Τα δέκα μυστικά της μακροζωίας

9ea30ef787a3b3aa39f7582b105f942aΤα ευχόμαστε σε γενέθλια, γιορτές, επετείους. Στην πραγματικότητα όμως, τα «χρόνια πολλά» δεν αξίζουν τίποτα αν δεν είναι ταυτόχρονα και χρόνια καλά. Ο Δρ. Deepak Chopra, στο αισιόδοξο βιβλίο του “Ageless Body, Timeless Mind - A Quantum alternative to growing old” «συνταγογραφεί» 10 απλούς κανόνες για υγιή και χαρούμενη ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα.

1. Καταναλώνετε φρέσκες τροφές, τρώτε με φειδώ, πίνετε πολλά υγρά, αποφεύγετε τα ηρεμιστικά αλλά και τα διεγερτικά.

2. Διατηρήστε την προσωπική υγιεινή σας σε υψηλό επίπεδο, φροντίστε να εισπνέετε πολύ καθαρό αέρα, να βλέπετε ήλιο και να ξεκουράζεστε, απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας και ασχοληθείτε με χόμπι που σας δίνουν ικανοποίηση.

3. Κάντε άσκηση, διαλογισμό και γιόγκα, ακούστε τα σημάδια του σώματός σας και τις προειδοποιήσεις που αυτό σας στέλνει όταν αισθάνεται δυσφορία.

4. Δείξτε φροντίδα για το γάμο σας ή τη μακροχρόνια σχέση σας και φροντίστε να χαμογελάτε ώστε να κάνετε νέους φίλους και να διατηρείτε τους παλιούς.

5. Κάντε μια δουλειά που συμπαθείτε, πηγαίνετε διακοπές κάθε χρόνο, διατηρήστε την αισιοδοξία σας για το μέλλον, φροντίστε την οικονομική σας ασφάλεια και ζείτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων σας.

6. Διαμορφώστε μια ευέλικτη προσωπικότητα, καλλιεργείστε τη μη βίαιη συμπεριφορά και δείξτε σεβασμό απέναντι στο δώρο της ζωής.

7. Απολαύστε μια υγιή σεξουαλική ζωή και παρακολουθείτε τακτικά την υγεία σας.

8. Ζήστε το παρόν. Αποδεχτείτε αυτό που έρχεται στον δρόμο σας, εκτιμήστε το, μάθετε από αυτό και αφήστε το να φύγει. Το να αντιστέκεστε στην φυσική ροή των πραγμάτων προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

9. Παραιτηθείτε από την ανάγκη της έγκρισης των άλλων, αποφύγετε να κρίνετε, αντικαταστήστε την υποκινούμενη από φόβο συμπεριφορά με συμπεριφορά υποκινούμενη από την αγάπη, τροφοδοτήστε τα θετικά συναισθήματά σας και εκφράστε τα ελεύθερα.

10. Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι μια αντανάκλαση της βαθύτερης νοημοσύνης σας. Δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα, κάθε άνθρωπος την βλέπει διαφορετικά. Γι' αυτό φροντίστε να τη βλέπετε όσο πιο αισιόδοξα μπορείτε.

 

WOMANNOW.GR LOVES...