Λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Ιδανικό για όλη την οικογένεια αλλά και για να συνοδεύσετε έναν απογευματινό καφέ με τις φίλες σας!
Τι θα χρειαστούμε
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή οreo (για ακόμη πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα)
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 400 γρ. μαλακό τυρί τύπου φιλαδέλφεια
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- ζάχαρη άχνη
Προσέξτε να μην παραψήσετε το cheesecake. Θα πρέπει οι άκρες να είναι τραγανές και το μείγμα μέσα να μην είναι τελείως στέρεο
Πώς θα ετοιμάσουμε το cheesecake σοκολάτας
- Σπάμε τα μπισκότα για να γίνουν τρίμα, μπορούμε καλύτερα να το κάνουμε με multi.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τ΄ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
- Τώρα σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί ν΄αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και την κρέμα γάλακτος πάντα χτυπώντας.
- Ενώνουμε τη σοκολάτα με το μείγμα τυριού, ρίχνουμε και δυο κουταλιές νερό ανακατεύοντας και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από τον πάτο μπισκότου
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά στους 160 βαθμούς.
- Όταν το έχουμε έτοιμο κι αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Θέλετε κι άλλες ιδέες για την κουζίνα, την ζαχαροπλαστική, τη μόδα, τις σχέσεις; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook!
http://womannow.gr/n/3314