Στρώστε το καλοκαιρινό σας τραπέζι σε στυλ mix & match

To mix and match είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση και μια εξαιρετική ιδέα για το καλοκαιρινό μας τραπέζι. Ανακατεύουμε και συνδυάζουμε χρώματα, σχέδια, διαφορετικά στυλ, το κλασικό vintage, με το μοντέρνο. Βάζουμε το προσωπικό μας γούστο, πολλή φαντασία και φροντίζουμε πάντα να διατηρούμε μια ισορροπία. Ας δούμε λοιπον ιδέες για να στρώσουμε το καλοκαιρινό μας τραπέζι με διάθεση Mix &match!

Στρώστε το καλοκαιρινό σας τραπέζι σε στυλ mix & match

(Photo πιάτα Spode blue-white)

Εδώ, το θέμα μας είναι «καλοκαίρι στην εξοχή», σε κλασικό ύφος και το χρώμα αποφασίζουμε να το περιορίσουμε σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε και του λευκού. Συνδυασμός κομψός και διαχρονικός, “all time classic”. Συνδυάζουμε πιάτα σε αποχρώσεις του μπλε, με μπλε ποτήρι κρασιού, υφασμάτινο sousplat με λευκά πουά και λευκή πετσέτα με μπλε κρίκο. Συμπληρώνουμε μερικές καλοκαιρινές πινελιές, όπως λίγα κοχύλια σε ένα μπωλ με άμμο και κεριά. Εδώ σημειώνω ότι τα sousplats είναι μια πολύ πρακτική λύση, ειδικά για το καλοκαίρι που το τραπέζι μας είναι σε εξωτερικό χώρο, πιο απλό και ανάλαφρο. Προστατεύουν το τραπέζι μας και συγχρόνως του δίνουν χρώμα και πιο καλοκαιρινό look.

Αν είμαστε στον κήπο ή στην εξοχή, μακρυά από τη θάλασσα, μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρώμα «εξοχής», αφαιρώντας τα θαλασσινά αξεσουάρ και προσθέτοντας χαμηλά βάζα, που δεν μας εμποδίζουν οπτικά, με λίγα λουλούδια με χρώμα. 

Στρώστε το καλοκαιρινό σας τραπέζι σε στυλ mix & match

(photo πιάτα Weimar με λουλούδια)

Σαν θέμα έχουμε και πάλι «καλοκαίρι στην εξοχή», καθώς βρισκόμαστε όμως μακριά από τη θάλασσα, δίνουμε έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο τραπέζι μας, συνδυάζοντας διαφορετικά floral πιάτα σαλάτας (ή πρώτου πιάτου) με μονόχρωμα πιάτα φαγητού, σε μονόχρωμο τραπεζομάντηλο. Επιλέγουμε διαφανή ποτήρια και χρωματιστή πετσέτα με κρίκο, στα χρώματα των πιάτων. Τα λουλούδια είναι απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο στο τραπέζι αυτό, είτε σε χαμηλά βάζα, ή μια σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού, ακόμη και σε ένα μπωλ με νερό, κεριά επιπλέοντα και λουλούδια.

Στρώστε το καλοκαιρινό σας τραπέζι σε στυλ mix & match

(photo τετράγωνα blue-green με τραβέρσα)

Το τραπέζι αυτό έχει θέμα «καλοκαίρι στη θάλασσα», σε μοντέρνο ύφος. Τα χρώματα μας είναι το μπλε και πράσινο. Επιλέγουμε μοντέρνα τετράγωνα πιάτα στα δύο αυτά χρώματα, με μπλε πετσέτες και θαλασσινούς κρίκους. Τα ποτήρια μας είναι διαφανή και τα μαχαιροπίρουνα σε μοντέρνο σχέδιο. Στο μαρμάρινο τραπέζι μας, τοποθετούμε runner με ρίγες στα χρώματά μας. Ο καθρέπτης στο κέντρο φωτίζει και αναδεικνύει ότι τοποθετήσουμε επάνω του. Λίγα θαλασσινά διακοσμητικά συμπληρώνουν την εικόνα.Προσέχουμε να μην παρασυρθούμε και φορτώσουμε το τραπέζι μας με πολλά διακοσμητικά.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως το mix & match μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μοναδικούς συνδυασμούς, σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο, να αξιοποιήσουμε είδη φαινομενικά «αταίριαστα» και να ανανεώσουμε τη διακόσμηση του τραπεζιού μας.

Αθηνά Αρώνη – Διακόσμηση Τραπεζιού

Τα τραπέζια τα στρώσαμε στο κατάστημα www.home-selections.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα έχουμε κάτι νέο για σας

WOMANNOW.GR LOVES...