Τι θα λέγατε να φτιάξουμε στα γρήγορα ταρτάκια με κοτοσαλάτα και λίγο μάνγκο για να απογειώσουμε τη γεύση; Είναι ένα νόστιμο πιάτο που σερβίρεται με πολλούς τρόπους.
Πρώτος τρόπος ως κύριο γεύμα για μικρούς και μεγάλους, απλώς αν θέλετε μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη τάρτα αντί για πολλά μικρά και μπορείτε ν΄αφαιρέσετε το μάνγκο (αν κι έχει ενδιαφέρον). Συνοδεύστε με πράσινη σαλάτα.
Δεύτερος τρόπος, ως πρώτο πιάτο σε τραπέζι για καλεσμένους, σε μέγεθος ατομικής τάρτας. Εν συνεχεία σερβίρετε το ψητό σας, τη σαλάτα και το γλυκό.
Τρίτος τρόπος ως finger food με mini ταρτάκια σε κάλεσμα, πάρτυ ή συνοδευτικό για κρασί.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται τα ταρτάκια με κοτοσαλάτα και μάνγκο!
Τι θα χρειαστούμε
- Φύλλο κρούστας
- Κοτόπουλο ξεκοκαλλισμένο σε μικρά κομμάτια, έτοιμο ψημένο ή βρασμένο
- 2 ψιλοκομμένα καρότα
- 1 κρεμμυδάκι
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα μαγιονέζα
- Λίγο γιαούρτι
- Λίγο ξύδι μπασάμικο, λίγο λεμόνι και λίγο λάδι
- αλάτι, πιπέρι
- Μάνγκο κομμένο σε λωρίδες
Πώς θα ετοιμάσουμε τα ταρτάκια με κοτόπουλο
- Ψήνετε στο φούρνο τα φύλλα κρούστας σε ατομικά φορμάκια ή μεγαλύτερα, ανάλογα με το μέγεθος που έχετε επιλέξει. Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζετε φασόλια ή φακές, τα βάζετε μέσα στα φορμάκια για να δημιουργείται βάρος ώστε να μην φουσκώσει η κρούστα και ψήνετε για λίγα λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κοτόπουλο, τα καρότα, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, με τη μαγιονέζα και το γιαούρτι, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύετε.
- Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύετε το λάδι, το ξύδι και το λεμόνι και ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε ξανά.
- Με ένα κουτάλι βάζετε τη γέμιση μέσα στις φωλιές κρούστας, μοιράζετε από μια λωρίδα μάνγκο από πάνω και σερβίρετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ; 8 ΦΡΕΣΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ
Ακολουθήστε μας στο Instagram κάνοντας κλικ εδώ και για το facebook εδώ.