Σουφλέ ροκφορ

BlueCheeseSouffle

Ιδανικό ορεκτικό για ένα φιλικό ή επίσημο δείπνο έξι ατόμων αλλά και πλήρες γεύμα αν συνδυαστεί με μιά σαλάτα για όλη την οικογένεια. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα τυριά, ακόμη και περισσότερα απο δύο.

Τι χρειάζεστε για το σουφλέ ροκφόρ :

160 γραμ. ροκφόρ, 40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει, 40 γρ. βούτυρο, 340 ml κρέμα γάλακτος, 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φύλλο δάφνης, μαύρο πιπέρι σε κόκκους, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Πώς θα κάνετε το σουφλέ με τυρί ροκφόρ:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 6 φορμάκια.
  3. Ρίξτε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το πιπέρι και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε τα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργήσει μικρά μπαλάκια αλευριού.
  6. Μόλις γίνει λείο το μείγμα, προσθέστε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας και πάλι.
  7. Στη συνέχεια μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
  8. Χτυπήστε τους κρόκους των αβγών μαζί με τα 3/4 του τυριού.
  9. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  10. Ανακατέψτε όλα τα μείγματα μαζί, βάλτε τα σε φορμάκια για μικρά σουφλέ και ψήστε τα στον φούρνο για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  11. Σερβίρετε αμέσως. Πάει τέλεια με μια πράσινη σαλάτα!

 Αν τα έχετε ετοιμάσει νωρίτερα από την άφιξη των καλεσμένων σας μην αγχωθείτε ότι θα ξεφουσκώσουν. Απλώς πασπαλίστε τα με τρίμματα ροκφόρ και ξαναβάλτε τα στο φούρνο λίγο πριν τα σερβίρετε. Θα φουσκώσουν σε λίγα λεπτά ξανά!

Θέλετε κι άλλες ιδέες για συνταγές; Μπείτε εδώ, στην κατηγορία ΣΥΝΤΑΓΕΣ και περιπλανηθείτε, επιλέγοντας αυτές που σας αρέσουν!

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ