Spiked eggnog

big eggnogΣτις πέραν του Ατλαντικού ακτές δεν νοείται χειμώνας και Χριστούγεννα χωρίς αυτό. Ευτυχώς όμως για εμάς δεν χρειάζεται να περιμένουμε τόσο πολύ για να το γευτούμε, αν και θα μας ζεστάνει λίγο από το ξαφνικό κρύο που έπιασε. Οι παραλλαγές του eggnog είναι πολλές. Δοκιμάστε αυτήν την spiked εκδοχή του και θα μας θυμηθείτε!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3 ποτήρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα ουίσκι μπέρμπον
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 12 αυγά

Πώς θα το φτιάξετε: 

Χωρίστε τους κρόκους και το ασπράδι των αυγών. Σε ένα μίξερ χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει και να πάρει το χρώμα του λεμονιού. Σιγά-σιγά προσθέστε το μπέρμπον και το κονιάκ, και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα. Καταψύξτε το μείγμα για αρκετές ώρες. Προσθέστε το αλάτι στα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν άκαμπτο ή μέχρι τα χτυπημένα ασπράδια να σχηματίζουν μια κορυφή που γέρνει ελαφρώς. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει. Ρίξτε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα των κρόκων και στη συνέχεια στο μείγμα των ασπραδιών. Βάλτε το τελικό μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίστε την κορυφή με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Tip: Αν θέλετε να κάνετε το eggnog σας λίγο πιο... περιπετειώδες, προσθέστε λίγο σκούρο ρούμι ή κονιάκ ή λίγο ακόμη μπέρμπον.

WOMANNOW.GR LOVES...