Μια νόστιμη τάρτα σολομού φτιαγμένη τόσο διαφορετικά που θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τη δοκιμάσουν. Γιατί δεν έχει ζύμη, αλλά η βάση της είναι τριμμένη και τηγανισμένη πατάτα. Τα υπόλοιπα υλικά απλώς τα προσθέτετε από πάνω.
Τι χρειαζόμαστε
- Πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- Λίγο αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Σολωμός καπνιστός σε φέτες
- Κατσικίσιο τυρί ή τυρί σε κρέμα
- Κάπαρη
- Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αυγό βραστό ψιλοκομμένο
Πώς το φτιάχνετε
- Αφού έχετε τρίψει τις πατάτες, τις στραγγίζετε με τα χέρια σας να φύγουν τα υγρά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύετε μαζί με το αλεύρι.
- Απλώνετε αυτή τη βάση σε ένα πιάτο και ετοιμάζετε λάδι στη φωτιά
- Μόλις το λάδι έχει κάψει ρίχνετε την βάση πατάτας, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και τηγανίζετε μέχρι ν΄αποκτήσει μια χρυσή όψη.
- Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί και την αφήνετε στο πλάι.
- Κόβετε τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια.
- Απλώνετε σε όλη τη βάση το κρεμώδες τυρί και βάζετε από πάνω τον σολομό.
- Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κάπαρη, το βραστό αυγό και είναι έτοιμο!
Έχετε λοιπόν μια υπέροχη τάρτα σολομού, φτιαγμένη τόσο εύκολα και πρωτότυπα, για να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας μ΄ένα ποτήρι λευκό κρασί!
http://womannow.gr/n/2361