Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται σαν καινούργια

Έχεις τόσα ρούχα που κάποια από αυτά αγαπάς πολύ, τα φοράς συχνά μα φαίνεται πια πως δεν είναι... καινούργια. Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων, επειδή ξεθωριάζουν τα χρώματα, φθείρονται οι ίνες από τα πολλά πλυσίματα, κακοφορμίζουν επειδή δεν τα τοποθετούμε σωστά στη ντουλάπα. Εμείς όμως σου έχουμε 10 tips για να κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται σαν καινούργια. 

Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται σαν καινούργια

Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να φαίνονται σαν καινούργια

1. Πλύνε τα ρούχα σου σε μικρό κύκλο πλυσίματος στο πλυντήριο (αν δεν έχουν λεκέδες και βρωμιές) ώστε να μην τα ταλαιπωρείς και τα φθείρεις στους μεγάλους κύκλους πλυσίματος.

2. Μην πλένεις τα ρούχα σου με καυτό νερό, εξασθενούν τα χρώματα και οι ίνες τους ενώ θα φαίνονται γρήγορα πως έχουν παλιώσει.

3. Γύρισε το μέσα έξω στα ρούχα σου πριν τα πλύνεις. Έτσι δεν ατονούν τα χρώματα και τα σχέδια που μπορεί να έχουν μπροστά.

4. Αν έχεις ιδρώσει φορώντας κάποια ρούχα, πριν τα βάλεις για πλύσιμο, αέρισέ τα. Κι αυτό γιατί ο ιδρώτας, τα φθείρει και τα λεκιάζει.

5. Καθάρισε το σίδερο όσο είναι ακόμη ζεστό μ΄ένα κομμάτι ύφασμα, ώστε να μην αφήσει σκιές στα ρούχα την επόμενη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ

6. Αν μπορείς να σιδερώνεις με σίδερο ατμού. Φθείρει λιγότερο τα ρούχα και φυσικά το αποτέλεσμα είναι καλύτερο σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

7. Να επιλέγεις σωστό απορρυπαντικό για τα ευαίσθητα ρούχα.

8. Όταν πλένεις στο πλυντήριο τα μπουφάν σου που μέσα έχουν πούπουλα, να θυμάσαι να βάζεις στον κάδο κι ένα μπαλάκι του τέννις. Γιατί; Για να απλώνονται καλύτερα τα πούπουλα και το μπουφάν σου να είναι φουσκωτά σαν κανούργια.

9. Μην κρεμάς σε κρεμάστρα πουλόβερ και ζακέτες από μαλλί.

10. Για να στέκονται σωστά τα ρούχα στη ντουλάπα, βάλε βάτες στις κρεμάστρες. Αυτό είναι ένα κόλπο που διατηρεί τα ρούχα σαν καινούργια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Μπες στη μεγάλη παρέα του womannow.gr για να παίρνεις έμπνευση και ιδέες για μια ακόμη πιο όμορφη ζωή! Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook κι ακολούθησέ μας στο instagram! 
 

WOMANNOW.GR LOVES...