Τα μυστικά για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

e8704e99942cedf241de23f10219dc70Είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων, γίνεται γρήγορα αλλά το να πετύχεις να κάνεις τα μπιφτέκια σου αφράτα και ζουμερά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα 8 απίθανα μυστικά για να φτιάξετε τα πιο juicy μπιφτέκια της ζωής σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΣΙΠΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

1. Διπλοαλεσμένος κιμάς: Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας  να σας περάσει τον κιμά δυο φορές από τη μηχανή.

2. Το ζύμωμα: Ζυμώνουμε καλά, να πάρει αέρα ο κιμάς.

3. Φρυγανιά ή ψωμί; Προτιμάμε μουλιασμένο ψωμί χωρίς κόρα απ΄ότι τριμμένη φρυγανιά. Επίσης και μουλιασμένα παξιμάδια κάνουν υπέροχη δουλειά. Μια ωραία ιδέα που εμείς την κάναμε και σας την προτείνουμε είναι να πάρετε παξιμαδάκια με ρίγανη και να τα μουλιάσετε. Φυσικά μετά στίβετε το ψωμί ή τα παξιμάδια.

4. Ντομάτα και κρεμμύδι: Προσθέστε 1 τριμμένη ντομάτα σε κάθε κιλό κιμά για να πάρει τα υγρά και να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια καθώς επίσης και να τρίβετε τα κρεμμύδια απ΄ευθείας πάνω στον κιμά για να πάρει τα υγρά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

5. Το ξύδι: Μην ξεχνάτε σε κάθε κιλό κιμά 2 με 3 κ.σ ξύδι που "σπάει" τις ίνες του κρέατος.

6. Η σόδα: Κάποιες νοικοκυρές βάζουν και λίγη σόδα για ν΄αφρατέψει ακόμη περισσότερο το μείγμα. Η δοσολογία είναι 1/4 κ.γ ανακατεμένη με νερό.

7. H ξεκούραση: Αφού έχετε ζυμώσει το μείγμα αφήστε το στο ψυγείο να "ξεκουραστεί" για κανένα μισάωρο σκεπασμένο με μεμβράνη, για να γίνει ομοιογενές κι έπειτα ξεκινήστε το πλάσιμο.

8.Το τέλειο μυστικό: Τέλος όσο πλάθετε τα μπιφτέκια, να βρέχετε λίγο τα χέρια σας με νερό για να εισχωρούν κι άλλα υγρά στο μείγμα.

Θέλετε κι άλλες ιδέες για συνταγές, μυστικά και tips για την κουζίνα, τα επίσημα δείπνα ή το σπίτι σας; Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ίσως βρείτε αυτά τα θέματα που ψάχνετε! 

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG TΟΥ WOMANNOW "ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ", ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΤΕ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ