Πώς θα καταλάβετε έναν χειριστικό άνδρα και τι να κάνετε

Πώς θα καταλάβετε έναν χειριστικό άνδρα και τι να κάνετε

Ο χειριστικός άνθρωπος έχει μάθει να μην αναλαμβάνει ευθύνες και να δημιουργεί ενοχές. Κι όλ΄αυτά για να γίνεται το δικό του. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε χειριστικού ανθρώπου. Φυσικά υπάρχουν πολλές γυναίκες χειριστικές, μπορεί να είναι φίλες μας ακόμη και η μητέρα μας, τι γίνεται όμως όταν πέφτουμε πάνω σ΄έναν χειριστικό άνδρα; Που μας κάνει δύσκολη την καθημερινότητά μας και δεν μας αφήνει ν΄απολαύσουμε τα συναισθήματά μας; Πώς θα καταλάβουμε τα σημάδια και τι μπορούμε να κάνουμε για να τον αντιμετωπίσουμε; 

Ο χειριστικός άνδρας θέλει να έχει τον έλεγχο αλλά το κάνει πολλές φορές με υπόγειο τρόπο. Θέλει να ξέρετε τι επιθυμεί, χωρίς να το έχει επικοινωνήσει κι όταν δεν γίνεται το χατήρι του, κάνει τον θυμωμένο. Πώς; Βασικά κρατάει μούτρα, δεν σας μιλάει για να ανακαλύψετε εσείς τι έχει, να περάσετε μια μαύρη μέρα και τελικά να μην το... ξανακάνετε, ή να προλαβαίνετε τις επιθυμίες του πριν τις εκφράσει.

Ο χειριστικός άνδρας τιμωρεί, γιατί έτσι πιστεύει πως θα επιβληθεί και θα φανεί τελικά αν τον αγαπάτε ή όχι... Μην πέσετε στην παγίδα του! 

"Έπρεπε να το σκεφτόσουν μόνη σου", μπορεί να σας πει με ύφος θλίψης και απογοήτευσης και εκείνη την ώρα όχι δεν παίζει ρόλο, ζει τον ρόλο του. Είναι σαν κακομαθημένο παιδί που κάνει γυμνάσια στη μαμά του. Ναι, αλλά εσείς δεν είστε η μαμά του και αν θέλει κάτι μπορεί απλώς να το πει. 

Κι έστω κι αν το κλειδί είναι στην επικοινωνία, το πρόβλημα με έναν χειριστικό άνδρα είναι ότι δεν ακούει. Χρειάζεται πολλή δουλειά στη σχέση σας για να μπορέσετε κι οι δυο να ανοιχτείτε και να θέσετε τους κανόνες πως "ο,τι θέλουμε, όποιες ανάγκες έχουμε τις επικοινωνούμε και ακούει ο ένας τον άλλο"

Ο χειριστικός άνδρας το παίζει θύμα. Είναι άτυχος, δεν έχει διασυνδέσεις, κάποιος άλλος φίλος του προέδρου της εταιρείας έβαλε λόγια κι έχασε το μεγάλο poject, δεν έχει κοιμηθεί καθόλου καλά το βράδυ και είναι κομμάτια κι εσείς τώρα θέλετε να πάτε και σινεμά; Γενικά θεωρεί πως η ζωή του χρωστάει κι εσείς πλάι του προσπαθείτε να τον παρηγορήσετε και πραγματικά στεναχωριέστε. Μην πέφτετε στις παγίδες του. Ο καθένας ζει τη ζωή που θέλει, τη χτίζει και την απολαμβάνει. Σε κανέναν δεν χαρίζεται τίποτε και σίγουρα ούτε σ΄αυτόν. 

Ο χειριστικός άνδρας είναι επικριτικός. Πόσο συχνά σας κρίνει; Δεν το κάνατε σωστά αυτό ή το άλλο, δεν είστε αρκετά έξυπνη για να πείτε τη γνώμη σας, δεν είστε αρκετά έμπειρη για να δώσετε μια συμβουλή, δεν είστε γενικά... αρκετή. Αυτός είναι ένας χειριστικός άνδρας που δεν έχει εκείνος καμία ευθύνη και πάντα φταίνε οι άλλοι. 

Είναι πολύ δύσκολη η ζωή με έναν χειριστικό άνδρα και θέλει πολλή υπομονή και προσπάθεια αν θέλετε να είστε μαζί του και αντέχετε. Τουλάχιστον προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη, να μην νιώθετε ενοχές (γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος) κι όταν "κλαίγεται" ή με πλάγιο τρόπο προσπαθεί να σας πείσει για να γίνει το δικό του, απλώς αντισταθείτε. Κι αυτό, για να μάθε σιγά σιγά πως με χειριστικό τρόπο δεν κερδίζονται οι σχέσεις. Οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια, την κατανόηση και τον σεβασμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΥΤΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ!

Θέλετε κι άλλες ιδέες για τη σχέση, τη ζωή σας, την εμφάνισή σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για εσάς!

WOMANNOW.GR LOVES...