Πώς πίνεται η σαμπάνια;

a9c330eb1dac5fc2502d9ba78f047903Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει, τις μέρες της Πρωτοχρονιάς όμως συνηθίζεται να ανοίγουμε μια σαμπάνια. Αν σας έχουν φέρει μια σαμπάνια δώρο, έχετε στο ντουλάπι σας ή το αντέχει η τσέπη σας, να τι πρέπει να γνωρίζετε!

  1. Πρωτ απ όλα την ανοίγουμε πάντα μπροστά στους καλεσμένους μας και χωρίς εντυπωσιασμούς και θορύβους.
  2. Πάντα τη σερβίρουμε σε ποτήρια σαμπάνιας που πλέον η μόδα τα θέλει ψηλόλιγνα και με πόδι (σε αντίθεση με το παρελθόν που προτιμούσαν τα πλατιά ποτήρια με πόδι)
  3. Αμέσως τη βυθίζουμε σε σαμπανιέρα γεμάτη με πάγο. Η ιδανική θερμοκρασία της σαμπάνιας είναι μεταξύ 6 και 10 βαθμών Κελσίου.

Για να δούμε τώρα ανάλογα με το είδος της με τι φαγητά μπορούμε να συνδυάσουμε τη σαμπάνια:

1. Brut- extra Brut: Ιδανική για να συνοδεύσει πολλά φαγητά. Ψάρια, θαλασσινά, στρείδια, μύδια, ριζότα, τυριά (κατά προτίμηση σκληρά), πουλερικά αλλά όχι με έντονες σάλτσες και μυρωδικά, προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταγωνίστρια της βραδιάς που είναι φυσικά η σαμπάνια!

2. Demi sec: Με γλυκά, τούρτες, μπριός αλλά όχι με σοκολάτα!

3.Rose: Τα καπνιστά ψάρια, η πικάντικη ταϊλανδέζικη και κινέζικη κουζίνα, τα πατέ και τα αλλαντικά ταιριάζουν απόλυτα.

4. Doux: Λόγω της πολύ γλυκιάς γεύσης της μπορεί να κλείσει ιδανικά ένα δείπνο χωρίς να συνδυαστεί με κάποιο φαγητό. Αν οπωσδήποτε όμως θέλετε να προσφέρεται κάτι, φρούτα, όπως φράουλες είναι το ιδανικό.

WOMANNOW.GR LOVES...