Σοκολατένιο γλυκό μωσαϊκό για να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια

σοκολατένιο μωσαϊκό Το γλυκό σοκολατένιο μωσαϊκό έχει συνδεθεί στις μνήμες πολλών από εμάς με τα παιδικά μας χρόνια. Γίνεται εύκολα, δεν χρειάζεται ψήσιμο και διατηρείται για πολλές μέρες στο ψυγείο. Δεν σας υποσχόμαστε πως θα μείνει για πολλές μέρες βέβαια το μωσαϊκό σας, αφού με αυτή την συνταγή θα γίνει τόσο νόστιμο που παιδιά και μεγάλοι θα πέσουν με... τα μούτρα! Για να δούμε πώς φτιάχνεται το μωσαϊκό μας 

Τι θα χρειαστούμε για το μωσαϊκό 

  • 1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα τύπου Πτι μπερ
  • 1 φλιτζάνι κακάο (όσο καλύτερης ποιότητας τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα, αλλά και με φθηνό κακάο μια χαρά θα γίνει)
  • 2, 5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο βούτυρο υπολογίστε γύρω στα 250 γραμμάρια
  • 1/4 φλιτζάνι λικέρ ή κονιάκ 
  • Λίγο γάλα για το μουλιασμα των μπισκότων
  • Προαιρετικά λίγα τριμμένα καρύδια 

Πώς θα φτιάξουμε το γλυκό μωσαϊκό 

  1. Κόβουμε με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο όπου θα έχουμε ρίξει 4 κουταλιές της σούπας γάλα προκειμένου να μουλιάσουν.
  2. Χτυπάμε το κακάο με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το λικέρ ή το κονιάκ. Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε κοσκινίσει το κακάο.
  3. Τώρα ρίχνουμε τα μπισκότα και τα καρύδια στο μείγμα του κακάο κι ανακατεύουμε ώστε να μην υπάρχουν σημεία χωρίς μπισκότο ή χωρίς καρύδια. 
  4. Στον πάγκο μας απλώνουμε μια λακόκολλα την οποία αν θέλουμε την έχουμε καλύψει με κακό ή τρούφα και τοποθετούμε πάνω το μείγμα μας. 
  5. Διπλώνουμε σε ρολό τυλίγοντας τη λαδόκολλα και βάζουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει. 

WOMANNOW.GR LOVES...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ