εαυτός σας το ακούει αυτό και τελικά... το πιστεύει. Μιλήστε λοιπόν στον εαυτό σας θετικά, με θετικές λέξεις κι εκφράσεις γιατί μ΄αυτό τον τρόπο, προγραμματίζεται το... υποσυνείδητό σας.

5. Ακούστε τον εαυτό σας

Σταθείτε για μια στιγμή κι αφουγκραστείτε τον εαυτό σας. Δείτε πώς νιώθει, τι χρειάζεται για να νιώσει καλύτερα, τι έχει ανάγκη. Μήπως χρειάζεστε λίγη ξεκούραση; Μια βόλτα στη θάλασσα; Μια αγκαλιά; Μια συζήτηση με μια φίλη σας; Αφήστε τις δικαιολογίες πως δεν προλαβαίνετε και βάλτε σε προτεραιτότητα τον εαυτό σας. Κάθε μέρα κάντε του ένα μικρό ή μεγαλύτερο χατήρι. Το έχει ανάγκη για να νιώσει καλά.

6. Κάντε ασκήσεις αυτοπεποίθησης 

Το ν΄αποκτήσετε πίστη στον εαυτό σας ξανά, χρειάζεται λίγες μέρες δουλειάς. Πρέπει πρώτα να ρίξετε το βλέμμα σας σε όλα όσα έχετε στη ζωή σας και σ΄αυτά που έχετε καταφέρει. Γράψτε τα σ΄ένα χαρτί και νιώστε τα συναισθήματα. Όσο πιο πλήρης νιώθετε, τόσο περισσότερα πράγματα θα έρχονται στη ζωή σας. 

7. Φτιάξτε τον... εαυτό σας

Ξεκινήστε να προσέχετε τη διατροφή σας. Έχει αποδειχθεί πως η κατανάλωση λιπαρών, παχυντικών τροφών όπως το junk food επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας. Βάλτε στη ζωή σας φρούτα, λαχανικά, κάντε γυμναστική, περιποιηθείτε τον εαυτό σας κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι, βάλτε κραγιόν, φτιάξτε τα μαλλιά σας και θα έχετε ήδη κάνει τα πρώτα βήματα στην κατάκτηση της αυτοπεποίθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΙΩΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Θέλετε κι άλλα άρθρα αυτοβελτίωσης, σχέσεων, έρωτα, παιδιών; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook γιατί κάθε μέρα, κάτι νέο έχουμε για εσάς!

WOMANNOW.GR LOVES...