Σπιτικό παγωτό, κακάο ή φράουλα;

soft-serve-and-raspberry-ice-creamΕτοιμάστε τα χωνάκια, τα κυπελλάκια, τις πολύχρωμες τρούφες και πείτε στα παιδιά ότι απόψε θα κάνετε ice cream party! Και μάλιστα με παγωτό σπιτικό, αγνό, που με την ευκαιρία θα τους δώσει και μια γερή δόση ασβεστίου. Μη νομίζετε πως είναι δύσκολο. Τα υλικά είναι δυο τρία, ο χρόνος που χρειάζεστε στην κουζίνα δεν θα ξεπεράσει τα 10 λεπτά, θα τα βάλετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες και το βράδυ θα είναι όλα έτοιμα! Τι λέτε ξεκινάμε με παγωτό κακάο;
Τι χρειαζόμαστε για το παγωτό κακάο:

  • 5 κ.σ. σκόνη κακάο
  •  1 βανίλια σκόνη
  •  1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
  •  250 ml γάλα πλήρες

Τι κάνουμε:

  • Διαλύουμε σε 3 κουταλιές της σούπας νερό, όλο το κακάο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο με το συμπυκνωμένο γάλα και ύστερα προσθέτουμε το κακάο και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε καλά, το ρίχνουμε σε μια φόρμα παγωτού και το βάζουμε για περίπου 5 ώρες να παγώσει καλά στην κατάψυξη.
  • Για να μην κρυσταλλώσει μην ξεχνάτε περίπου κάθε τρία τέταρτα να το βγάζετε και να το ανακατεύετε. Αν έχετε παγωτομηχανή, αυτό δεν θα χρειαστεί να το κάνετε.

Τα 100 γρ. παγωτού δίνουν το 10% της ημερήσιας ανάγκης σε ασβέστιο. Ποιος μένει όμως μόνο στα 100 γραμμάρια;Ειδικά αν είναι από τα χεράκια μας...

Και τώρα ήρθε η σειρά για σπιτικό παγωτό φράουλα!

Τι χρειαζόμαστε για το παγωτό φράουλα:

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο

Τι κάνουμε:

  • Αφού πλύνουμε τις φράουλες, τις κόβουμε και τις βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν μαζί με την ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα
  • Αν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το μείγμα μέσα, αν όχι ανακατεύουμε καλά με το σύρμα κι έπειτα το τοποθετούμε στην κατάψυξη για όσο χρόνο αφήσαμε και το παγωτό σοκολάτα, 4-5 ώρες δηλαδή.

WOMANNOW.GR LOVES...