Έχεις μερικά αντιηλιακά από το περασμένο καλοκαίρι και σκέφτεσαι πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις φέτος στις διακοπές, μέχρι να τελειώσουν. Έχεις κάποιες αμφιβολίες βέβαια για το αν θα κάνουν... δουλειά, αφού δεν ξέρεις πόσο διαρκεί ένα αντιηλιακό. Επειδή κι εμείς είχαμε την ίδια απορία, το ψάξαμε λίγο και σου έχουμε απάντηση.
Πόσο διαρκεί ένα αντιηλιακό;
Γενικά τα αντιηλιακά αντιμετωπίζονται όπως τα ελαφρά φάρμακα που τα παίρνεις χωρίς συνταγή γιατρού. Έχουν δηλαδή πάνω ημερομηνία συσκευασίας και λήξςη. Άρα είναι απαραίτητο και το αντιηλιακό σου να αναγράφει ημερομηνία. Για κοίτα λοιπόν το μπουκαλάκι ή το σωληνάριο μήπως την απάντηση την έχεις ήδη μπροστά σου.
Πες όμως ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης, τι κάνεις;
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως ακόμη και κλειστό να είναι το αντιηλιακό, αχρησιμοποίητο τελείως, μετά από 3 χρόνια πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Αν είναι ανοιχτό, γενικά οι δερματολόγοι συνιστούν να μην το χρησιμοποιείς μετά από ένα χρόνο. Γιατί όχι μόνο δεν σε προστατεύει από τον ήλιο αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει και δερματολογικά προβλήματα.
Κοίτα επίσης το χρώμα και την υφή του αντιηλιακού σου για να δεις αν είναι εντάξει.
Το αντιηλιακό αλοιώνεται με τον ήλιο και τη θερμότητα, οπότε πρόσεχε να έχεις το νεσεσέρ σου στη σκιά, για να διαρκέσει η δράση του όλο το καλοκαίρι.
Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή. Τι λες; Θα μας ακολουθήσεις στο facebook και στο instagram;