Τάρτα μπανάνας (συνταγή)

BANANA TART

Υπέροχο επιδόρπιο που ταιριάζει πολύ και με παγωτό!

Τι χρειάζεστε για την τάρτα μπανάνας:
Για την τάρτα::

110 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, ελάχιστο αλάτι, 1 αυγό χτυπημένο, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη, 175γρ. αλεύρι, λίγο κρύο νερό.

Για τη γέμιση:6 μεγάλους κρόκους αυγών, 150 γρ ζάχαρη, 150 γρ. βούτυρο, 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κ.γ κανέλα, 75 γρ αλεύρι, 2 κ.σ ρούμι, 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες, σαντιγί κι αποξηραμένες φέτες μπανάνας.

Πώς θα το κάνετε:

  • Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Εν συνεχεία προσθέστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, βάλτε λίγο νερό. Πλάστε το σε μία μπάλα, τυλίξτε τη σε διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο με τον κρόκους σιγά σιγά. Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι. Αφήστε να κρυώσει. 
  • Βάλτε τη ζύμη σ΄ένα ταψάκι τάρτας και πατήστε τη απλώνοντάς την παντού. Σκεπάστε τη με αλουμινόχαρτο, ρίξτε από πάνω φασόλια (όσπρια γενικά για να βαρύνει) και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε τις μπανάνες σε φέτες και τη γέμιση από πάνω.
  • Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Μόλις κρυώσει βάζετε σαντιγί και λίγες φέτες αποξηραμένης μπανάνας.

Θέλετε κι άλλες συνταγές και ιδέες για την κουζίνα σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας! 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ