Συγκλονιστική πάβλοβα με φράουλες

Η πάβλοβα είναι ένα γλυκό που ξετρελαίνει τους πάντες, ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για μια πάβλοβα με λαχταριστές, κατακόκκινες φράουλες! Είναι ιδανικό για δείπνο χαλαρό ή επίσημο, κλέβει τις εντυπώσεις, γίνεται εύκολα και γρήγορα  (αν θέλετε) και ταιριάζει σε τραπέζια είτε με ψάρι, είτε με κρέας! Η καλύτερη εποχή για να προσφέρετε την πάβλοβα με φράουλες, είναι η άνοιξη λόγω εποχής του φρούτου. Μη διστάσετε όμως να την ετοιμάσετε και το καλοκαίρι ή άλλες εποχές! Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε την συγκλονιστική πάβλοβα με φράουλες.

Συγκλονιστική πάβλοβα με φράουλες

Τι χρειαζόμαστε για την συγκλονιστική πάβλοβα με φράουλες

  • 4 ασπράδια αυγών όχι από το ψυγείο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ κορν φλάουερ
  • Λίγη βανίλια
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • 1/2 ποτηράκι λικέρ ( grand marnier, amaretto)
  • Φράουλες κομμένες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΣΑ

Τι κάνετε για να ετοιμάσετε την συγκλονιστική πάβλοβα με φράουλες

  1.  Βάζετε σ ένα μπολ τις φράουλες με το λικέρ και τ΄αφήνετε στην άκρη.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι και προσθέτετε τη ζάχαρη σταδιακά μέχρι να διαλυθεί και να σχηματισθεί μαρέγκα που να κάνει κορυφές.
  3. Ρίχνουμε το κορν φλάουερ και τη βανίλια
  4. Ανακατεύουμε απαλά κι απλώνουμε σε ένα ταξί με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 150 βαθμούς για 50 λεπτά.
  6. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σαντιγί και τις φράουλες.

Η επιτυχία της πάβλοβα εξαρτάται από τη μαρέγκα. Να είναι φρέσκια και τραγανιστή!

Αν βιάζεστε και δεν έχετε αρκετό χρόνο, μπορείτε να αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο, έτοιμη τη μαρέγκα αλλά και την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το μόνο που θα έχετε να κάνετε στο σπίτι εσείς, είναι να τοποθετήσετε μέσα στη μαρέγκα την κρέμα και τις κομμένες φράουλες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ- ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ