Tάρτα σολομού χωρίς... ζύμη

salmon potato tartΜια νόστιμη τάρτα σολομού φτιαγμένη τόσο διαφορετικά που θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τη δοκιμάσουν. Γιατί δεν έχει ζύμη, αλλά η βάση της είναι τριμμένη και τηγανισμένη πατάτα. Τα υπόλοιπα υλικά απλώς τα προσθέτετε από πάνω.

Τι χρειαζόμαστε

  • Πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σολωμός καπνιστός σε φέτες
  • Κατσικίσιο τυρί ή τυρί σε κρέμα
  • Κάπαρη
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αυγό βραστό ψιλοκομμένο

Πώς το φτιάχνετε 

  1. Αφού έχετε τρίψει τις πατάτες, τις στραγγίζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι  κι ανακατεύετε μαζί με το αλεύρι.
  2. Απλώνετε αυτή τη βάση σε ένα πιάτο και ετοιμάζετε λάδι στη φωτιά
  3. Μόλις το λάδι έχει κάψει ρίχνετε την βάση πατάτας, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και τηγανίζετε μέχρι ν΄αποκτήσει μια χρυσή όψη.
  4. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί και την αφήνετε στο πλάι.
  5. Κόβετε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια.
  6. Απλώνετε σε όλη τη βάση το κρεμώδες τυρί και βάζετε από πάνω τον σολομό.
  7. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κάπαρη, το βραστό αυγό και είναι έτοιμο!

Έχετε λοιπόν μια υπέροχη τάρτα σολομού, φτιαγμένη τόσο εύκολα και πρωτότυπα, για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας μ΄ένα ποτήρι λευκό κρασί!

 

WOMANNOW.GR LOVES...