Τι φοβόμαστε στην αρχή μιας σχέσης;

big love2Από το πρώτο ραντεβού, μέχρι το πρώτο τριήμερο (ναι, σαν της 28ης Οκτωβρίου) που θα φύγουμε μαζί και την πρώτη γνωριμία με τους φίλους του, έχουμε άγχος και φόβους που μας μπλοκάρουν. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους όλα όσα νιώθουμε είναι  απολύτως φυσιολογικά κι έχουν να κάνουν με το φόβο του αγνώστου. Για να νιώσουμε όμως καλύτερα θα πρέπει να καταλάβουμε τα συναισθήματά μας, να κάνουμε ξεκάθαρο στον ίδιο μας τον εαυτό τι θέλουμε και τι χρειαζόμαστε και έτσι τελικά ο φόβος και το άγχος να ξεπεραστεί. Για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό!

1.Το πρώτο ραντεβού

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά όλη η αγωνία που έχουμε λίγο πριν το πρώτο ραντεβού, συνδέεται με τις εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν και την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχθούμε πως το άγχος είναι φυσιολογικό και πως δεν θα κριθεί και όλη μας η ζωή ή- στην προκειμένη περίπτωση- η σχέση μας από ένα πρώτο ραντεβού. Χαλαρώστε κι αφεθείτε στη μαγεία της πρώτης γνωριμίας μ΄έναν άνθρωπο που τον βρίσκετε πολύ γοητευτικό!

2.Πιστέψτε στον εαυτό σας 

Το δεύτερο λοιπόν κομμάτι είναι η αυτοπεποίθηση. Όσο περισσότερο πιστεύουμε σ΄εμάς, τόσο θα διευκολύνουμε όχι μόνο την επικοινωνία αλλά και το μέλλον της σχέσης. Δεν χρειάζεται να πούμε πως η μεγάλη μας αγάπη είναι ο αθλητισμός και τα περιπετειώδη ταξίδια επειδή ο άνθρωπος που βγαίνουμε μαζί του είναι τέτοιος τύπος. Κι αυτό, διότι όταν τελικά θα είμαστε σε σχέση μαζί του, θα ταλαιπωρούμαστε και δεν θα περνάμε καλά όταν θα μας προτείνει ένα Σαββατοκύριακο με πεζοπορία στον Όλυμπο. Φυσικά μπορούμε να δώσουμε ευκαιρία, λέγοντας όμως την αλήθεια για παράδειγμα "Δεν είμαι και πολύ αθλητικός τύπος, μακάρι να τα κατάφερνα βέβαια να κάνω αυτή την πεζοπορία. Αν με βοηθήσεις, ας το τολμήσουμε..."

3.Είναι σοβαρή η σχέση ή  θέλει για να περάσει την ώρα του; 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που στην αρχή μιας γνωριμίας κανένας μα κανένας άνδρας δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Μην βασανίζεστε με τέτοια, αφήστε τον χρόνο να κυλήσει, δημιουργήστε μια ωραία σχέση που θα περνάτε πραγματικά και οι δύο καλά και μετά από ένα χρονικό διάστημα θα ξέρετε την απάντηση. Αν όχι, μπορείτε να συζητήσετε τι θέλετε από τη σχέση και τι φοβάστε. Το ίδιο μπορείτε να ζητήσετε να κάνει και ο άλλος. Αλλά προς Θεού, όχι την πρώτη εβδομάδα γιατί σίγουρα θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα!

4.Κοινά όνειρα κι αξίες 

Στην αρχή το μόνο που χρειάζεται είναι να νιώσουμε πεταλουδίτσες να πετούν στο στομάχι μας. Ναι λοιπόν, τον ερωτευτήκαμε. Μετά όμως για να συνεχισθεί η ερωτική μας περιπέτεια θα πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο και τη ζωή από την ίδια σκοπιά. Φυσικά οι πεποιθήσεις κι οι αξίες μας που ήδη έχουν διαμορφωθεί από την παιδική μας ηλικία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Αυτό όμως που πρέπει να νιώσουμε για να είμαστε πραγματικά καλά μέσα μας είναι ασφάλεια, σιγουριά, επιβεβαίωση κι επιβράβευση γι αυτό που είμαστε. Και εννοείται, πως είναι απαραίτητο να μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα κι αξίες! Αυτά όμως θα φανούν σιγά σιγά.

WOMANNOW.GR LOVES...