Τα ζώδια του Απριλίου αναλυτικά

Ο Απρίλιος καταφτάνει με γκάζια τρελά, με μια ιδιότυπη σύγχυση που άλλους τους…ανεβάζει, ενώ άλλους – όντως – τους κατεβάζει στα τάρταρα.

Γκάζια με τον Ήλιο περήφανο, φουσκωτό, αποφασιστικό και αισιόδοξο στην έξαρσή του στον Κριό, με τον Άρη στους Διδύμους να κινείται νευρικά και σβέλτα- μη χάσει!-, την Αφροδίτη – επίσης σε έξαρση – στους Ιχθύς, ν’ αγαπά άνευ όρων και να δίνεται απλόχερα- ακόμα κι όταν δεν έχει περιθώρια να δώσει ή ακόμα κι αν δεν βλέπει κάποιον που να θέλει επί της ουσίας να…λάβει. Η σύγχυση παρούσα, τουλάχιστον στο ξεκίνημα του μήνα, μ’ έναν Ερμή φτερωτό στους Ιχθύς, στην «αδυναμία» του, να μιλά ενίοτε για τρικυμία εν κρανίω κι άλλοτε για καλλιτεχνικές εμπνεύσεις και διαισθήσεις ασύγκριτες.

Σταδιακά, από τις 17/4/2019 το κλίμα τροποποιείται. Ερμής (17/4) κι Αφροδίτη (20/4) καλπάζουν στον Κριό, την ίδια εποχή όπου ο Ήλιος μπαίνει στον Ταύρο (20/4). Τα ζητήματα του λόγου- της επικοινωνίας, αλλά και της σκέψεως- γίνονται πιο ορθά- κοφτά, αλλά κι επικίνδυνα, αφού η βιασύνη είτε η οργή πολλάκις φέρνουν λόγια που δύσκολα παίρνει κανείς πίσω- κι αν πληγώσουν…άντε να ξεχαστούν. Η αγάπη αποκτά το χρώμα του νεανικού, αυθόρμητου, φλογερού κι ανυπόμονου πάθους κι ο έρωτας πλησιάζει περισσότερο τους πύρινους του ζωδιακού.

Το Πάσχα φαντάζει αρκετά ανοιξιάτικο αστρολογικά, όμως προσφέρει πολύχρωμες εικόνες, ανεβασμένη διάθεση, εκδρομές, κοινωνικότητα, παρέες και κους κους περισσότερο στους πύρινους και στους αέρινους του ζωδιακού.

Κάποιες οδηγίες προς ναυτιλομένους ανά ζώδιο / ωροσκόπο:

Κριός: Χρόνια πολλά και καλά! Το πρώτο μισό του μήνα είναι περίεργο, σαν κάτι να κρύβεις (έρωτας είναι θαρρώ…) ή να προετοιμάζεις. Ο περίγυρος ενίοτε σου σπάει τα νεύρα, το ίδιο και οι απαιτήσεις των συγκυριών, οι ευθύνες, τα πρέπει, ο προϊστάμενος, οι γονείς, οι καταστάσεις, τα προβλήματα με το μεταφορικό σου μέσο! Κάνε κουράγιο. Μπορείς ν’ ανταποκριθείς και να λάμψεις, κυρίως μετά τις 20/4. Είναι τότε που βγαίνεις μπροστά, διεκδικείς φανερά, παίζεις γερά και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσεις…

Ταύρος: Χρόνια πολλά και πολύχρωμα στους Ταύρους του Απριλίου! Είναι αλήθεια, το πρώτο μισό του μήνα σε πάει περισσότερο: μπορείς να κινηθείς κοινωνικά, να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας ή τη θέση στην καρδιά του. Αγκάθι μεγάλο; τα έξοδα! Τρύπιες οι τσέπες, όσο κι αν προσπαθείς. Ωστόσο, αξίζει να προσπαθήσεις για το καλύτερο, γιατί – θυμήσου- πως ό,τι χτίζεις τώρα, θ’ αποδίδει για πολύ καιρό…

Δίδυμοι: Εσύ κι αν έχεις τσίτα τα γκάζια! Με τον Άρη στο ζώδιό σου λαμβάνεις αποφάσεις και ποιος σε προλαβαίνει;…μέχρι τις 20/4 παίζουμε με δυο σενάρια: ή που θα το πας όμορφα και διπλωματικά- ναι, αποφασιστικά, τόσο, όσο- και έτσι θα κερδίσεις ή που θα τα κάνεις όλα μπουρλότο. Οι τελευταίες ημέρες του μήνα ενδείκνυνται για επαφές με συλλογικούς χώρους, εταιρίες, πολιτικά κόμματα – είναι και της μόδας. Φυσικά κάπου ανάμεσα στους φίλους υπάρχει ένα φλερτ. Για κοίταξέ το κι αυτό…

Καρκίνος: Τα άγχη, τα προβλήματα (των άλλων; ) και τα νεύρα εκεί, δεν σε αφήνουν ν’ αγιάσεις, η αλήθεια να λέγεται! Ωστόσο, πρόσεξέ το: έως τις 20/4 μπορείς να κάνεις πραγματικά πολλά διεκδικώντας το καλύτερο: σπουδές, ταξίδια, νομικές υποθέσεις, συμφωνίες, επαφές με το εξωτερικό για δουλειές, τεκνοποίηση είναι μόνο κάποια από τα πιθανά τερέν όπου παίζεις και κερδίζεις στις 20 πρώτες μέρες του μήνα. Ψηλά το κεφάλι και πάμε, λοιπόν!

Λέων: Το υδάτινο στοιχείο των πρώτων ημερών – συνέχεια του προηγούμενου μήνα- δεν είναι και το καλύτερό σου, συμφωνώ. Άσε που φυσιολογικά δεν προλαβαίνεις να πληρώνεις. Για να μην αναφερθώ σε κάποια ξεκαθαρίσματα που καλείσαι να κάνεις με φίλους, γνωστούς, συλλογικούς χώρους, προσωπικούς στόχους. Οι τελευταίες 10 μέρες του μήνα αποζημιώνουν: προχωράς μπροστά, με μια αίσθηση φρέσκου αέρα κι ανανέωσης. Η αγάπη έρχεται από μακριά; θα το δούμε. Πάντως νικητής γεννήθηκες και προς τη νίκη θα βαδίσεις, τόσο στα χρήματα, όσο και στα αισθήματα…

Παρθένος: Ενδιαφέρων ο μήνας για το ζώδιό σου. Πολύ ενδιαφέρων μάλιστα, καθώς έχεις τα φόντα να καθαρίσεις από τα ξερόχορτα και να προχωρήσεις δημιουργώντας υγιές έδαφος για τη συνέχεια, τόσο σε σχέσεις, όσο και σε συνεργασίες. Θα κουμαντάρεις την επιθετικότητα που μπορεί να γίνει και πρόκληση, θα κοιτάξεις να συμβιβαστείς εκεί όπου αξίζει – όπως αρμόζει- και θα καταλήξεις σε win win καταστάσεις. Καλό κι αυτό. Άσε που μετά τις 20/4 μπορεί να είσαι η γλάστρα που θα ποτιστεί κοντά στο βασιλικό. Κάποιος κερδίζει κι από σπόντα λαμβάνεις. Εναλλακτικά … αλλαγές στον ορίζοντα, εντός κι εκτός και με την έννοια του πάθους να παίζει dolby surround. Συντονίσου!

Ζυγός: Ε τώρα, αν πω ότι οι πρώτες ημέρες του μήνα είναι οι καλύτερες, ψέματα θα πω. Τρεξίματα βλέπω, εκκρεμότητες ρουτίνας που πρέπει να διεκπεραιώσεις, κόσμο που ζητά άμεσα ή έμμεσα την ευγενική υποστήριξή σου, δουλειές με φούντες κι άγχος γενικώς. Κοίτα μην «τσιμπήσεις» και καμιά ανοιξιάτικη ίωση από το πουθενά! Μέσα σε όλα, υπάρχει κι ένας Άρης που σου θυμίζει ότι κάπου υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και για εσένα. Ναι, αυτές που θα δεις σε γκρο πλαν μετά τις 20/4 κυνηγώντας το έπαθλο: στις σχέσεις, στις συνεργασίες, στις συμφωνίες, παντού!  

Σκορπιός: Ε μα να κλαίνε οι χήρες, μην κλαίνε και οι παντρεμένες! Ειδικά στις πρώτες 20 μέρες του μήνα, ακόμα κι αν ο περίγυρός σου τελεί σε σύγχυση, εσύ τουλάχιστον βαστάς γερά, γιατί υπάρχει ο έρωτας, η ιδέα, ο λόγος, η επιθυμία, η χαρά, ο φάρος στη συνείδησή σου που κρατά την ψυχή σου ολόρθια! Για τα έξοδα ούτε λόγος. Έχω δε την εντύπωση ότι ξοδεύεις για τα παιδιά ή για την αναψυχή ή για μια επένδυση. Tip του μήνα; κοίτα να περνάς καλά, γιατί μπορείς. Αν μη τι άλλο, τα κίνητρα και τα αποτελέσματα φαντάζουν δημιουργικά.

Τοξότης: Δεν θα εστιάσω – εννοείται- στις πρώτες 17 μέρες του μήνα. Διότι μια δραμαμίνη για τη ναυτία τη χρειάζεσαι. Αναφυλαξία προβλέπεται- κάτι που έχει φανεί από το Μάρτιο- σχετική με θέματα σπιτιού / οικογένειας / προσωπικής ζωής. Η λέξη «μούχλα» ταιριάζει κυριολεκτικά ή μεταφορικά στο χώρο. Η υπερένταση και το ξεκαθάρισμα, επίσης, παίζουν μια χαρά σε σχέσεις και συνεργασίες. Από την άλλη πλευρά, ήδη μετά τις 7/4 θα υπάρξει ο τρόπος να βάλεις σε τάξη μια σειρά από θέματα που επέφεραν αυτά τα δύσκολα συμπτώματα. Σου κρατώ το καλύτερο για το τέλος: οι τελευταίες 10 μέρες του μήνα αποζημιώνουν: ανεβασμένη διάθεση, έρωτας, ικανοποίηση, χαρές από τα παιδιά ή από τις επιχειρήσεις. Δεν ακούγεται κακό, ε;

Αιγόκερως: Οκ, το λένε όλοι, το επαναλαμβάνεις αργά και σταθερά – επί καθημερινής βάσεως καιρό τώρα- κι εσύ: έχω Κρόνο και Πλούτωνα! Ναι, μπράβο. Και τώρα μόλις κατάφερες να μπεις στον υπέροχο κόσμο της αυτοεπιβεβαιούμενης προφητείας: λέω καθημερινά πόσο δύσκολα είναι όλα και πόσο κακοί πλανήτες είναι αυτός ο Κρόνος κι ο Πλούτωνας. Μετά αυτή η σκέψη γίνεται εμμονή, βίωμα και τελικά δεν προφθαίνω να δω αν υπάρχουν θετικά και ποια είναι αυτά. Ε;;; πρόσεχε, όμως! Μέχρι τις 20/4 το πράγμα είναι τελείως διαφορετικό- όπως πολλές φορές σε τούτη τη ζωή, εξάλλου-. Οι πλανήτες δεν εκφοβίζουν. Είναι εκεί για να σου δείξουν το δρόμο: μπορείς να προχωρήσεις με δομή, τάξη, σύστημα, οργάνωση. Να θέσεις βάσεις γερές σ’ ένα νέο οικοδόμημα. Να χτίσεις συνεργασίες. Να βάλεις υγιή όρια σε σχέσεις. Να υπογράψεις. Να πετύχεις. Υπάρχει και το ανάλογο τρέξιμο στην καθημερινότητα; δεν διαφωνώ. Τουλάχιστον όμως, είναι και θα είναι παραγωγικό. Υπάρχουν και εντάσεις με τον περίγυρο ενίοτε; ναι, θα υπάρξουν κι αυτές. Αν δεν σπάσεις αυγό, ομελέτα δεν φτιάχνεις.

Υδροχόος: Σ ένα γενικότερο mode η δυσκολία / πίεση που έγινε θεσμός κι ο θεσμός που κατάντησε φοβία αυτόν το μήνα έρχεσαι να κάνεις τη διαφορά. Πρωτίστως εκπέμπεις ερωτισμό, δημιουργικότητα, αυτό το κάτι (που θέλουν). Δεύτερον αποφασίζεις σιγά σιγά πως ήλθε η ώρα να πάρεις αυτό που σου αξίζει και ν’ απολαύσεις τη ζωή. Και φυσικά είσαι διατεθειμένη να πληρώσεις αδρά γι αυτό και για οτιδήποτε κρίνεις ότι έχει νόημα να ξοδέψεις. Τρίτον, έως τις 15/4 μπορείς να πετύχεις σε οικονομικές συμφωνίες – τουλάχιστον-. Στη συνέχεια κοίτα τριγύρω, γιατί μέσα από τη σύμπτωση έρχεται η δημιουργία. Στις επιχειρήσεις, στο εμπόριο, στον έρωτα, στη γνώση, γενικώς. Τα μάτια ανοιχτά!

Ιχθύες: Εδώ παίζουμε αλλιώς, όμως. Γιατί εσύ το έχεις προχωρήσει στην επόμενη πίστα! Από τη μια σε βλέπω να συγχύζεσαι, να τρέχεις και να μη φτάνεις, να τα βάζεις με όλους και πρωτίστως με τον οικογενειακό περίγυρο ή να σπεύδεις να βάλεις τάξη σε θέματα σπιτιού, ακινήτων, έδρας κλπ.  Από την άλλη – ναι, στο ίδιο ζώδιο αναφέρομαι- υπάρχει κάπου πάντα εντός σου εκείνο το συναίσθημα της φυγής, του ονείρου, της φαντασίας, του έρωτος, της διαίσθησης – που ψάχνουμε να δούμε αν είναι παραίσθηση, αλλά και της πίστης. Τι είναι η ζωή; πού πας; γιατί υπάρχεις; πού θα καταλήξει όλο αυτό; κι εδώ ακριβώς έρχεται να απαντήσει ο Απρίλιος, με εξελίξεις που καλύπτουν τόσο το επαγγελματικό- οικονομικό, όσο και το συναισθηματικό πεδίο. Περίμενε πρώτα να περάσουν οι πρώτες, δύσκολες μέρες και δείξε περισσότερη εμπιστοσύνη μετά τις 7/4. Αγάπη, επιτυχία, οικονομική άνοδος: όλα στον καιρό τους. Και ναι, έχεις λόγο τώρα να αναμένεις καλύτερες μέρες!

Photo Brigitte Tohm via unsplash

Διάβασε για τον Απρίλιο 2019 και σε άλλο στυλ εδώ

Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή

H Μarie-Denise Διαμαντή, είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και αστρολόγος.

BSc (Hons) in Psychology/ ΒSc (Hons) in Management & Organizational Behavior/ Certificate in Astrology (Distinction) 

WOMANNOW.GR LOVES...