Τα μυστικά του βελούδινου πουρέ πατάτας

Τα μυστικά του βελούδινου πουρέ πατάτας

Ο πουρές πατάτας είναι ένα εύκολο, νόστιμο και τελικά καθόλου συνηθισμένο συνοδευτικό πιάτο για το κρέας,ειδικά αν θέλετε ν΄αποφύγετε τις τετριμένες πατάτες φούρνου ή το ρύζι.  Αν τον πετύχουμε προσφέρεται σ΄ένα δείπνο με μεγάλη ευχαρίστηση και είναι ιδανικός για κρέατα με σάλτσα. Τι πρέπει να προσέξουμε στα υλικά, το χτύπημα και τη δοσολογία των υλικών για να φτιάξουμε τον βελούδινο πουρέ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει αφράτος και ν΄αποφύγουμε την... λαστιχωτή του υφή;

Συγκεντρώσαμε τα 10 μυστικά για τον πιο βελούδινο πουρέ πατάτας! 

1. Επιλέξτε σωστά τις πατάτες για τον πουρέ σας. Ιδανικές είναι οι πατάτες Κύπρου και Νευροκοπίου

2. Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, για να βράσουν πιο γρήγορα αν βιαζόμαστε, τις ρίχνουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.

3. Φυσικά πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορέσουμε να τις βγάλουμε και να τις χτυπήσουμε σε πουρέ, όμως προσοχή, μην τις αφήσετε περισσότερη ώρα απ΄ ότι πρέπει θεωρώντας πως το χτύπημα θα γίνει ευκολότερο, γιατί θα αλοιωθεί η γεύση τους.

4. Μπορείτε να ρίξετε έναν κύβο ζωμού μοσχαριού, μέσα στο νερό που βράζει ή αν έχετε ήδη ετοιμάσει σπιτικό ζωμό ακόμη καλύτερα.

5. Δεν πρέπει να χτυπήσουμε τις πατάτες σε μπλέντερ γιατί τότε θα γίνει ο πουρές λαστιχωτός, κάτι που δεν θέλουμε. Λιώστε με ένα πηρούνι τις πατάτες ή βάλτε τες στον ειδικό μύλο για πουρέ. Και το ηλεκτρικό εργαλείο που είναι σαν μπαστούνι κάνει επίσης καλή δουλειά και δεν χαλάει την υφή του πουρέ.

Ο πουρές πατάτας συνοδεύει τέλεια κρεατικά με σάλτσες, μοσχάρι ή χοιρινό, καθώς και κοτόπουλο. Μάλιστα λίγη σάλτσα από το κυρίως πιάτο απογειώνει τη γεύση του! 

6. Χτυπάω τον πουρέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος και ένα καλό βούτυρο.

7. Εναλλακτικά μπορούμε αντί για βούτυρο να βάλουμε λάδι και για πιο... γκουρμέ γεύση, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας, αφού όμως ο πουρές είναι έτοιμος. Το λάδι τρούφας μπορείτε να το προσθέσετε ακόμη κι αν έχετε κάνει τον πουρέ με βούτυρο.

8. Αν θέλετε έναν λίγο πιο διαφορετικό τόνο να δώσετε στον πουρέ πατάτας σας, μπορείτε να βράσετε μαζί κι ένα καρότο. Έτσι θα πάρει κι ένα ωραίο χρώμα, ιδανικό για ένα καλό δείπνο.

9. Μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ακόμη κι εστραγκόν ταιριάζουν τέλεια στον πουρέ πατάτας. 

10. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε προκειμένου να γίνει τελείως λείος ο πουρές, γιατί μερικά μικρά κομμάτια πατάτας (εκτός από τη γεύση του) θα φανερώνουν πως ο πουρές είναι σπιτικός!  

Θέλετε κι άλλα μυστικά για την κουζίνα σας, τα φαγητά, την ομορφιά και το ντύσιμό σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να μην χάνετε κανένα!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ